نگاهی کوتاه به شهرستان نکا / علی رحمان پرست
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۹/۱
نکا یکی از ۲۰ شهرستان استان مازندران میباشد که در مختصات جغرافیایی ۵۳ درجه طول شرقی ۳۶ درجه عرض شمالی واقع است. این شهرستان با وسعت تقریبی ۱۸۶۵ کیلومتر مربع در شرق مازندران در ۲۱ کیلومتری ساری و ۲۸۰ کیلومتری شمال شرقی تهران قرار گرفته است.
ازغرب به میاندورود و ساری و از شرق به بهشهر و از شمال به دریای خزر و از جنوب به رشته کوههای البرز و نهایتا به استان سمنان متصل میباشد.
مرکز شهر نکا از نظر ارتفاع در ۴۵ متری آبهای جهان قرار دارد. طبق پیش بینی، در سال ۱۳۹۴ تعداد جمعیت شهرستان نکا به بیش از ۱۱۷ هزار نفر میرسد که از این تعداد ۵۴ هزار نفر در محدوده شهری نکا سکونت دارند.
نام قدیم نکا “مهروان ” و در اوایل قرن اخیر به “پِل سر” مشهور بود.شهرستان نکا در حال حاضر دارای دو بخش( مرکزی و هزار جریب )، ۵ دهستان و ۱۲۵ آبادی میباشد. شاهراه ارتباطی تهران- گرگان – مشهد از شهر نکا میگذرد و راه آهن سراسری نیز از شمال شهر عبور مینماید.شهرداری نکا در سال ۱۳۳۳ تأسیس و تاکنون به خدمات دهی مشغول میباشد.این شهرستان دارای اماکن زیارتی و تاریخی متعددی است که برای نمونه بنای دو امامزاده و تپهی تاریخی، تفریحی نارنجباغ در داخل این شهر قرار دارد از چند ده امامزاده این شهرستان می توان امام زاده عبدالله اترب و امامزاده یحیی و زکریا نام برد که زائران و گردشگران زیادی را به خود جذب می نماید. رودخانهی مهربان رود از وسط شهر میگذرد که در سواحل آن پارکهای شهید بهشتی و مادر با چشم انداز زیبایی خودنمایی میکند و سالیانه میزبان مسافران زیادی میباشد. این شهرستان را میتوان کلکسیونی از جاذبههای گردشگری و دیدنی دانست؛ برای نمونه دریا، جنگل، کوهستان، رودخانه، چشمهسارها، آبشارها و پارک جنگلی نمونههایی از این مناظر چشم نواز میباشد.
اغراق نیست که بگوییم در یک نگاه، شهرستان نکا به نسبت وسعت و جمعیت خود، صنعتیترین شهرستان مازندران میباشد؛ نیروگاه برق شهید سلیمی- کارخانه سیمان و ساریت – سیلوی نکا – کشتی سازی – سد گلورد و تأسیسات نفتی نمونههایی از این صنایع میباشد.
در انتها با افتخار باید عنوان کرد؛ این شهرستان در حماسهی عظیم دفاع مقدس، بیش از ۴۳۲ شهید و مفقودالاثر را نثار ایران اسلامی نمود که ۱۱ تن از آنان سرداران سرافراز میباشند. لازم به ذکر است نیروگاه برق شهید سلیمی نکا به عنوان تنها نقطهی مازندران است که ۳ بار در جنگ تحمیلی مورد حمله هوایی قرار گرفته است.
(خلاصه و بازنویسی از مقالهی نگاهی اجمالی به شهرستان نکا – کتاب ققنوس خیال)
قابل توجه مسئولین محترم ذیربط :
فراموش نکنند که تابلوهای بیلبورد ورودی وخروجی شهر با عنوان :
(به شهر بندری وصنعتی نکا خوش آمدید)اضافه گردد
هرچند گرد وخاک ومضرات بهداشتی وآسیبهای دیگرآن به خوردمردم این دیارمظلوم میرسد ولی سرمایه وسود واشتغال آن برای شهرهای دیگر میباشد.
وجوانان این شهر باداشتن مدارک بالا وتخصص دررشته های مختلف بیکاروحسرت گرفتن کارداشته باشند.
لذامسئولین محترم باید بابرنامه ریزی صحیح وقانون نمودن این امر مهم سهمیه ویژه برای جذب کارجوانان دراین شرکتها وموسسات متعدد
اقدام موثربعمل آورند.
سپاس