دکترشاعری: بخشی از وضعیت اقتصادی موجود،حاصل سوء مدیریت است

دکترعلی‌محمد شاعری در جمع دانشجویان دانشگا پیام نور نکا  بخشی از وضعیت اقتصادی موجود کشور را سوء مدیریت اعلام کرد .

بنا به خبرواصله از فضای مجازی تلگرام  ؛کرسی آزاد اندیشی دردانشگاه پیام نورنکا باموضوع اقتصاد مقاومتی برپایه مدل اسلامی علمی وبومی باحضور رئیس دانشگاه، اساتید ومهمان ویژه علی محمد شاعری- قائم مقام سازمان محیط زیست دولت گذشته و رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران در دانشگاه پیام نورنکا برگزار شد.

دکترعلی‌محمد شاعری درجمع دانشجویان دانشگاه پیام نورشهرستان نکا با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، اظهار داشت: مقام معظم رهبری برای مقابله با این تحریم ها، یک مفهوم و راهبرد جدید به نام اقتصاد مقاومتی را بیان فرمودند که مورد توجه بسیاری ازاقتصاددانان کشور قرارگرفت.

وی ضمن تبریک روز دانشجو و اینکه روز دانشجو تمرین عدم وابستگی و استکبارستیزی است، گفت: محیط دانشگاه عرصه تبادل اندیشه های مختلف و متفاوت است تا دانشجویان پیرامون موضوعات جدید و نو به یک توافق نسبی روی روشها و هدفها برسیم.

شاعری با بیان اینکه با تکیه بر منابع داخلی باید به سطحی از رشد برسیم که درمقابل فشارهای خارجی و درمقابل تصمیمات ظالمانه بتوانیم مقاومت خوبی از خود نشان دهیم، خاطرنشان کرد: کشورهایی مثل آلمان و ژاپن با تکیه بر منابع داخلی خود، اکنون به عنوان دو اقتصاد برتر در اروپا و آسیا عرض اندام می کنند، زیرا توسعه آنها براساس دانش و پیشرفت علمی است و تعصب خاصی به فرهنگ بومی دارند.

وی ادامه داد: چین و هند نیز این مدل را با نام دیگری تجربه کردند، کشور هند شاید مردم به ظاهر فقیری داشته باشد ولی بنیان های آن به کشور دیگری متکی نیست، در محصولات کشاورزی خودکفا است،منابع طبیعی آن حفظ شده، گردشگری آن رونق پیدا کرده و تسلیحات هسته ای خود را در روز روشن آزمایش می کند و حتی در آینده می تواند با تغییر ساختار سازمان ملل، حق «وتو» هم داشته باشد.

قائم مقام سابق سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: کشور چین نیز مزیت نسبی را ایجاد کرد و بر پایه فرهنگ کار و تلاش توأم با علم استوار شده است، به محیط زیست و منابع طبیعی اهمیت می دهد؛ هر چینی موظف است سالانه سه درخت بکارد و اگر انجام ندهد، دولت از حقوق او کم می کند و درخت می‌کارد.

شاعری تصریح کرد: کشور چین بزرگترین تولید کننده پنل خورشیدی است، نفت و گاز ندارد و به سمت دیگر مواهب خدادای مانند خورشید و باد رفته است، این کشور هم تیلر و تراکتور تولید و به کشورهای دیگر صادر میکند و هم کشاورزان زمین خود را به صورت سنتی شخم می زنند، لذا آنها کشور را براساس منابع خودشان مدیریت می کنند.

وی با بیان اینکه ما منابعی در ایران داریم که کشورهای دیگر ندارند، افزود: توانمندی های طبیعی کشور ما را هیچ کشوری ندارد اما چون ساختار اقتصادی ما وابسته بود و متحول نشد؛ اکنون یک تحریم ساده می‌خواهد ما را از پای درآورد.

این پژوهشگر اظهار داشت: دلیل اینکه چرا اینچنین شد و ایران با مردمانی با پیشینه بالا و بی نظیر در دنیا نتوانسته است در حوزه اقتصادی آسیب پذیر نباشد، این است که نتوانستیم ظرفیتهای خود را بشناسیم و اقتصاد بیمار خود را درمان کنیم.

شاعری با اشاره به اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد امور کشور دولتی است و بیشتر ملاحظات سیاسی داریم، تصریح کرد: نگاه ما نگاه بلندمدت به خودمان و مردم نیست، بیشتر نگاه حزبی و خیلی دَم‌دستی داریم در صورتی‌که کاملا می‎دانیم چه کنیم اما انجام نمی‌دهیم.photo_2015-12-13_09-00-16 photo_2015-12-13_09-00-39 photo_2015-12-13_09-00-43 photo_2015-12-13_09-00-52 photo_2015-12-13_09-00-57 photo_2015-12-13_09-01-01 photo_2015-12-13_09-01-05 photo_2015-12-13_09-01-10

وی اظهار داشت: مدیریت کشور از سر تا پا دولتی است، بخش خصوصی در کنار دولت است، فقط نقش تفننی و لوکس داشته و ایفاگر نقش اساسی نیست، آن را در گوشه‌ای قرار داده و همیشه نیز به آن بدبین هستیم.

استاندار سابق گلستان با بیان اینکه نقدینگی سرگردان در کشور چند برابر اعتبارات سالانه دولت است، گفت: برخی آمارها این رقم را تا حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده‌اند؛ یعنی پولهایی که مدیریت نمی شوند.

شاعری با اشاره به اینکه حداق ۱۵ هزار فارغ‌التحصیل بیکار در بهشهر، نکا و گلوگاه داریم که هزینه اشتغال آنها ۲۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: این منابع را دولت نمی تواند تأمین کند، حتی ۱۰ میلیارد تومان هم نمی تواند به هر کدام از فرمانداری ها اختصاص دهد، لذا نیاز به مدیریت سرمایه های سرگردان و کمک بخش خصوصی داریم.

وی با اشاره به اینکه سالها اقتصاد متکی به نفت را داشتیم ولی با کاهش اقبال به سمت استفاده از انرژی‌های فسیلی باید به سمت درآمدهای دیگری برویم و در این زمینه نیز قدمهایی برداشته شده است، گفت: ما چاره ای جز این نداریم که خودمان را از اقتصاد بیمار نفتی رهایی ببخشیم و به سمت اقتصاد مقاومتی متکی بر منابع داخلی پیش برویم.

این پژوهشگر گفت: برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی راههای مختلفی وجود دارد، یکی از آنها اج

رای صحیح اصل ۴۴ است که مجلس و نظام باید تصمیم بگیرند اقتصاد دولتی را رها کرده و به بخش خصوصی، تعاونی ها و مردم واگذار کنند.

شاعری گفت: البته این واگذاری ها نباید در شعار باشد زیرا متاسفانه می بینیم که همه به این امر واقف‌اند اما به خاطر رانت، مافیای اقتصادی و تعلق خاطری که برخی اشخاص به مال و منصب و اوضاع و احوال دارند؛ عمل نمی کنند.

شاعری با بیان اینکه کارآمد کردن مدیریت نظام کشور از دیگر راهها برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی است، افزود: مدیریت معجزه می کند، یک نخبه خوب در کشور معجزه می کند و تفاوت بین توسعه یافتگی و فقر در سوءمدیریت است.

وی ادامه داد: مدیریت ناصحیح باعث شده که نتوانستیم در کشاورزی، گرشگری و صنعت پیشرفت کنیم، در بخش نرم افزاری و خدمات مهندسی نیز در حالی که پانزدهیمن کشور از لحاظ کاربران اینترنتی هستیم اما از این ظرفیت استفاده مثبتی نداریم.

قائم مقام سابق سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سالانه ۱۶میلیون تن حجم پسماندی است که ما تولید می کنیم، تصریح کرد: ۳۲ میلیارد مترمکعب حجم پسآب و فاضلاب و آبهای مصرف شده مردم کشور است و از آن طرف دچار بحران آب شدیم، در انرژی های نو در حالیکه سبد مصرفی انرژی دنیا حدود ۱۰ درصد است، ما تقریبا حدود یک صدم درصد هستیم، یک نیروگاه در منجیل داریم که اکثر وقتها خاموش است.

وی با تأکید بر اینکه تکیه بر اقتصاد داخل قوانینی دارد، گفت: تولید داخل ما نه با هدف صادرات است و نه رقابت پذیر با تولیدات بازار هدف، کیفیت لازم را هم ندارد، لذا تا زمانی که تولید داخل را کیفی‌سازی نکنیم با همین مشکل مواجه هستیم.

شاعری، بحث مهم دیگر برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی را تغییر سبک زندگی عنوان و اظهار کرد: ۸۰۰ تا یک‌میلیون لیتر میزان مصرف روزانه انرژی های فسیلی در کشور است و با آن هم محیط زیست را از بین بردیم و هم اینکه به عنوان مثال در شهری مانند تهران سالانه ۸ میلیارد دلار هزینه آلودگی سالانه است و ۲۴۰۰ نفر نیز سالانه در این شهر بر اثر آلودگی جان خود را از دست می دهند.

وی ادامه داد: سالانه ۱۰۰ هزارهکتار از منابع طبیعی ما از بین می رود، مناطق بالادست را به دلیل سبک غلط در توسعه از بین بردیم، در مازندران به جنگل می گوییم «خرابه» و به مرتع می گوییم «کاله» و میخواهیم جای آنها برج و ویلا بسازیم.

شاعری با بیان اینکه مدیران کارآمد و دانش بنیان میتوانند به پیشرفت کشور کمک کنند، افزود: وضعیتی که امروز در اقتصاد داریم؛ بخشی از آن به دلیل رکود و تحریمهاست و بخشی دیگر بخاطر سیاست‌های غلط است.

با تشکر از حسین شاعری  که زحمت ارسال این خبر را متقبل شدند.

دیدگاه های این مطلب

10 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. انشاءالله در این دوره مردم شرق استان یک اقتصاددان رو به مجلس میفرستن تا شاهد حل مشکلات اقتصادی شرق و حتی کشور باشیم و به نظر من تنها کاندید اقتصاددان شرق استان که به دور از سیاسی بازی و جناح بازی و مستقل است دکتر کرم سینا میباشد

  2. با سلام در این که دکتر سینا فرد محترم وتحصیلکرده وانسان خوبی هستند شکی نیست،ولی همه اینها دلیل نمیشود ایشان را بعنوان نماینده به مجلس بفرستیم ،۱.نماینده باید تجربه مدیریتی زیادی داشته باشد ۲.عملکرد قابل دفاع۳.سرشناس باشد درکشور۴.سوابق
    لطفا افراد را از نظر این ۴عامل باهم مقایسه کنید بعد تصمیم بگیرید وهمچنین به کسی رای دهید که احتمال رای اوری بیشتری داشته باشد که فرصت سوزی برای نکا نشود بنده به شخصه دکتر شاعری

    • از نظر تجربه که باید بگم در دوره اول شورای شهر رییس شورای شهر نکا بودند که شما میتونید از هرکسی که با ایشون اشناییت داره بپرسید که عملکردشون چطوری بود توی چهار سال. اینو بدونید که دکتر سینا یک شخص سرشناس هست بلکه در کشور هم اوازه ی ایشون پیچیده و اینو به جرات میگم که اگر شناخته بودن ایشون کمتر از دکتر شاعری نباشد کمتر نیست. سابقه ایشون چه از لحاظ سلامت و چه از لحاظ توانایی روشن روشن است . پس نتیجه میگیریم که باید کسی بره مجلس که اقتصاد بلد باشه نه محیط زیست

      • پس نتیجه میگیریمو خوب اومدی اگه همه نتیجه گیریهات اینجوری باشه واویلا

      • ایشون به سینا بد نگفتن چرا بهت برمیخوره(منظورت از گفتن محیط زیست یعنی چی این یکی از توانمندیهای دکتر شاعری هست اقای اقتصاددان) ضمنا املا وانشات مشکل داره ، مخصوصا این قسمتش (شناخته بودن ایشون کمتر از دکتر شاعری نباشد کمتر نیست)

        • فعلا نیاز اصلی مردم معیشت و اقتصاد اقای محیط زیست . من هم به شاعری بد نگفتم تو چرا بهت برخورد

          • حسینی هستی یا بهشهری؟هیچکدوم برو تو صفحه مربوط به معشوقت پیام عاشقانه براش بزار اینجا تبلیغ نکن، مطلب دکتر شاعری مشکلش چی بود راجع به اقتصاد هم بود فقط اومدی پارازیت ول کنی بری

  3. همه کاندیدها محترم اند ولی هیچ کدام شان سابقه مدیریتی واجرای به اندازه جناب دکتر شاعری ندارند چون نماینده ای که درسطع استانداری ووزات خانه کارنکرده باشد هرچند باسواد باشد باز مبتدی خواهد بود برای همه کاندیدها ودکتر شاعری آزوی سلامتی توام باخدمت را رادریم

  4. عظیمی سفید کوهی در گفت:

    کاش میشد کاندیدا نکا روی یک نفر با هم اجماع میکردند .

  5. حسینی بهشهری در گفت:

    اقای ممدی مگه نمیشه حسینی بهشهری باشه . از سن ما که گذشت شما اگه جوونی توصیتو خودت عمل کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *