روز ۲۳ مهرماه روزجهانی نابینایان ” عصای سفید /عباس رویان

استفاده از عصا به عنوان وسیله کمکی در رفت و آمد نابینایان از قرن ها پیش متداول بوده است ، ولی استفاده از عصای سفید به شکل امروزی و به عنوان نمادی برای شناخت نابینایان به بعد از جنگ جهانی اول باز می گردد .

در سال ۱۹۲۱ میلادی ، یک عکاس از اهالی شهر بریستول انگلستان به نام جیمز بیگز که در یک سانحه بینایی خود را از دست داده بود ، برای درامان ماندن از خطر برخورد با وسایل نقلیه – که در خیابان های اطراف محل زندگی او در حال رفت و آمد بودند – ابتکار استفاده از عصا به رنگ سفید – که به راحتی قابل دید باشد – را به کار برد .

پس از آن دو نفر از برجسته ترین متخصصان آمریکایی به نام های دکتر ناول پری ( ریاضیدان ) و دکتر جاکوپس تن بروک ( حقوقدان ) ، قانونی را در پانزدهمین روز از ماه اکتبر به عنوان قانون عصای سفید به تصویب رساندند و از آن روز به عنوان روز جهانی نابینایان نامگذاری شد . در این قانون همه حقوق اجتماعی فرد نابینا به عنوان عضوی از یک جامعه متمدن لحاظ شده است .dca023989a3fb7e87295007b8147a464

در این قانون آمده است : نابینایان حق استفاده از همه امکانات رفاهی را در جامعه دارند . آنان حق دارند از پیاده روها ، خیابان ها ، بزرگراهها و وسایل حمل ونقل همگانی مانند هواپیما ، قطار ، اتوبوس ، اتومبیل ، کشتی و اماکن عمومی نظیر هتل و مراکز تفریحی و مذهبی استفاده کنند .

اگر در بعضی اوقات ، محدودیتی برای استفاده از این تسهیلات و اماکن وجود داشته باشد باید برای همه افراد جامعه باشد و اگر شخص یا سازمانی فقط برای نابینایان در استفاده از تسهیلات همگانی ، محدودیت ایجاد کند یا حقوق نابینایان عاقل و بالغ را نادیده بگیرد ، مجرم شناخته می شود .

همچنین دولت موظف است که نابینایان را به مشارکت در امور دولتی تشویق کند تا آنان به کار مشغول شوند .

مسئولان دولتی باید همه ساله ۱۵ اکتبر – را به عنوان بزرگداشت نابینایان و قانون عصای سفید به نحو شایسته ارج گذارند و از مردم بخواهند که رفتار معقولانه ای با نابینایان داشته باشند و گام های صمیمانه و مؤثری برای آنان بردارند .images

خط بریل

لویی بریل در سال ۱۸۰۹ در فرانسه متولد شد . او در سن ۳ سالگی بینایی خود را از دست داد . در سال ۱۸۱۸ به همراه دوستان خود موسسه ملی نابینایان جوان پاریس را دایر کرد . شهرت بریل به خاطر ابداع سیستم خط برجسته اوست که آن زمان در پیام های رمزی ارتش به کار گرفته می شد . سیستم بریل یک خط برجسته شامل نقاط برجسته با اشکال منظم روی مقوای نازک است که نابینایان از طریق لمس آن ، قادر به درک عبارت ها و خواندن خواهند بود . این روش تا به امروز با موفقیت همراه بوده است و در بسیاری از کشورها استفاده می شود .

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *