تخریب منابع طبیعی، سکوت مسئولین، اجحاف در حق طبیعت مردم و آیندگان.

خداوند عامل آسمان‌ها و زمین را آفرید و انسان را به عنوان خلیفه خود در زمین قرار داد و در سکونتگاه او از هرچیزی به صورت متعادل و متوازن خلق کرد. پروردگار عالم، منابع طبیعی یعنی هر آنچه در زمین و محیط زندگی می‌بینیم را ودیعه‌ای برای نسل‌های انسان قرار داد تا بنی‌آدم با تدبیر از آن بهره‌برداری نمایند. آری خالق یکتا، انسان را از خاک آفرید و پرورش داد و به او برای آبادانی آن ماموریت داد.IMG_0388 IMG_0389 IMG_0391 IMG_0371 IMG_0373 IMG_0376 IMG_0380 IMG_0386

هر آنچه در کره‌زمین و محیط زندگی ما وجود دارد و انسان در خلق آن دخالتی ندارد، منابع طبیعی محسوب می‌شود. پوشش گیاهی، آب و خاک از مهم‌ترین منابع طبیعی تجدیدپذیر هستند که در صورت بهره‌برداری صحیح تجدید حیات می‌نمایند و برخلاف منابع تجدیدناپذیر مثل نفت، گاز و ذغال سنگ هیچ گاه تمام نمی‌شوند.حکمت خداوند در آفرینش زمین و آسمان به گونه‌ای است که حیات و تداوم نسل بشر به حیات و ممات منابع طبیعی تجدیدپذیر گره خورده است. به نحوی که مدیریت این کره خاکی را به او سپرده است تا با مصرف و بهره‌برداری منطقی از منابع طبیعی آن، زندگی نسل‌های آتی خود را نیز تامین نماید

هم‌اکنون منشاء بسیاری از فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی از منابع طبیعی است. تولید اکسیژن و تلطیف هوا، جذب گرد و غبار و گازکربنیک، کاهش آلودگی صوتی، کنترل آب‌های سطحی و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، حفظ و تولید خاک، تولید علوفه دام، تولید فرآورده‌های صنعتی و دارویی، تولید عسل، تولید چوب، تنوع زیستی و محلی برای تفرج از مهم‌ترین ثمرات جنگ‌ها و مراتع هستند.

بهره برداری بی‌رویه از منابع طبیعی منجر به آسیب‌ پذیری آن می‌شود به نحوی که با کوچک‌ترین تنشی همانند خشکسالی رو به ضعف و نابودی می‌رود.

افزایش آلاینده‌های هوا، افزایش روزافزون ریزگردها، کاهش تولید علوفه و به دنبال آن کاهش تولید گوشت، تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی، افزایش سیل، بهمن و رانش زمین همگی از پیامدهای تخریب و بی‌توجهی به این منابع خدادادی است.

علت اصلی پرداختن به این موضوع وضعیت اسفناک تخریب منابع طبیعی حداقل در محدوده زندگی ما یعنی شهرستان نکا حد فاصل سه راه زاغمرز تا ابتدای محدوده بهشهر میباشد وقتی که از سه راه زاغمرز وارد کمر بندی نکا میشویم متاسفانه به موارد ظالمانه و اسفناک تخریب کوهها و درختان و برداشت بی رویه از سنگها و بلندیها برخورد میکنیم که بسیار جای تامل دارد جالب اینجاست که این تخریبهای ناروا و بدون ضابطه سالهاست که در منظر همه ادامه دارد اما دریغ از حتی یک اعتراض و مهمتر از همه و تعجب آور اینکه این نابودی طبیعت و چهره زشت این تخریبها چطور از منظر مسئولین دور مانده رودلها و کارگاههای حاشیه این کوهها هر روز و هر روز ناجوانمردانه نابودی منابع طبیعی مارا رقم میزنند حتی یک روز به منابع طبیعی نکا رفتنم و موضوع را با معاونت منابع طبیعی نکا در میان گذاشتم البته از دغدغه من استقبال کرد و در کمال نا باوری گفت که اینها سند مالکیت و مجوز دارند سوال اینجاست که مگر میشود برای تخریب منابع طبیعی مجوز و سند مالکیت صادر کرد شوکه شدم و آن چیزی که بیشتر تعجب مرا بر انگیخت اینکه فرمانداری ، شهرداری ، منابع طبیعی و جنگلبانی و نیروی اتنظامی در برابر اینهمه ظلم و هجمه به طبیعت چه میکنند؟ همیاران طبیعت چه میکنند؟ ما چه میکنیم؟ علت اینهمه سکوت چیست ؟ پس تکلیف ما در برابر ایندگان چه میشود ؟ این ظلم و قهر با طبیعت و منابع طبیعی این شهرستان یک کارنامه سیاه برای تک تک ما و مسئولین ذیربط است از همه مسئولین ذیربط و مردم و دوست داران طبیعت میخواهم که با دقت به عکسها توجه نمایند و تامل کنند و نظر داده و اطلاع رسانی کنند و حتی بروند ببینندکه چه دارند بر سر این طبیعت مظلوم ما می آورنداین ظلم به ما و آیندگان و محیط زندگی ماست و البته از همه مهم‌تر، بی‌اعتنایی و بی‌تفاوتی جمع کثیری از ما نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست پیرامونمان از جمله مشکلات متعدد و پیچیده‌ای هستند که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گستره پهناور ایران زمین با آن روبه‌روست. مشکلاتی که ناشی از ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی امروزی است و حل و فصل آنها به همکاری و یاری دستگاه‌های اجرایی، قضایی و قانونگذاری کشور و به ویژه کلیه اقشار مختلف مردم نیازمند است

فرقی نمی‌کند چقدر در این کره خاکی عمر می‌کنیم، کجا زندگی می‌کنیم، دارایی‌های ما چقدر است و یا شغل و حرفه و عنوان ما چیست، مهم این است که یادمان باشد همه ما در این دنیا در یک کشتی سفر می‌کنیم و تخریبق قسمتی از آن همه ما را غرق می‌کند. مهم این است که نسبت به طبیعتی پیرامون خود بی‌تفاوت نباشیم و به آنچه در آن رخ می‌دهد حساس باشیم. این قدم اول حمایت ما از منابع طبیعی است.

. احترام به طبیعت، احترام به زندگی‌مان است. مسوولیت انسانی و اجتماعی حکم می‌کند که در کلیه شئون زندگی خود اعم از زندگی شخصی و خانوادگی و زندگی شغلی خود، حفظ طبیعت را در اولویت قرار دهیم

همچنین انتظار می‌رود اگر در هر یک از مراحل تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی بخش خصوصی و دولتی به ویژه در عرصه‌های منابع طبیعی نقش داریم، حفاظت از منابع طبیعی اعم از آب، خاک و پوشش گیاهی منطقه را در اولویت قرار دهیم تا هم جامعه دچار خسارت نشود و هم فعالیت‌تان در بلند مدت از پیامدهای تخریب منابع طبیعی در امان بماند.

علي حيدري بهزاد كلايي

دیدگاه های این مطلب

7 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. ابواالقاسم عزیزی در گفت:

    ضمن تشکرازتوجه این بزرگوارچه خوبست که شخصا تشکیلNGOرارقم بزند

  2. خدا را شاکرم که در این شهر افرادی هستند که برای طبیعت پیرامون شهرشون هم تب می کنند.
    قدم اول حساس کردن مردم به تخریب چشم اندازهای زیبای گذشته از محیط پیرامون شهرستان مون هست.
    این ظاهر قضیه است هنوز نمیدونیم چه بلایی سر شهرمون آوردیم! از بهم خوردن سیستم بادهای محلی حومه به شهر که در تابستان هم باعث خنکی شهرها و روستاهای این حوضه میشد(کاهش مصرف انرژی) و مبارز طبیعی با حشره های موذی آن بود، پالایش روانابهای ناشی از بارندگی و …. تنها چند مورداز ده ها و صدها مزیتهای این تپه ماهورها اطراف شهر مون بودند.

  3. تشکر برادر حیدری عالی است اما بدان که مسئولین باهم شریکی کار میکند نارحت نباش انشاالله امام زمان (عج) می یاد درستش می کنند چون تخریب ومصرف بی رویه برای مسئولین چیزی عادی می باشد.

  4. سلام به برادر بزرگوار یدالهی
    در خصوص تخریب منابع طبیعی حرفها بسیار است . زمانی شخصی به نام ع- دماوندی با حمله به معادن ما ثروت باد اورده ای را نصیب خود نمود و آلایندگی زیست محیطی را نصیب شهر ما نمود – شما از نکا تا رستمکلا که از کنار جاده عبور میکنید زشت ترین و کریح ترین تصاویر محیط زیست را در ابتدای کمربند جنگی چند میلون ساله شاهد هستیم و یا اگر به طرف دشت هم رهسپار شویم وضع بهتر از این نیست از روستاهای میانگله و ولاشد و دوقانلو و چمان تا زرندین و درویشان ودرم و ورپام که افرادی سود جو با حمایت های مسولین شهری دست به جنایت وحشیانه بر علیه محیط زیست میزنند . یادمان هست چندین سال پیش افرادی از روستاهای بالا دست مثل شیت و کوهسارکنده و سوچلما و… سوار بر ماشینهای پاترول و دود اگزوز ماشینهایشان گلوی شهروندان را پر از گاز مونو اکسید کربن مینمود و گاز اره های برقی شان گلوی درختان بی زبان ما را میبرید و آن موقع هم کسی پاسخگو نبود تحقیق کنید که چند درصد افراد مهاجم به مابع طبیعی از دوران قبل حالا حال و روز خوبی دارند و یا در آسایش زندگی میکنند . دست طبیعت صدا ندارد و مظلومیت آن گلوی این سوداگران را میفشارد .

  5. بنده بعنوان یک شهروند نکایی حدود ۱۲ ساله پیش که وضعیت هنوز اینچنین بحرانی نشده بود پا شدم رفتم وقت ملاقات گرفتم با مدیر کل محیط زیست استان این مشکلات را مطرح نمودم.
    ایشان یکسری بندهای قانونی رو برام مطرح کردند که افراد صاحب این تپه ها باید بعداز بهره برداری دوباره روی خاک را با چند ده سانتیمتر با خاک اولیه همانطور مثل قبل بپوشانند که به ایشان یاداور شدم این کار نه تا کنون انجام شده و نه اصلاً قابلیت اجرایی دارد.
    مسئولین شهرستان های دیگر بدنبال گسترش کمربند سبز پیرامون شهراشون هستند و هرساله با هزینه های هنگفت با چند هکتار توسعه کلی منم منم پیش مردم شهرشون میزنند، اما ما خودمون تنها با مالکیتهای قانونی نادرست سرمایه های خدادی شهرمون که متعلق به همه مردم شهرستان نکا هست فقط برای مبالغی پول کثیف و اشتغالزایی بیمارگون تعدای اندک، از جلو چشم شهروندان محترم شهرستان نکا پاک میکنیم.
    لطفاً همشهریهای عزیز وقتی به شهرهای سایر استانها مسافرت میکنند نگاهی به پیرامون همون شهرها بی اندازند آیا نظیری می توان برای آن یافت نمود؟
    من که واقعاً خجالت میکشم اگر بخواهم استادم پرویز کردوانی رو یک روز به خانه ام در نکا دعوت کنم.

  6. ما انقدر درگیر مسائل روزمرگی شدیم که نمیبینیم تابلوهای نقاشی رنگارنگ خدادی که جلوی چشم مون هر صبح چشم نوازی میکردن توسط افرادی شرحه شرحه شدند. باید سمعکی اختراع بشه تا بتونیم فریاد کمکخواهی طبیعت رو با گوشهای ناشنوای خود بشنویم.

  7. باید مردم رو در خصوص خیانت ها و پیامد های این امور آشنا کرد و در اونها حساسیت ایجاد کنید و کنیم تا بیایند در صحنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *