گفتگو با شبنم بامتي لژيونر فوتبال کشور

شايد کم تر فرد مازندراني سراغ داشته باشيم که اشتغال در بازار پر هياهوي فوتبال را در ذهن خود به عنوان بخشي از مسير پيش روي زندگي تعريف کند حتي به عنوان آرزو در انشاي کودکان مدرسه اي . چه اينکه اين فرد دختر باشد و در يکي از روستاها به دنيا آمده باشدشبنم بامتي کاپيتان تيم ملي اميد بانوان کشورمان يکي از آينده هاي فوتبال بانوان کشور محسوب مي شود . با اين بازيکن جوان همکلام شديم که ماحصل گفتگوي ما را در زير مي خوانيد : تصوير

پست تخصصي‌ام دفاع وسط است و مدت‌هاست در اين پست بازي مي‌كنم. برادرم هم در تيم جوانان استقلال تهران توپ مي‌زد. خواهر بزرگترم هم در سوئد (تيم آستادو) بازي ميکند.
“شبنم بامتي طوسي ” از اهالي روستاي طوسکلاي شهرستان نکا يکي از اين استثنا هاست .او به همت تلاش و علاقه مندي که از خود بروز داد موفق شد به عنوان نمونه ي بارزي از دختران با اميد و پر نشاط مازندراني پاي در عرصه هاي ورزشي و اجتماعي گذارد و حائز افتخاراتي شد هر چند که او در ابتداي راه پر فراز و نشيب آينده است.
شبنم بامتي با حمايت پدر خود که از علاقه مندان به فوتبال است و در طي مدتي در مجموعه ي باشگاهي استقلال تهران به همکاري پرداخته به عرصه ي حرفه اي فوتبال بانوان پاي گذاشت و با بروز توانمندي هاي خود به اردوهاي فوتبال بانوان ايران در رده جوانان و اميد راه يافت .وي سابقه ي يازده بازي و کاپيتاني ملي دارد و در حال حاضر در ليگ فوتبال بانوان سوئد عضو باشگاه دژارگاردن مي باشد و در مقاطع بازي هاي ملي به اردوي ملي پوشان دختر ايران مي پيوندد.
شبنم بامتي درباره سابقه ي فعاليت هاي ورزشي خود مي گويد:” پست تخصصي‌ام دفاع وسط است و مدت‌هاست در اين پست بازي مي‌كنم.” بامتي در يك خانواده كاملا ورزشي رشد كرده و درباره ي ورودش به فوتبال مي گويد: پدرم (صدرا بامتي) از فوتباليست‌هاي قديم ساري است و برادرم (شاهين) هم در تيم جوانان استقلال تهران توپ مي‌زد. خواهر بزرگترم هم در سوئد (تيم آستادو) فوتبال بازي مي‌كند. همچنين فوتبالم را زير نظر خانم كبري ملك‌‌پايين آغاز كردم.
وي درخصوص پوشش اسلامي و مشکلات ايجاد شده براي فعاليت هاي ورزشي بانوان مسلمان توسط فيفا اعتقاد دارد: بعيد است كه فيفا بتواند با اين موضوع در طولاني‌مدت مخالفت كند. چرا كه خيلي از كشورهاي عضو بخش بانوان كنفدراسيون فوتبال آسيا و يا قاره آفريقا مسلمان هستند و تيم‌هاي بانوان آن كشورها در تمام رقابت‌هاي درون قاره‌اي و برون قاره‌اي شركت دارند و با اين تفاسير بعيد است كه فيفا بتواند روي اين بحث پافشاري كند.»

مشروع گفتگوي اختصاصي با شبنم بامتي طوسي

شبنم بامتي کاپيتان تيم ملي اميد بانوان کشورمان يکي از آينده هاي فوتبال بانوان کشور محسوب مي شود . با اين بازيکن جوان همکلام شديم که ماحصل گفتگوي ما را در زير مي خوانيد :

*** خانم بامتي خودتان را بيشتر معرفي کنيد .
شبنم بامتي طوسي هستم متولد ۱۳۷۰ در مازندران . ابتدا از فوتسال شروع کردم . فوتسال را زير نظر « خانم کبري ملک پايين » به عنوان اولين مربي ام در سن ۱۳ سالگي در شهرستان نکا آغاز کردم . در مازندران در تيم هاي زيادي از جمله منتخب مازندران بازي کردم . بازي در تيم هاي خارج از مازندران از جمله شن سا ساوه را نيز در کارنامه دارم . ضمن اينکه در اولين دوره انتخابي تيم ملي جوانان در سال ۲۰۰۸ به اردو دعوت شدم . در دومين دوره بازي هاي جوانان کشور در سال ۲۰۰۹ ، کاپيتان مازندران بودم و به تيم ملي جوانان مجددا دعوت شدم . در تيم ملي زير نظر خانم مهناز اميرشقاقي پيشرفت بيشتري کردم . در سن ۱۸ سالگي در سال ۲۰۱۰ به مسابقات تايلند اعزام شديم و در اولين تجربه رسمي ام کاپيتان تيم ملي شدم که واقعا برايم لذت بخش بود .
بعد از اين مسابقات به بازي هاي آسيايي بنگلادش اعزام شديم . سه بازي را در اين کشور با پيروزي پشت سر گذاشتيم و به مرحله بعد بازي ها در کشور مالزي راه يافتيم که در آن مرحله حذف شديم .
بعد از اين مسابقات براي ادامه فوتبالم به کشور سوئد رفتم . دو سال است که در کشور سوئد مشغول بازي هستم . سال اول در تيم واسولاند بودم و در حال حاضر در تيم دجورگاردن که هر دو تيم از تيم هاي مطرح بانوان سوئد هستند بازي مي کنم . من اقامتم در سوئد قبل از بازي هاي آسيايي درست شده بود ولي به خاطر تيم ملي کشورم نرفتم تا به تيم ملي کمک کنم .
*** چند بازي ملي داريد و چند گل به ثمر رسانديد ؟
۱۱ بازي ملي در کارنامه دارم . چون پست بازي من دفاع آخر و دفاع راست است تا الان نتوانستم براي تيم ملي گلزني کنم .
*** سقف آرزو هاي شما چيست ؟
همين که آرزوي پدر و مادرم را در فوتبال برآورده مي کنم و آنها از من راضي هستند برايم کافي است . آرزوي خاصي در فوتبال ندارم و تمام دلخوشي هاي من در فوتبال شاد بودن خانواده ام به خصوص پدر و مادرم مي باشد .*** نظرتان در مورد فوتبال بانوان ايران چيست ؟ چه تفاوتي با فوتبال سوئد دارد ؟
ما در کشورمان بهترين بازيکنان را داريم ولي خب آن امکانات و زمين هاي مسابقه و تمرين مناسب که لازم است را نداريم . تفاوت فوتبال ايران با سوئد در بخش بانوان ، تفاوت فوتبال ايران با اروپا و جهان است چون تيم بانوان سوئد در رده سوم دنياست . آنها امکانات خوبي براي تيم هاي بانوانشان فراهم مي کنند ولي من فکر ميکنم در کشور ما فوتبال بانوان زير سايه فوتبال آقايان قرار دارد . ايران بايد بيشتر روي فوتبال بانوان سرمايه گذاري کند تا انشاالله در آينده در سطح اول آسيا و حتي جهان حرفي براي گفتن داشته باشيم.
*** در مورد انتخاب مربي خارجي براي تيم ملي بانوان کشورمان چه نظري داريد ؟
به مربي خارجي نياز داريم تا بتوانيم بيشتر ياد بگيريم البته نبايد زحمت مربيان داخلي را انکار کرد و مشاهده مي کنيم همه مربيان خوب داخلي در رده هاي مختلف مشغول فعاليت هستند . ولي به نظر من براي پيشرفت بيشتر بايد از دانش مربيان خوب خارجي بهره برد .
*** الگوي ورزشي تان چه بازيکناني هستند ؟
الگوي خاصي ندارم . من هر بازيکني که بتوانم چيزي از فوتبال ياد بگيرم او را الگو قرار مي دهم ولي از علي دايي و علي کريمي تو فوتبال ايران خوشم مي آيد .
*** بهترين و بدترين خاطره ورزشي خودتان را بفرمائيد .
بهترين مربوط به بازي هاي بنگلادش بود که توانستيم به مرحله بعد که در مالزي برگزار مي شد صعود کنيم . بدترين خاطره مربوط به همان بازي ها در مالزي مي باشد که از تايلند و ازبکستان باختيم و حذف شديم .
*** صحبت هاي پاياني تان را بفرمائيد .
از اين فرصت استفاده مي کنم و از مادر و پدرم تشکر مي کنم که تا الان تمام امکانات را براي پيشرفتم فراهم کردند . همين الان هم که در خارج ايران بازي مي کنم آنها همه گونه حمايتي از من انجام مي دهند . از تمام مربيانم به خصوص خانم ها کبري ملک پايين و مهناز اميرشقاقي تشکر ميکنم . ضمن اينکه از شما به خاطر اين وقتي که به من داديد نيز متشکرم .مازندليگ/ميثم کاوه :
نکا نيوز اميدواراست او نماينده ي شايسته اي براي دختران مازندران و مهين عزيزمان باشد .
مازندليگ

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *