انرژی نو،انگیزه تازه،برای راه های نرفته خدمت و توسعه/ مقاله وارده
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۱۱/۱۲
برگ های زرد شده پاییزی با بوسه ی باران و طعنه بوران زمستانی خود را در دامن خاک می رساند تا بر پیشانی لباس خدای بی قیاس به آن بسایند و از این رفتار پند آموز اندیشه من و توان به سوی یک دور موثر و تغییر حیا ت بخش معطوف دارند. در دل این رویداد طبیعی و درس آموز کم کم به روز حساس و خاص سی و هفتمین سال انقلاب نزدیک می شویم که منتج به دمیدن و انژی تازه به کالبد مقدس نظام اسلامی ما خواهد شد. انشا اله
۷اسفند روز بزرگ انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است و از هم اکنون فضای جامعه به شکل شایسته (تاکنون) کمکم آماده آن می شود.
رای دادن صرفاً حاضر شدن پای صندوق و نگارش تعرفه و یک انتخابات ساده نسیت بلکه یک فرایندی است که ترسیم شده از مطالعه ،شناخت ،آگاهی از فضای بین المللی،اوضاع کشور،نیازهای منطقه ،دقت در صف کاندیدهای تاییده شده ،توانمندی آنان ،مطالبات عمومی و اختصاصی و در صورت مساعدت به دیگراقشار جامعه و هدایت آنان به سوی انتخاب شایسته و نهایتاً پای صندوق اخذ رای …
در این نوشتار «اهلیت در خدمت»و «مدت خدمت» با توجه به ظرفیت علمی و توانایی هایی افراد توجه می کنیم.
خدمت در آموزه های اسلام عزیز از بعثت و قرآن تا سیره انبیاء و اولیا بسیار ممدوح شمرده است وتاکید اسلام برواگذاری امور خدمت و مدیریت به اهل آن مبنای الهی و علمی داشته و در تاریخ بشر نمونه های فراوانی در اثبات این سخن حکیمانه وجود داشته و فطرت پاک انسان نیز همواره به دنبال آن بوده است.
در فرایند رشد و توسعه جوامع و مطالعه تجربه های تاریخ جوامع،آنجا که سر افرازی و موفقیت مشاهده می شود نقطه ثقل آن نیروی انسانی موثر ،آگاه ،مدیری آشنا، متخصص و متعهد یافت می شود.
نمایندگی مجلس و عضویت در آن نهاد قانون گزاری هم اهل خود را طلب می کند . مصادیق اهلیت در موضوع پارلمان را بسیار می توان نام برد و به آن توجه نمود و انتخاب گنندگان را برآن توجه داد. از شروط اولیه و حیاتی در این زمینه ایمان و تعهد لازم است که جهت خدمت و حرکت نماینده را مشخص می کند. داشتن اشرافیت به قوانین اداره کشور و نوع وضع قانون از یک سو و تجربه اجرا در میدان عمل و بدنه جامعه که در واقع قدرت تجریه و تحلیل نماینده را در اثرات . پیامد های مثبت و منفی یک قانون بالا برده و از بروز خسارت های گوناگون پیشگیری می کند.
نکته دیگر در اهلیت دانش مرتبط با موضوع توسعه و مطالبه جامعه و مردم است . در عصر کنونی که عصر دانش و فن آوری است دانش و بهرمندی از علوم روز دنیا برای تصمیم سازی و وضع قوانین یک اصل اساسی است که صرفاً با ادعای مدرک تحصیلی حاصل نخواهد شد و نمی شود بلکه بهرمندی واقعی از علوم (به تعبیر معلمین خاک کلاس را خورده باشد) مد نظر است.
ارتباط با تمام ارکان و سطوح جامعه که برایند افکار عمومی و نیاز های را به درستی درک نماید و توانایی لازم منطقی با آرمان ها و برنامه ها و نیاز های جامعه در کوتاه مدت ،میان مدت و بلند مدت را برقرار کند.
در باب اهلیت یک نماینده سخن ها فراوان است که از مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت اما در خصوص زمان و مدت حضور یک نماینده لازم به یادآوری است که اساساً تعیین زمان ۴ ساله برای ارزیابی از یک نماینده تعریف شده است به آن خاطر است که اگر مردم تحت تاثیر القائاتی،شرایط خاص اجتماعی ،فشارهای و تبلیغات اغوا کننده ای و یا جهات مثبت دیگری را برگزیده اند به عنوان نماینده و در زمان خدمت خارج از تصورشان بود بتوانند دست به تغییر در انتخاب بزنند و حقیقتاً بر اساس اساس قاعده ای اهلیت فرد مناسب تری را راهی پارلمان کنند و این فرصت را قانون در اختیار گذاشته است.
اما در مورد دیگر موضوع ،زمان برای رو کردن توانایی ها و استعدادهای و اندیشه و فکرها در جهت خدمت است . گاهی افراد در یک دوره زمانی تمام ظرفیت هایشان خرج شده و دیگر چیزی در چنته برای رفع مشکات مردم و … نداشته و ندارند و یا برخی اشخاص فقط در دوره خاص با شرایط خاص می توانند اثر بخش باشند و در دوره های دیگر این قابلیت وجود ندارد که البته این معنایش ناتوانی نیست بلکه زمینه خدمت کردن فراهم نیست که در این صورت واگذاری جایگاه عین تعهد و اخلاق و ایمان است که در این صورت جامعه و مردم نفع خواهند برد. انشا اله