به چه کسی رای بدهیم؟ محمود محمدی

این روزها فعالیت های اجتماعی و سیاسی کاندیداهای نمایندگی مجلس و طرفدارانشان، جدی ،پر تحرک و همراه با شور واحساس شده است.درست است که فضای شکل گرفته ناشی از رفتار و نگاه اجتماعی ماست. اما عموما این نوع هیجانات و تکاپوها ،در فضای تعاملی و در ساحت سیاسی و گفتمان انتخاباتی ،خود منجر به شکل گیری یک نوع اندیشه و تفکر در مورد انتخاب “شاخص ها و ویژگی های نماینده” میشود.
وقتی عده ایی دائم تبلیغ کنند که کاندیدای ما فلان خصائص و ویژگی ها را دارد ،انگاه این اندیشه شکل میگیرد که لابد یک کاندیدا باید چنان باشد. یعنی شکل گیری ” شاخص ” در اثر رفتارهای تبلیغاتی!!!.این شاخص ها ممکن است درست باشند اما کافی نباشد.بهرحال توجه به “شاخص” ،هر چند ناقص ،از توجه صرف به قومیت و قبیله گری و حزبی و گروهی بهتر است .
اما در خصوص این شاخص ها چند نکته قابل یاد آوری است.
۱. برخی بگونه ایی تبلیغ میکنند گویی فقط جناح آنهاست که دارای مدیران توانمند،برنامه های جامع وسیستم کارا میباشد وتنها گروه ایشان است که حقوق مردم و استقلال و رشد و عمران و آبادی را تضمین میکند و در این جهت شاخص هایی را معرفی میکنند که توجیه گر استدلالشان باشد.این اشتباه است . در همه گروهها مدیران لایق ،افراد باتجربه دارای ایده های خوب ،توانمند ،کار آفرین و… وجود دارد.
۲. مهم این است که کاندیدای محترم در کنار معرفی توانمندی وتخصص و تجربه، نمونه عینی و ملموسی از خدماتی را که تا کنون ارائه داده است، نشان دهد. داشتن مدرک و شغل و سابقه پست های مدیریتی ،سیاسی به تنهایی کافی نیست .مثلا یک اقتصاد دان باید نشان دهد دقیقا کدام طرح و تئوری اقتصادی نتیجه بخش را برای رفع معضلات بیکاری ،تورم و…در کشور یا منطقه ارائه داده است و کدام کار اقتصادی موفق در نتیجه اندیشه و دانش اقتصادی اوست.یک وابسته سیاسی باید نشان دهد کدام حرکت مثبت سیاسی ملی یا منطقه ای را انجام داد،که توانسته فرصت سیاسی ملی ایجاد کند یا معضلات سیاسی ملی راکم کند و یا به سوء تفاهمات سیاسی و یا گسستگی وتنازع و تضاد سیاسی مخرب کشوری و منطقه ایی پایان دهد؟. یک مدیر ،یک کار آفرین ، یک مبتکر و… هم همینطور.
۳. ارتباط و وابستگی تشکیلاتی سیاسی و قدرت نفوذ در گروههای سیاسی کشور و اخذ حمایت آنان لازم است اما کافی نیست .بنظر اینجانب ، در کنار قابلیت هایی مثل شناختن قوانین مجلس ،قوانین کشور،تخصص و تعهد ملی و دینی و… ،توجه به دو ویژگی ذیل ضروری است.
۳-۱ کاندیدای سیاسی باید در منطقه و در بافت سیاسی آن حضور داشته ونقش آفرین باشد.به گروههای فعال سیاسی خود خدمات بدهد ودر تشکیلات سیاسی منطقه ای ،که خود را منتسب بدان میکند ، اثرو فعالیت داشته و یا حتی بتواند تشکیلات پاسخگو ایجاد کند.نه اینکه مرکز نشین باشد. گویی سیاسیون منطقه لایق نمایندگی نیستند و ایشان تنهاموهبتی هستند که باید هر چهار سال ظاهر شده و خود را عرضه نماید و دیگران هم بدو رای دهند.
۳-۲ کاندیدای سیاسی باید قدرت لابی گری در منطقه داشته باشد. اولا مذاکره و گفتگو با هم خطی ها ،در مواردی که تعدد و پراکندگی وجود دارد ،ثانیا توانمندی گفتگوی سالم سیاسی برای هم رای کردن ،هم جهت کردن ،تشریک مساعی برای معضلات و مشکلات منطقه، با رقیبان و گروههای مخالف است که قابلیت سیاسی کاندیدا هارا نشان میدهد. کاندیدایی که با هم خط خود لابی نکند و مصالح و مضار سیاسی گروهی را مدیریت نکند ،و یا برای منافع عموم و در جهت کاهش تضادهای غیر اصولی با رقبای غیر جناحی خود و یا با گروههای نخبه و موثر و هادی جامعه ، نتواند مذاکره و تفاهم کند در موارد کلان جامعه هم ناتوان خواهد بود.

محمود محمدی

دیدگاه های این مطلب

11 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. فریاد زیر آب در گفت:

    تنها کسی که از این ویژگی ها برخوردار است ، فقط علی اصغر رحمانی می باشد

  2. مابه آينده ايدواريم

  3. سیدقدرت الله شریفی در گفت:

    باسلام ما باید به شخصی رای دهیم دارای ویژه گیهای خاصی از نظره تجربه وسوابق ومدیریتی ملی واستانی وجهادی داشته باشد وبه منافع ملی ومردم را ومشکلات موجود استان وشهرستان وکشور کم نماید وشجاع باشد ویکی از کمسیون های مجلس را دراختیار بگیرد وتوان کار کردن وقانون گزاری راداشته باشد وضمن احترام به همه نامزد های محتر م مجلس شورای اسلامی مردم فهیم وجوانان عزیز باید دقت بیشتر دراین انتخابات داشته باشند واصل نظام برای مان مهم است پس نیاز به دقت درانتخابات ضروری است تا نمایندگان کار آمد واز چهرهای استانی وملی استفاده شود نه مبتدی که اطلاعات کافی در نظارت های اجرائی وشهرستانی وقانون گزاری ندارند پس ما می توانیم سرنوشت خودمان را با این انتخاب رقم زنیم ومشکلات خودمان از نظر اقتصادی وبیکاری و گردشگری وزیست محیطی وکشاورزی وباغداری و…کمتر کنیم انشالله

  4. باسلام ما باید به شخصی رای دهیم دارای ویژه گیهای خاصی از نظره تجربه وسوابق ومدیریتی ملی واستانی وجهادی داشته باشد وبه منافع ملی ومردم را ومشکلات موجود استان وشهرستان وکشور کم نماید وشجاع باشد ویکی از کمسیون های مجلس را دراختیار بگیرد وتوان کار کردن وقانون گزاری راداشته باشد وضمن احترام به همه نامزد های محتر م مجلس شورای اسلامی مردم فهیم وجوانان عزیز باید دقت بیشتر دراین انتخابات داشته باشند واصل نظام برای مان مهم است پس نیاز به دقت درانتخابات ضروری است تا نمایندگان کار آمد واز چهرهای استانی وملی استفاده شود نه مبتدی که اطلاعات کافی در نظارت های اجرائی وشهرستانی وقانون گزاری ندارند پس ما می توانیم سرنوشت خودمان را با این انتخاب رقم زنیم ومشکلات خودمان از نظر اقتصادی وبیکاری و گردشگری وزیست محیطی وکشاورزی وباغداری و…کمتر کنیم انشالله

  5. باسلام ما باید به شخصی رای دهیم دارای ویژه گیهای خاصی از نظره تجربه وسوابق ومدیریتی ملی واستانی وجهادی داشته باشد وبه منافع ملی ومردم را ومشکلات موجود استان وشهرستان وکشور کم نماید وشجاع باشد ویکی از کمسیون های مجلس را دراختیار بگیرد وتوان کار کردن وقانون گزاری راداشته باشد وضمن احترام به همه نامزد های محتر م مجلس شورای اسلامی مردم فهیم وجوانان عزیز باید دقت بیشتر دراین انتخابات داشته باشند واصل نظام برای مان مهم است پس نیاز به دقت درانتخابات ضروری است تا نمایندگان کار آمد واز چهرهای استانی وملی استفاده شود نه مبتدی که اطلاعات کافی در نظارت های اجرائی وشهرستانی وقانون گزاری ندارند پس ما می توانیم سرنوشت خودمان را با این انتخاب رقم زنیم ومشکلات خودمان از نظر اقتصادی وبیکاری و گردشگری وزیست محیطی وکشاورزی وباغداری و…کمتر کنیم انشالله

  6. اگر دوستدار نظام وانقلاب وحفظ ارزشهای نظام هستیم به کسی رای دهیم که اصلح باشد وبتواند همه از قانون گزاری وهم خدمت به مردم حرف برای گفتن داشته باشد ومبتدی نباشد ودر نظام پست های کلیدی داشته باشد وسوابق خدمتی را درعرصه نظام چه دراجرایات وچه درنظارت ها داشته باشد

  7. محمد مهدی صادقی در گفت:

    بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *