تغیيرات آب و هوا عامل ۹۵درصدحوادث طبیعی و غیر مترقبه

تغیيرات آب و هوا و نوع بارش ها درکشور و استان مهم ترین عامل ایجاد حوادث طبیعی و غیر مترقبه است.

به گزارش خبرنگار نیوز نکاء بارش ها و نزولات آسمانی که برای ادامه حیات موجودات زنده بسیار اهمیت دارد و ضروریست امروزه با پیشرفت فن آوری های جدید و ماشینی شدن زندگی نیز تغییر ماهیت داده و موجب کم آبی در جهان و کشورما شده است. در صورتی که این بی توجه ایی نسبت به موهبت های الهی ادامه یابد مشکل خشک سالی و عواقب شوم آن جهان را در بر می گیرد.

بارش های جامد به صورت “برف” که در گذشته بیشتر مشاهده می شد برای ذخیره سازی به صورت آب های زیر زمینی مناسب ترو از کم آبی جلوگیری می کرد.

مدیر کل هواشناسی مازندران در گفت و گو با خبرنگار نیوز نکاء با اشاره به اینکه استان های شمالی کشور به ویژه گیلان و مازندران جزو استان های پرباران کشور به شما می آیند گفت، وجود آلاینده ها ی هوا که در اثر سوخت کارخانه ها و خودروها و از همه مهم تر گازهای گلخانه ای به وجود می آید موجب تغییر در شرایط آب و هوایی کشورو استان شده است.

داداشی با اشاره به اینکه به گفته کارشناسان هواشناسی جهان، با افزایش هر یک درجه دمای هوا ۳۰ درصد مصرف آب افزایش می یابد و مشکل کم آبی به وجود آمده افزود: تا سال ۲۰۱۵ که دمای هوا ۲ تا ۴ درجه افزایش خواهد یافت باید چاره ایی اندیشید.

وی خاطر نشان کرد: بارندگی ها در سالهای اخیر بیشتر به صورت نرم و ملایم ورگباری بوده که مناسب برای ذخیره سازی نبوده و بیشتر به صورت روان آب و سیلاب و مخرب بوده است.

این مسئول با اشاره به افزایش ۴۴ درجه دما در اواسط خرداد ماه امسال تصریح کرد، مازندران روزهای بسیار گرمی را نیزامسال تجربه کرده که در ۵۰ سال اخیر و پس از تاسیس اداره هواشناسی در استان بی سابقه بوده است.

داداشی خاطر نشان کرد: درسال گذشته میانگین بارندگی درشهرستان های نوشهر و رامسر در غرب استان بیشترین بارندگی بوده است.

مدیر کل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه کشورایران جزو کشور های حادثه خیز جهان به شمار می آید افزود،عامل ۹۰ تا ۹۵ درصد حوادث طبیعی و غیر مترقبه کشور و استان ناشی ازتغییرات آب و هوا است.

داداشی با بیان اینکه امسال بارندگی در ماه های مهر آبان و آذرو دمای هوا افزایش خواهد یافت از خطر جاری شدن سیل در ماه های مهروبه ویژه آبان و آذر خبر داد و افزود، به دلیل بارندگی های رگباری و نقطه ای و منطقه ایی میزان بارندگی در برخی از مناطق استان امسال به ۱۰۰ میلیمتر رسیده و در برخی مناطق نیز زیر ۱۰ میلیمتر بوده است.

این مسئول با اشاره به اینکه در گذشته بارندگی تا ۱۰۰ میلیمتر موجب جاری شدن سیل نمی شد.خاطر نشان کرد: متاسفانه درسال های اخیردر برخی از مناطق استان با ۲۰ تا ۳۰ میلیمتربارندگی نیزبه ویژه امسال شاهد جاری شدن سیل

بوده ا یم.

مدیر کل هواشناسی مازندران در باره بار وری ابرها در استان نیز گفت، شرایط وجود ابر که مهم ترین بخش و ماده اولیه است باید فراهم باشد تا بتوان ابرها را بارور کرد اما میزان آن که موجب افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی بارندگی می شود برای مازندران مقرون به صرفه نیست.

وی با اشاره به آغاز(سال آبی) فصل زراعی که از اول مهر هر سال آغاز و تا پایان مهر سال آینده ادامه دارد در استان گفت، نوع کشت و نوع نگهداری طیوربه صورت صنعتی باید مورد توجه قرارگیرد که برای توجیه بیشتر کشاورزان و صنعتگران این بخش هفته ای ۲ بار نشست با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار می شود .

گزارشگر: سکینه رضائیان

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *