پیامد اولیه بازگشایی سفارت انگلیس / پاشایی

ولی‌الله سیف در حاشیه دیدار هیأت تجاری و اقتصادی انگلیس از بانک مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در ارتباط روابط بین دو کشور سوابق گذشته و همکاری بین بانکی و ظرفیت‌های اقتصادی گفت‌وگو شد و استقبال زیادی از طرف انگلیسی برای حضور در ایران نشان داده شد.

وی افزود: روابط و شرایط فعالیت بانک‌های خارجی در ایران توضیح داده شد و همچنین اعلام شد، بانک‌هایی که در انگلستان فعال بودند و به دلیل تحریم‌ها سطح فعالیت‌ آنها کاهش یافت به تدریج با توجه به دستاوردهای تفاهم‌ و برنامه‌ برجام مجدداً فعال می‌شوند تا زمینه تسهیل و افزایش سرعت فعال شدن این بانک‌ها مورد بحث قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه زمینه‌ها و ظرفیت‌های مبادلات تجاری بین دو کشور و جهت‌گیری‌های اقتصاد ما و زمینه‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی تشریح شد، گفت: موانعی که برای بالا رفتن حجم مبادلات تجاری بین ایران و انگلستان وجود دارد و محدودیت‌های بانکی، بیمه‌ای و حمل‌ونقل مورد بحث قرار گرفت و فکر می‌کنم عزم جدی در این رابطه وجود دارد که این موانع برداشته شود و وزیر امور خارجه انگلستان این نظر را داشت که نمی‌توان مشکلات به این شکل باقی بماند و باید حتماً قدم‌هایی را برای تسهیل روابط بردارند.

وی گفت: امیدواریم با توجه به اینکه استقبال زیادی از طرف سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد از ناحیه انگلستان هم این مسئله مورد توجه قرار گیرد و در مذاکرات قرار شد یک مبادله هیأت بانکی هم بین دو کشور انجام شود و زمینه‌ همکاری بیشتر در حوزه بانکی ایجاد شود.

سیف در مورد دو بانک ایرانی که قرار است در انگلستان فعال شوند، گفت: ۴ بانک در انگلستان داریم که بانک ملی و بانک پرشین اینترنشنال آمادگی آغاز به کار در این کشور را دارند و دو بانک دیگر متعاقباً اقدام خواهند کرد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: بانک‌های انگلیس به اندازه کافی تمایل برای فعالیت و حضور در ایران دارند و در کنار آن یک واقعیت وجود دارد و آن این است که بانک‌های ما به استانداردهای روز مجهز شوند و این اقدام از چند ماه پیش شروع شده و با جهت‌گیری‌هایی که بانک مرکزی انجام داده و با توصیه‌ها و دستورالعمل‌های تدوین شده این اقدام توسط بانک‌ها آغاز شده و فکر می‌کنم به تدریج آمادگی لازم برای ارتباط با بانک‌های خارجی و حضور در فضای بین‌المللی در حال به وجود آمدن است.

وی تأکید کرد: مسلماً تطیبق بانک‌های ایران با شرایط روز زمان بیشتری را می‌طلبد اما بخشی از این اقدامات اولویت اصلی است زیرا این موارد مانع برقراری ارتباط است و به همین دلیل با سرعت بیشتری در جهت رفع آن اقدام می‌شود. مثلاً قوانین مبارزه با پولشویی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، ابلاغ و عملیاتی شدن آن دستورالعمل‌ها می‌تواند این موانع را برطرف کند.

سیف در مورد حضور سرمایه‌گذاران انگلیسی در بورس تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های هیأت انگلیسی همکاری در زمینه بورس لندن و بورس تهران بود و قرار شد بنده این موضوع را به آقای فطانت رئیس سازمان بورس منتقل کنم و حتماً این ارتباط بین دو بورس برقرار خواهد شد.
گردآورنده : رضا پاشایی

 

دیدگاه های این مطلب

1 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. طوسی زارم رودی در گفت:

    باسلام ؛
    مناسبات تاريخي دو کشور به قرن نوزده باز میگردد. اين مناسبات همواره دشوار ،بی اعتباروشکننده وهمراه باتزویرو ریاکارنه ‏وسیاست مداخله جویانه در سیاسیت وفرهنگ وحتی در فتنه ۸۸ جهت ضربه زدن به امنیت کشوربوده است و در نوامبر ۲۰۱۱ در پي حمله به ‏سفارت انگليس در تهران بسيار تيره شد. اگربه ظاهرپیامدهای (‏impact‏) بازگشایی سفارت انگلیس در تهران نشان از باز شدن درهای تعامل ‏به روی ایران در نظام بین الملل است و درآینده حامل پیامد های مثبتی برای دولت ایران از لحاظ اقتصادی و سیاسی باشدلیکن نمی توان باید ‏در مقابل این روباه پیر محتاطانه وباتدبیر رهبری عمل نمود نه تدبیر دولت.‏
    این روزها برای مردم کشور ما یاداور خاطرات تلخی از شکست نهضت ملی ایران در سالهای دهه بیست است. انگلیس به عنوان کشوری که ‏در سرنگونی دولت قانونی مصدق و کودتای موسوم به ۲۸ مرداد نقشی اساسی داشت، این نقش را دهه ها بعد در فتنه ۸۸ نیز به اجرا ‏گذاشت اما این بار به دلیل آگاهی و حضور ملت به اهداف شومش در سرنگونی حکومت قانونی ایران که صدالبته هنوز در فکر کثیفش می ‏پروراندنرسید.

    حال پس از گذشت چهار سال از روزی که نمایندگان ملت تصمیم گرفتند لانه جاسوسی و مرکز هدایت فتنه روباه پیر را تعطیل کنند، دولت تدبیر ‏و امید در تلاش کرد به دور از چشمان افکار عمومی وخیانتهایی که در برخی مواقع بسی زیانبارتر ازدسیسه های آمریکا بود و بر اساس آنچه ‏که مصالح کشور می خواند، این سفارتخانه را بازگشایی نماید. این در حالی است که طبق قانون کاهش ارتباط ایران با کشور انگلیس، هنوز ‏زمینه ارتقاء سطح مناسبات دو کشور از سوی انگلیس فراهم نشده است.اما نکته قابل اهمیت، بی توجهی دولت به مصوبه‎ای بود که مجلس ‏شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ و به دنبال تشدید فشارهای دولت انگلیس علیه مردم ایران در قالب تحریم بانک مرکزی و طراحی و اجرای ‏ترور دانشمندان هسته‎ای به تصویب رساند.‏
    کمیته روابط خارجی مجلس انگلیس که سهم قابل توجهی درارائه سیاست خارجی این کشور ایفا می کند در مورد لطماتی که انگلیس از ‏نداشتن روابط دیپلماتیک با ایران خورده نیز می نویسد: نداشتن روابط مناسب دیپلماتیک با تهران موجب شده تا توانایی انگلیس برای شکل ‏دادن تحولات کاهش یافته و نتواند اقداماتی همچون جمع آوری اطلاعات (جاسوسی) را در ایران انجام بدهد. علاوه بر این موارد به دلیل نبود ‏روابط دیپلماتیک، انگلیس نتوانسته ارتباطات انسانی خوبی با ایرانیان که برای گسترش روابط دیپلماتیک ضروری هستند داشته باشد.

    روزنامه انگلیسی «گاردین» در آن زمان گزارش داد:

    ‏«دیوید میلیبند، وزیر خارجه سابق انگلیس با انتقاد از سیاست های دولت این کشور اعلام کرده است که اقدام لندن برای تعطیل کردن ‏سفارتخانه در تهران اشتباه بوده، و این اقدام موجب شده تا لندن قدرت استفاده ابزاری از سیاستمداران نئولیبرالیسم ایران را از دست بدهد.‏
    به نظر می رسد دولت تدبیر و امید تصمیم گرفته است مجلس نهم را در جریان برخی امور قرار ندهد! پس از آنکه وزیر امور خارجه و معاونان ‏وی تاکید کردند نیازی به بررسی و تصویب «برنامه جامع اقدام مشترک» میان ایران و کشورهای ۵+۱ در مجلس شورای نیست، حال ‏بازگشایی سفارت انگلیس که چهارسال پیش توسط مجلس شورای اسلامی رای به تعطیلی آن داده شده بود نیز از چشم نمایندگان ملت و ‏مجلسی که بنابر فرموده امام راحل در راس امور است پنهان ماند‎.‎
    چند روز قبل بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به تلاش امریکا برای نفوذ در کشور هشدار دادند، و این در حالی است که این روزها و ‏همزمان با انتشار خبر بازگشایی بی سر و صدای سفارت انگلیس در ایران، مردم ایران خاطره اقدامات ضدامنیتی واجتماعی فرهنگی انگلیس ‏در فتنه ۸۸ وحمایت انگلیس از منافقان داخلی وخارجی که علیه امنیت وجان ومال مردم شهیدپرور این کشوراز هیچ عملی فروگذار ‏نبودندواکنون هم سیاست پنهانشان ذلت خواهی برای کشور عزت مند ایران اسلامیست وهم چنین کودتایی تاریخی که بزرگترین عملیات ‏نفوذ در حوزه سیاست داخلی ایران به شمار می رود و در سال ۱۳۳۲ توسط امریکا و انگلیس طراحی و اجرا شد را بازخوانی می کنند‎. ‎‎ ‎فعالیت‌های شورای فرهنگی بریتانیا در ایران در سال ۲۰۰۹ تعطیل شد؛ اما فعالیت شبکه‌های رادیو تلویزیونی بی بی سی فارسی در ایران ‏به رغم پارازیت‌ها ادامه دارد. با این حال طی چند سال گذشته، شورای فرهنگی بریتانیا به طور غیرمستقیمدر لندن و کشواما ارتقاء سطح ‏ارتباطات در سطح سفیر، افزایش ارتباطات اقتصادی و بازگشایی سفارت، در حالی که انگلیس همچنان ایران را تحریم کرده، نقش منفی در ‏مذاکرات ایفا کرده و از طریق رسانه‎های خود علیه نظام جمهوری اسلامی تبلیغ می کند به هیچ صورت قابل توجیه نبوده و این در حالی است ‏که مجلسی که حکم به کاهش سطح روابط با انگلیس داده است، هنوز نظر خود را تغییر نداده که دولت یازدهم سراسیمه به سوی انگلیس ‏در حال حرکت است.واکنون این سوال در اذهان عمومی مطرح است این چراغ سبز دولت کدام حیله روباه پیر را رسوا خواهدکرد؟وآیا ‏لبخندمعنی داردولتمردان انگلیس که مداخله بی شرمانه وجاسوسی وبراندازی نرم جزو ذات طبعت آنانست،واقعأ از مشرق صفا ووفاست ‏ویا…!!‏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *