چرا چنین است؟/علی محمد شاعری

بارها از خود پرسيده ايد:

چرا بعضي از شهرها توسعه يافته اند و برخي عقب مانده اند ؟!

چرا مردم در بعضي از شهرها در رفاه هستند و در بعضي از شهرها تعداد زيادي از مردم در فقر و نداري بسر ميبرند؟

چرا در برخي از شهرها بيكاري بيداد ميكند و در برخي از شهرها مشكل بيكاري حل شده است.

چرا در بعضي از شهرها مردم شادند و در بعضي از شهرها مردم مأيوس و نااميد هستند؟

چرا در برخي از شهرها قدرت خريد مردم بالا هست و در برخي از شهرها، مردم قدرت خريد نان شبشان را ندارند

چرا در برخي شهرها تعداد معتادين كم و در برخي از شهرها خانواده هاي زياد گرفتار اين بلاي خانمان سوزند؟

سوالات مشابه ديگري نيز در فكر و ذهن شما شكل گرفته يا مي گيرد و بدنبال پاسخ مي گرديد.

در اين نوشته كوتاه به يكي از علت ها اشاره ميشود شايد شما هم با من موافق باشيد.

بديهي است كه خواسته هاي جامعه نامحدود و امكانات و ظرفيتهاي كشور محدود است و لذا علمي بنام اقتصاد با مطالعه دقيق خواسته هاي مردم از يكسو و امكانات كشور از سوي ديگر با هدف خواسته هاي جامعه و تنظيم عرضه و تقاضا در دستيابي به اهداف توسعه پايدار ايجاد گرديد.

در شهرهايي كه اقتصاد شان مديريت مي شود بين خواسته هاي مردم و امكانات و منابع آن شهر تعادل ايجاد مي شود و نتيجه آن پيشرفت و توسعه يافتگي ميباشد. و بالعكس در شهرهاي كه بعلت سوء مديريت امكان تأمين خواسته هاي مردم با توجه به ظرفيتها و منابعي كه در اختيار دارند فراهم نمي گردد كه نتيجه آن افزايش تقاضا و كاهش عرضه يا بالعكس ميباشد و لذا شاهد فقر، بيكاري، رشد پايين اقتصادي و… مي باشيم.

مديريت اگر كارآمد باشد ميتواند تشخيص دهد كه از جنگل هاي منطقه چگونه استفاده كند تا هم اشتغال پايدار ايجاد شود و هم جنگل ها تخريب نشوند و سيل جان و مال مردم را از بين نبرد. مديريت اگر كارآمد باشد ميتواند از درياي خزر بگونه ايي استفاده كند كه هم صيادان دچار مشكل بيكاري نشوند و هم ذخاير دريائي از بين نرود.

مديريت اگر هوشمند باشد براي كشاورزي و نجات كشاورزان به گونه ايي برنامه ريزي و تصميم گيري ميكند كه مشكل بحران آب، شوري اراضي، صنايع تبديلي، چند پارچگي اراضي، خام فروشي و … در كوتاهترين زمان ممكن رفع گردد.

مديريت كارآمد مي تواند منطقه را به قطب گردشگري تبديل كند تا درآمد مردم فقير منطقه ما هم مثل مردمان نوشهر، چالوس، رامسر، بابلسر و… بهبود و افزايش يابد. كساني را سراغ دارم كه در كارگاههاي كوچك مشغول كارند و ماهانه حدود ۵۰ هزار تومان درآمد دارند مغازه ها و كاسب هايي را سراغ دارم كه فروش روزانه آنها به اندازه ايي پايين است كه نمي توانند هزينه هاي معمول زندگيشان را تأمين كنند. سوال اين است اگر حدود ۲۰ ميليون نفر گردشگري كه به مازندران سفر مي كنند، اگر به منطقه ما همسفر ميكردند وضع اقتصادي ما اينگونه بود؟! چرا گردشگران تمايل به حضور در منطقه ما را ندارند چرا براي تفريح و گذراندن اوقات فراغت غرب مازندران را انتخاب نموده اند و هزاران چراهاي ديگر كه بموقع بيان خواهيم كرد.

اگر اقتصاد منطقه ضعيف شده، اگر مردم فقيرند، اگر مردم بيكارند، اگر درآمد آنان پايين است اگر معتاد زياد شده، اگر طلاق افزايش يافته، اگر سن ازدواج بالا رفته، اگر مشكل آب، مشكل كشاورزي، و مشكل سيل داريم اگر نسل ماهيان درياي خزر در  حال انقراض ميباشد، به خاطر شانس بد شما نيست به خاطر بي تدبيري و سوء مديريت ما هست.!!!

انشاالله در يادداشهاي بعدي خواهم گفت كه چه بايد كرد.

 

علي محمد شاعري

دیدگاه های این مطلب

29 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. اگر از بالا مثلاً با برنامه گوگل ایرت یا تصاویر ماهوره ای با باندهای مخصوص به عکسهای استان مازندران نگاهی بی اندازد، حتی کسی که عالم بر فن سنجش از دور نیست میتواند پی آمدهای متفاوت مدیریتی چند دهه اخیر را روی همین تصاویر از طریق توجه به توسعه نامتوازن شهری، تخریب زیست بومهای حوزه های پیرامونی شهرستان، الگوی نامتوازن کشت کشاورزی و باغی، مکانیابی نادرست کارخانه های کوچک و بزرگ کمتر اشتغالزا و بیشتر مخرب … دریافت کند.
    اگرچه شهرستانهای دیگر استان نیز تا حدی با این چالش رو به رو بودنداما همین عکسها شرق مازندران را در اکثر باندها تصویرهای ماهواره ای به مراتب بحرانی تر نشان میدهد و که نیازمند به مرمت و بازسازی و کنترل بیشتر با ایجاد مشاغل پاک و دوستدار طبیعت تحت خلاقیت، سرمایه گذاری و رفع موانع قانونی است.
    این مهم از بکارگیری همین منابع در حال تخریب اما با کاربری های زیستی و رونق بنادر و توسعه گردشگری با نگاه سیستمی و الگوی یک پاچه سه شهر شرق مازندران، سخت اما امکان پذیر است.

    • اگر هرکس به شغل و با تخصص خود منصوب شود تمام کارها آباد می شود

    • حسین یزدانی در گفت:

      درتوسعه شهربایدمحورهای توسعه بررسی واولویت گذاری شودمثل(کشاورزی،دانشگاه،صنعت،گردشگری و…)ومحرک های آن راتقویت کرد، شهرمان تمامی این محورهارا داراست پس بایدبه چرخه انتصابات ومیزان توانایی هاآنان توجه شودو بالابودن قیمت ها وافزایش کاذب بر قدرت خرید عمومی موثر است و دلایل شاد بودن هم به امیدبه زندگی و ثبات اقتصادی واجتماعی و سیاسی بستگی دارد ودر شادبودن جایگاه ایران در رده بندی دانشگاه لیسستراز بین ۲۲۰ کشور ، رتبه ۲۰۲ام رادارد، حالا وای به شهر کوچکی مثل نکا، به امید شهری زیبا و شاد

  2. بخاطر نگاههای متعصبانه و قومیتی مسئولان بجای این که به فکر پیشرفت و توسعه ی کل استان باشند فقط و فقط به فکر پیشرفت و توسعه ی شهر خود هستند.مثلا تو این ۲سال رفته این دو شهر …… پای ثابت تمام طرح ها ، اعتبارات و امکانات و … هستند.و نکا هیچ تغییری نکرده الان۳ماهه که جاده کمربندی میله گذاری شده دریغ از نصب یک لامپ و ۱۰ ساله که جاده نیروگاه میخواد ۴ بانده و ایمن سازی بشه و…

  3. مسوولين شهرما دركارهاي سياسي بازي غرق شده اند

  4. دكتر منصوريان در گفت:

    جانا سخن از زبان ما مي گويي ،اما گوش شنوا كو ؛ ناتواني بعضي از مديران در فهم و تحليل چشم انداز توسعه پايدار در شرق استان مازندران و انحصار قدرت و مهم تر از همه قوم گرايي مفرط و دامن زدن به جريان هاي محلي و منطقه اي ، اين كج فهمي ها را شدت بخشيده است .ان شاالله باورود مديران مقتدر ، مجرب و با نشاط همچون جناب آقاي دكتر شاعري در عرصه هاي كلان اجرايي كشور شاهد رشد و بالندگي متوازن در همه عرصه ها باشيم.

  5. میرزاعلی درخشانی در گفت:

    تمام این گرفتاریها وبدبختیهاوعدم پیشرفت ودههامشکلات دیگر”برمیگردد به کش دادن جریانات ومسائل سیاسی وبکارگیری مدیران سیاسی وناکارآمد
    وکم تجربه که که بلای جان مـــردم شده وهرجناحی که موفق شده وراس امــور راگرفته برای یک عهده شان بازار خوبی بوده وبقیه این مردم باید چوب این عده خاص وسیاسی بازیهای رابخورند که فقط بفکرخویشند.
    بخدااگر همه باهم باشیم وسیاسی بازیها ورابطه بازیهارااز ذهنمان دور کنیم همه مشکلات به آسانی حل وبرطرف خواهد شد.
    چون کشور عزیز مان ایران سرشار از فراوانیها “توانائیها واستعدادهای بالقوه ای وجود داردکه نیاز به استفاده ومدیریت صحیح آن می باشد.

  6. آقاي دكتر علي محمد شاعري آماده ايم آماده

  7. شاعري شاعري حمايتت ميكنيم

  8. قابل توجه مردم نكا
    شهرستان بهشهر خيلي خوب كار تبليغاتي را براي آقاي دكتر شاعري شروع كرد چرا شما شروع نميكنيد

  9. اميد نكا فقط دكتر شاعري اما بدانيد شاعري متعلق استان مازندران است بايد قدرش را بدانيم

  10. بنام خدا:
    همه مشکلات در یک جمله است.
    نمی خواهیم واقعیتها را بپذیریم حالا میخواهیم در مقام مسئول باشیم یا مردم.

  11. جناب آقای دکتر شاعری، افتخار مازندران. منتظر حضورت در انتخابات مجلس خواهیم بود.

  12. مردم از وعده های تکراری ۴ سال یکبار خسته شدند اما فک کنم این یکی جنسش با جنسای دیگه تومنی صد … توفیر داشته باشه

  13. می شود زین قصه آدم دلپریش
    بهرقدرت می شوند چسپ سریش
    بهریکدیگر زنند طبل ودهل
    مدح گویند عده ای از قوم وخویش
    عده ای بادست بسته غرقه خون
    سرفرازآیند، دل ها پرزریش
    بی خیال ، دین وغیرت ، عده ای
    می روند یک عده تفریح سوی کیش
    پای پرچم سینه زن ،بی ادعا
    روی بام عده ای برپاست دیش
    عده ای غمخوار دین وملتند
    غصه دارند عده ای ازبهر فیش
    غم مخور ای دل به سامان می رسد
    جان جانان می رسد ، پایان نیش

  14. هزار جریبی ریکا در گفت:

    منتظرت هستیم دکتردلسوز ، مردمی و خاکی برزگر نژاد و با تمام وجود حمایتت می کنیم به امید پیروزی در اسفند ۱۳۹۴

  15. just dr shaeri
    i love you

  16. سلام به دوستان فصل نو در شرق مازندران شروع به روییدن کرد نگاه نو کار نو دیدگاه نو و تفکری مبتنی بر ادب و تلاش و بدور از نگاه متعصبانه جناحی و عشق به خدمت به مردم منطقه در گفتار ایشان موج میزند پس همه باهم دست به دست هم دهیم به مهر تا منطقه خویش را کنیم آباد یا علی

  17. مردي از لائي در گفت:

    آقايان محترم من ساكن بهشهرهستم ، بهشهر هر روز جلسه دارند شما نكائي ها چكار مي كنيد عجله كنيد از غافله عقب نمانيد

  18. آقاي دكتر شاعري دو مرحله به ما قول داد نيامد اگر قول مردانه بدهد جانفشاني مي كنيم

  19. خيابان علميه در گفت:

    از آقايان دكتر ناصحي و دكتر محمد جمشيدي بخاطر اينكه بين نيروهاي ارزشي وحدت ايجاد شود بنفع دكتر شاعري كناره گيري كردند سپاسگزارم

  20. دغدغه های جناب مهندس شاعری درست ولی چرا اکنون؟
    ناخودآگاه ذهن انسان به سمت انتخابات مجلس آینده میرود
    اگر به کامنت ها نگاه کنید متوجه میشوید
    ای کاش بزرگان ونخبگان شهر ما بدون درنظرگرفتن انتخابات درهرزمان وهرمکان جویای احوال شهر ومردم منطقه باشند فرقی ندارد که ازکدام جناح باشند
    این حرف دل اکثرمردم هست
    آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟

  21. سجادی از بهشهر در گفت:

    مطمعنابا برنامه ریزی و استفاده از ظرفیتهای منطقه بخش زیادی از مشکلات مرتفع خواهد شد که در اقای دکتر شاعری این توانمندی و اعتقاد است

  22. نکایی کیجا۱۸مرداد،۱۳۹۴در۲۱:۲۰ب.ظ گفت: در گفت:

    یقبن دارم آقتی دکترشاعری مدیرلایقی برای شهرماخواهندبود.باآرزوی سربلندی ایشان درانتخابات مجلس دهم

  23. نکایی کیجا۱۸مرداد،۱۳۹۴در۲۱:۲۰ب.ظ گفت: در گفت:

    مطمیناآقای دکترشاعری مدیرلایقی برای شهرماخواهندبود.باآرزوی سربلندی ایشان درانتخابات مجلس دهم.نکایی هامنتظرحضورشمادرانتخابات هستیم.رای مافقط دکترشاعری

  24. نکایی کیجا۱۸مرداد،۱۳۹۴در۲۱:۲۰ب.ظ گفت: در گفت:

    دکترشاعری مدیرلابقی برای نکاخواهندبود

  25. با سلام.آقای دکتر شاعری آمده اند که بمانند.باید مردم نشان دهند که ایشان را میخواهند.و وقتی ایشان از مردم دلگرمی ببینند قاعدتا دلگرم می شوند و بیشتر تلاش میکنند.یادمان باشد ایشان در گلستان چه کارهایی کردند و همچنان در شهرداری تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *