تدارک ۲۲۰ برنامه برای هفته قرآن و عترت در مازندران
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۱۲/۱۳
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران گفت: ۲۲۰ برنامه مهم برای هفته قرآن و عترت در این استان تدارک دیده شدهاست.
به گزارش نیکاخبر، احد جاودانی بعد از ظهر امروز در نشست خبری ویژهای که بهمنظور اعلام برنامههای هفته قرآن و عترت (۱۵ تا ۲۱ اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: این برنامهها با شعار «خردورزی و کرامت انسانی» است که بهترتیب از روز شنبه تا پنجشنبه هفته آینده با موضوعات قرآن و عترت در گفتمان انقلاب اسلامی، همدلی و همزبانی، تحکیم بنیان خانواده، مسجد و بیداری اسلامی، فرهنگ و تمدن اسلامی، مکارم اخلاق و رأفت اسلامی و قرآن و عترت و تاثیر آن در نشاط اجتماعی و معنویت دینی در مازندران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه از رامسر تا گلوگاه برنامههای متنوعی در هفته قرآن و عترت برگزار میشود که در قالب جشنوارهها و مسابقات مختلف است، افزود: همایش علمی قرآنپژوهی طبری، نشستها و محافل انس با قرآن، نمایشگاه و فروشگاه قرآن عترت، تجلیل از فعالان قرآنی، یادواره شهدای قرآنی، جشنواره صنایعدستی و هنرهای تجسمی و شعر و ادبیات و محفل قصهگویی قرآنی از جمله این برنامهها هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، گفت: همیاران ما در اجرای برنامههای این هفته شامل حدود ۲۰ سازمان و نهاد از جمله استانداری، صدا و سیما، سپاه کربلا، نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاهها، نیروی انتظامی، ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، ادارهکل آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، ادارهکل ورزش و جوانان و اتحادیه قرآن و عترت مازندران هستند.
این مسئول با اشاره به عناوین طرحها و برنامههای هفته قرآن و عترت در مازندران و اینکه همایش علمی قرآنپژوهی طبری یکی از برنامههای شاخص است، تصریح کرد: این برنامه با همکاری دانشکده الهیات مازندران در ۱۸ اسفندماه برگزار میشود که فراخوان علمی آن داده شده و با حضور معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد در دانشگاه مازندران برگزار میشود.
جاودانی ادامه داد: تجلیل از دو صاحبنظر و چهره شاخص کشوری برخاسته از خطه آمل و بابل را نیز در برنامه داریم که یکی از آنها آیتالله جوادی آملی و دیگری نیز محمدباقر حجتی بنیانگذار رشته علوم قرآنی در کشور و از نویسندگان طراز اول قرآنی است.
وی با بیان اینکه ۴ هزار و ۱۰۳ مسجد در مازندران وجود دارد، افزود: از این تعداد، یکهزار و پنج مسجد دارای کانون فرهنگی هنری بوده و در حوزههای مختلف از جمله آموزش قرآن، مفاهیم و تفسیر قرآن کریم در حال فعالیت هستند.
جاودانی گفت: وجود ۲۵۴ کتابخانه عمومی در کانونهای مساجد، برگزاری طرح تفسیر همراه در ۹۸۲ مسجد و برگزاری طرح تلاوت نور در یکهزار و ۲۳ مرکز از جمله ظرفیتهای قرآنی در مساجد مازندران است که توسط معاونت قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ساماندهی میشوند.
دبیر شورای فرهنگی مازندران بیان کرد: علاوه بر این موارد، ۷۵ مدرسه قرآن و عترت در مازندران داریم که برخیها با مجوز فرهنگ و ارشاد و برخی نیز با مجوز ادارهکل تبلیغات اسلامی فعالیت دارند.
وی در پاسخ به سئوال خبرگزاری فارس درباره اعتبارات فرهنگی هنری مازندران در سال ۹۴ و پیشبینی بودجهای که برای سال آینده بهویژه در بحث قرآنی شدهاست، اظهار کرد: بودجه عمرانی نسبت به سال گذشته ۳.۵ برابر، بودجه جاری ۳۷ درصد و اعتبارات فرهنگی ۱.۵ برابر رشد داشته، همچنین بودجه فرهنگی قرآنی که در سالجاری ۱۷ میلیارد ریال بوده، برای سال ۹۵ تا ۲۲ میلیارد ریال در نظر گرفته شدهاست.
جاودانی با بیان اینکه ۱۲ هزار هنرمند در رشتههای مختلف اهل قلم و اندیشه هستند، افزود: با این وجود، همواره با کمبود اعتبارات مواجه هستیم، ۱۰ سال است که مجتمع فرهنگی ساری را در حال ساخت داریم و به دلیل بودجههای اندک هنوز تکمیل نشدهاست.
جاودانی بیان کرد: از روز شنبه تا جمعه هفته آینده، بهترتیب ۲۷، ۲۱، ۲۲، ۲۰، ۲۹، ۷۶ و ۱۸ برنامه در روزشمار ویژه برنامه هفته قرآن و عترت در مازندران برگزار میشود که در مجموع ۲۱۳ برنامه مهم در ۲۱۰ کانون فرهنگی هنری مساجد تعریف شده تا هفته پرباری را داشتهباشیم.
وی در پایان درباره زمان افتتاحیه و اختتامیه ویژه برنامههای هفته قرآن و عترت در مازندران، گفت: ۱۰ صبح روز شنبه ۱۵ اسفندماه مراسم افتتاحیه و ۱۰ صبح روز پنجشنبه ۲۱ اسفندماه جاری، آیین اختتامیه در سالن سلمان هراتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد مازندران برگزار میشود.
فارس