پا؛جا پاي ديگران نگذاريد!/ محمد صادق مطهري فرد

به نام خدای مهربان  “با سلام و عرض ادب حضور مخاطبان محترم پایگاه اطلاع رسانی نیوز نکا
با گسترش ارتباطات در این اواخر که نشانه آن بروز و ظهور شبکه های متنوع اجتماعی است، عده ای برای رنگ و لعاب دینی دادن به حضورشان و به قولی استفاده بهینه از این ابزار کاربردی، اقدام به نشر و پخش کلمات حضرات معصومین علیهم آلاف التحیة و الثناء می کنند، تا جایی که گروه هایی مختص نقل روایات ایجاد نموده اند، اما این اقدام هم نتوانسته آنان را مصون از آسیب های ناشی از این ابزار و شبکه ها بگرداند چراکه باید گفت از چاله درآمده و به چاه افتاده اند.
نشانه و دلیل این ادعا آن است که اگر فردی بدون تعصب وارد این فضاها بشود و در معرض هجم بالای روایات و احادیثی که رد و بدل می شود قرار گیرد با انبوهی از روایاتی مواجه می شود که یا سندی ندارند و یا دستکاری شده اند و یا اساسا جعلی هستند.
ذکر چند نکته در اینجا خالی از لطف نیست.
نکته اول: هر کس در حیطه تخصص خود و به مقدار سطح معلومات خود سخن بگوید و نخواهد جا پای دیگران بگذارد.
نکته دوم: اگر قرار است پیرامون یک موضوع از حضرات معصومین مایه بگذاریم، حق این است که همه جوانب آن موضوع در کلام آن بزرگان مورد بررسی قرار گیرد نه اینکه در جهت اغراض شخصی کلمات آنان را تکه تکه کنیم.
نکته سوم: حتما احادیث و روایات را از منابع معتبر و همراه با سند ذکر کنیم چراکه گاهی شاهد این هستیم که حتی در برنامه های متنوع تلویزیونی، مجری یا کارشناسان در رسانه ملی به برخی روایات نبوی و یا احادیثی از ائمه اطهار(ع) و یا نقل های تاریخی استناد می کنند که از نظر نقلی و عقلی مخدوش و غیرقابل قبول هستند.
نکته چهارم: دین خوارک روحی و معنوی است وقتی فرد می‌بیند که یکسری اعتقادات دینی غلط به او تفهیم شده اعتماد او نسبت به دین ضعیف می شود، پس باید تصدیق کنید که عده ای از چاله درآمده و به چاه می افتند.
نکته پنجم: فارغ التحصیلان علوم دینی تا اجازه نقل حدیث از استاد یا اساتید خود نمی گرفتند نمی توانستند کتابی را تدوین کرده و یا در منبر سخنرانی کنند حتی جناب محدث قمی که صاحب کتابهای متعدد از جمله مفاتیج الجنان و منتهی الآمال است، محدث نشد مگر اینکه اجازه نقل حدیث از استادش داشت. و این نشان از اهمیت این قضیه است.
نکته ششم: متأسفانه امروز به گونه ای شده است تا فردی احساس می کند می تواند در جمع سخن بگوید احادیثی را که یا شنیده و یا در کتابی خوانده بدون بررسی صحت سند و محتوا آن را بیان می کند و از آنجایی که تبحری در فهم محتوای حدیث ندارد توجه نمی کند که این حدیث آیا از نظر عقلی و یا نقلی ضرری دارد یا خیر و متأسفانه این مسئله پیامدهای اعتقادی دشواری برای شنونده ایجاد میکند.
نتیجه اینکه بیاییم تمرین کنیم تا مستند و متقن حرف بزنیم و از تکه تکه کردن آموزه های دینی و استفاده ابزاری از دین و مذهب خودداری کنیم. و قبل از نشر هر مطلبی ابتدا از صحت آن اطمینان حاصل کنیم تا مجبور نباشیم وزر و وبال سخن نسنجیده گفتن را بدوش بکشیم.

بسم الله الرحمن الرحيم

قال الإمام علي بن أبي طالب عليه السلام : من كان من شعيتنا عالماً بشريعتنا, وأخرج ضعفاء شيعتنا من ظلمة جهلهم إلى نور العلم الذي حبوناه به جاء يوم القيامة وعلى رأسه تاج من نور يضيء لأهل جميع تلك العرصات, وعليه حلة لا يقوم لأقل سلك منها الدنيا بحذافيرها, ثم ينادي مناد من عند الله: يا عباد الله هذا عالم من بعض تلامذة آل محمد ألا فمن أخرجه في الدنيا من حيرة جهله فيلتشبث بنوره, ليخرجه من حيرة ظلمة هذه العرصات إلى نزه الجنان, فيخرج كل من كان علمه في الدنيا خيراً, أو فتح عن قلبه من الجهل قفلاً, أو أوضح له عن شبهة.

ترجمه:
هركس از شيعيان ما كه به آيين ما دانا باشد و شيعيان ناتوان ما را از تاريكى نادانی‏اشان به سوى نور دانشى كه ما بدو بخشيده ‏ايم ببرد، روز قيامت با تاجى بر سر مى ‏آيد كه همه اهل عرصات را روشنى مى ‏بخشد و لباسى زربافت به تن دارد كه دنيا با همه نفايسش، بهاى كوچكترين رشته آن نيست. آن گاه منادى ندا مى ‏دهد: اى بندگان خدا! اين دانشمندى از شاگردان يكى از دانشمندان خاندان محمّد صلى ‏الله ‏عليه‏ وآله است. هان! هركس را كه او از حيرت نادانيش بيرون آورده است، به نور وى چنگ زند، تا او را از حيرت تاريكى اين عرصه به بهشت دلگشاى بيرون برد، پس هركس كه وى به او نيكى آموخته يا قفل نادانى را از دلش گشوده يا شبه ه‏اى را برايش روشن نموده، بيرون مى ‏آيد.

تفسير الإمام العسكري ص۳۳۹, الإحتجاج ج۱ ص۷, عنهما البحار ج۲ ص۲, منية المريد ص۱۱۴, الفصول المهمة ج۱ ص۶۰۰, الصراط المستقيم ج۳ ص۵۵, عوالي اللئالي ج۱ ص۱۷ بعضه.

اللهم صلِّ على مُحمّد و آل مُحمّد و عجل فرجهم والعن أعدائهم

.download

دیدگاه های این مطلب

10 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. درود حاجی . عالی بود

  2. سلام جالب بود تشکر ازاین طلبه جوان نکایی خوب است طلاب جوان ما بیشتر درعرصه مجازی حضور فعال داشته باشند تا شبهات واعوجاجات در مکتب اصلاح شود مشروط به اینکه مطالعات ومعلومات خود راارتقاببخشند مخصوصا مجمل باشد هنوز بهتر است دست علی به همرات

  3. سیدقدرت اله شریفی در گفت:

    ضمن تقدیر از حضرت عالی وانشالله موارد ذکرشده راهمه مان رعایت کنیم واز بزرگان دین دررابطه احکام الهی ومسائل دینی واخلاقی و…جلونزنیم وگوش به فرمان کارشناس دینی مرتب به موضوع باشیم واز روایت واحادیث به نفع خود استفاده نکیم وخیلی ها هستند موارد اشاره شده رابرای فریب دادن افرادمور داستفاده قرارمی دهند انشالله خودمان عامل به عمل باشیم

  4. طلبه از نکا در گفت:

    ضمن عرض سلام .آیاشما خود عامل واقعی به احادیثی وتعصب در وجدتان نیست مگر؟
    اگرنیست که دروغ است در مطلب آقای حمیدی در خصوص توافقنامه وبرجام که مثل روز روشن است که تیم هسته ای نادانسته یا دانسته از خطوط قرمز عبور کردهاند پس چرا در آن مطلب کامنت گذاشتیت واز برجام وتوافق دفاع جانانه کردید وآیا تعصب وحس اصلاح طلبیتان بر شرف ومردانگیتان غلبه نکرد.لطفأخودتان هم عامل باشیدوبعد دیگران را بخوانید درد امروز جامعه ایران وجود روحانیونی است که دلقوعمامه را بجهت مقام وثروت می خواهند نه برای رضای واقعی خدا واین است که جوانان گریزان از نقل وقول بی عمل انانند.والسلام/

  5. به نام خدا
    سلام و روز بخیر
    بعد از پیام آخری که این شهروند ذیل مطلب گذاشتند، چند تن از مومنین طی تماس های تلفنی و پیام کوتاه با ابراز محبت و دلجویی حقیر رو شرمنده کردند.
    همینجا از همه بزرگواران سپاس گذارم.
    غزل شمارهٔ ۱۸۲ از حضرت حافظ علیه الرحمه:
    حسب حالی ننوشتی و شد ایامی چند

    محرمی کو که فرستم به تو پیغامی چند

    ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید

    هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند

    چون می از خم به سبو رفت و گل افکند نقاب

    فرصت عیش نگه دار و بزن جامی چند

    قند آمیخته با گل نه علاج دل ماست

    بوسه‌ای چند برآمیز به دشنامی چند

    زاهد از کوچه رندان به سلامت بگذر

    تا خرابت نکند صحبت بدنامی چند

    عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو

    نفی حکمت مکن از بهر دل عامی چند

    ای گدایان خرابات خدا یار شماست

    چشم انعام مدارید ز انعامی چند

    پیر میخانه چه خوش گفت به دردی کش خویش

    که مگو حال دل سوخته با خامی چند

    حافظ از شوق رخ مهر فروغ تو بسوخت

    کامگارا نظری کن سوی ناکامی چند

  6. طلبه از نکا در گفت:

    آقای یدالهی عزیز! کامنت ها را پاک نکنید وبه رسالت شریفتان در نزد حق پای بند باشید و نترسید که پشتوانه مردمی با شماست عزیز. بگذارید همه بطور مساوی از این موقعیت بهره ببرندوسپر جناح بازی دیگران نشوید که ذهن مردم تعبیر ها می کند….کانمت هارا بگذارید لطفأ! وبخاطر دوستی با دیگر ی نظر دیگران را ذلیل نکنید.دوست دارید دیگر مزاحمتان نمی شویم؟.چون فعلأشما مثل اینکه سواره هستید…..!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *