شرایط خرید و نگهداری ماهی قرمز اعلام شد

مدیرکل دامپزشکی مازندران نحوه عرضه و شرایط نگهداری بهداشتی ماهی قرمز سفره هفت‌سین را اعلام کرد.

به گزارش نيكاخبر، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی مازندران، سید حسین رضوانی از شهروندان مازندرانی درخواست کرد با توجه به در پیش بودن سال جدید و استفاده از ماهی قرمز بر روی سفره هفت سین، این ماهی‌ها را از مراکز مجازی که تحت نظارت دامپزشکی هستند، تهیه کنند.

وی گفت: گذشته از زیبایی ماهی قرمز و تزئین سفره هفت سین، در صورت عدم رعایت بهداشت این ماهی از ناقلین بیماری‌های مشترکی همچون انواع بیماری‌های انگلی، عفونت‌ها و التهاب‌های دستگاه گوارش، سل پوستی و… هستند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران اظهار کرد: بعداز هر بار دست زدن به آب یا ماهیان قرمز، دست‌ها را به‌طور کامل با آب و صابون شسته و آموزش بهداشت فردی به‌ویژه به کودکان درباره جلوگیری از دست زدن به ماهیان و عدم دستمالی به چشم، صورت و دهان بعد از کار با ظروف نگهداری ماهی قرمز مورد تاکید است.

این مسئول تصریح کرد: ماهی قرمز را از مراکز معتبر و بهداشتی که به‌صورت مسقف، قابل  شستشو و ضدعفونی و با ظروف و لوازم مناسب هستند تهیه کنند و برای انتقال ماهی از مراکز فروش به منزل (حداکثر به‌مدت دو ساعت)، کیسه‌های پلاستیکی مناسب بوده و باید دو برابر میزان آب، در کیسه هوا وجود داشته باشد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران درباره غذای ماهی قرمز بیان داشت: غذای ماهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری شود و علاوه بر استفاده از غذای آماده مجاز و بهداشتی موجود در بازار می‌توان از دانه ارزن که از قبل خیس داده شده، دانه کنجد، سفیده تخم مرغ آب‌پز شده در بعضی از وعده‌ها به‌صورت کمکی و به شکل ریز ریز و قطعه قطعه استفاده کرد.

وی مواردی همچون تحرک مناسب و پولک‌های سالم و عاری از زخم را از مهم‌ترین شاخصه سلامت ماهی قرمز برشمرد و ادامه داد: ماهی قرمز نباید شنای غیر طبیعی داشته باشد و یا اینکه پوست کمرنگ و یا به پهلو خوابیده و یا دارای برآمدگی غیرطبیعی در بدن باشد.

رضوانی در پایان گفت: افزایش غذادهی به ماهی قرمز سبب آلودگی آب شده و ماهی در اثر افزایش مواد آلی و دفعی، دچار مسمومیت می‌شود.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *