مذاکرات هسته ای؛ بیم و امید/دکترمحمدطاهر یعقوبی گلوردي

مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی با کشورهای گروه ۱+۵ در نهایت پس از یک دوره طولانی ۱۲ ساله به جمع‌بندی مورد رضایت تیم‌های مذاکره‌ کننده هفت کشور رسید و شرایط را برای نزدیک شدن به توافق هسته‌ای فراهم ساخت. امید در آن است که دستاورد این مذاکرات، منافع ملی و سربلندی ملت ایران باشد و بیم از آن است که از مکر دشمنان غافل شویم. با توجه به این مهم و تأثیر مذاکرات و توافق هسته‌ای بر مسائل کشور، بیان چند نکته که بیم و امید را توام است، ضروری به نظر می رسد.
الف) امید داریم که نتیجه این مذاکرات، مقدمه یک توافق خوب برای ملت عزیز و مقاوم ایران باشد. دولت و دستگاه دیپلماسی به خوبی در مذاکرات هسته‌ای حاضر شده و از منافع ملی کشور و حقوق مردم دفاع کرده‌اند. باید از تیم مذاکره کننده کشورمان به شایستگی تقدیر کنیم و از تمامی کسانی که در ۱۲ سال گذشته از سر خیرخواهی مذاکرات را منصفانه و دلسوزانه نقد کرده و همواره راه رسیدن به یک توافق خوب را شفاف نموده‌اند تشکر کرد و نقادی آنها را پاس داشت.
ب) نکته مهم و قایل توجه این است که همبستگی و انسجام داخلی، عامل اصلی تمامی موفقیت‌های جمهوری اسلامی طی ۳۶ سال گذشته در صحنه‌های مختلف و عرصه‌ بین‌المللی بوده است و این وحدت و همدلی ملت ایران بود که در صحنه های مختلف ما را سربلند نگه داشته است و اکنون شش قدرت جهان، ورود ایران به باشگاه هسته‌ای جهان را پذیرفته‌اند. اما باید توجه داشت که مذاکرات و توافق هسته‌ای به پایان نرسیده و برای رسیدن به مقصد، حفظ وحدت و انسجام داخلی به عنوان یک اصل اساسی، باید مورد توجه همه جریان‌ها و گروه‌‌های سیاسی و مردم عزیز باشد و بدانیم که دشمن همواره در کمین است. بنابراین در این شرایط حساس همه علاقه‌مندان و دلسوزان کشور و متعهد به منافع ملت، باید شعار سال را که مقام معظم رهبری با توجه به مجموعه‌ای از مسائل از جمله موضوع هسته‌ای مبنی بر «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» اعلام فرمودند جدی بگیرند و در این راستا حرکت کنند.
ج) هرچند اعضای تیم مذاکره‌ کننده نهایت تلاش خود را به عمل آورده‌اند تا خطوط قرمز نظام در این جمع‌بندی رعایت شود لکن باید صلاحیت مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی در این مسیر مورد توجه همگان باشد، همانگونه که آقای اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده در اولین واکنش به جمع‌بندی مذاکرات و صدور بیانیه مشترک با صراحت از کنگره امریکا می‌خواهد که توافق را دقیق بررسی کند.
د) ایستادگی ملت ایران طی ۳۶ سال گذشته بود که طرف مقابل را به این جمع‌بندی رساند که چاره‌ای جز توافق با ایران در موضوع هسته‌ای ندارد و گزینه‌های جنگ و تحریم راه به جایی نمی‌برد. آقای اوباما طی مصاحبه‌ای و در مقابل دوربین با صراحت اعلام کرد اگر می‌‌توانست پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کرد یا کاری می‌کرد تا از قدرت نظامی ایران رهایی یابد اما وی اعتراف کرد که این آرزو با واقعیت نمی‌خواند. دستاورد مذاکرات نتیجه خون شهیدان والا مقام، ایستادگی ملت در سایه رهنمودهای ارزشمند مقام معظم رهبری و عملکرد خوب تیم مذاکره کننده است و مسئله هسته ای یک موضوع ملی و مهم است و به هیچ عنوان نباید از سطح ملی به سطوح پایین‌تر با هدف بهره‌ برداری‌های جریانی و سیاسی تنزل داده شود. هزینه‌های هسته‌ای شدن کشور را مردم پرداخته‌اند و این دستاورد ارزشمند ملی را نباید در مسیر نیل به اهداف سیاسی و حزبی هزینه کرد.
به امید پیروزی ملت ایران در همه صحنه ها
دکتر محمد طاهر یعقوبی گلوردي ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه

دیدگاه های این مطلب

3 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. تحلیل گر و شرکاء در گفت:

    جان هرکی دوست دارنی الکی نئین کاندید مجلس نباشین و نکا رای ره خراب نکانین ، دکتر جمشیدی دکتر برزگر نژاد دکتر سینا باید به توافق برسن و از بین خودشون یک نفر ره انتخاب هاکانن به نظرم دکتر برزگر نژاد هم تو نکا و هم تو بهشهر شناخته شده تر هسته

  2. توافق درلوزان انجام شد شورای امنیت برجام راتصویب کرد
    اینها باید مذاکره کنند نه یک جلسه ویک روز بلکه ۲۲ماه
    تازه اینها۴تا هستند بایدجمع بشوند تشکیل تیم ۵-۱به بینیم چندتا میشه خدانگهدار تازه توافق بدست نمیاد باید تفاهم کنند البته ازتفاخرهم بپرهیزند

  3. چنین افراد بی ادعا و تحصیلکرده می توانند منشا اثر باشتد دکتر یعقوبی هم در بهشهر و هم نکا زمینه رای آوری دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *