خطبه هاي نماز جمعه گلوگاه در ۱۲ تيرماه
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۴/۱۲
به گزارش نيوز نكا ، متن كامل خطبه نماز جمعه گلوگاه توسط امام جمعه محترم اين شهرستان دكتر مير احمدي ، ايراد شده است بشرح ذيل مي باشد
آیت الله میراحمدی امام جمعه شهرستان گلوگاه در دومین دومین هفته از ماه مبارک رمضان گفت:خودم و شما عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم مخصوصا در این ماه مبارک رمضان که بهترین فرصت است برای پرهیزکاری و تکامل و برای رسیدن به مقصد و مقصود. مومن باید از فرصت ها خوب استفاده کند.
مهارت پرهیزکاری انسان باید پیدا کند یعنی بداند در مواجه با معصیت چطور برخورد کند و این معصیت را دور بزند، این مهارت جز با تمرین و تکرار میسر نمی شود . این روزه سی روزه ماه رمضان برای تمرین و تکرار تقواست . برای کسب تقواست. لذا باید قدر این ماه را بدانیم.
چون این ایام مصادف است با ایام شهادت حضرت علی (ع) از باب ادب و احترام چند جمله عرض می کنم تا انشاءالله مقبول درگاه ایشان باشد.
علی (ع) در حکومت خود با اینکه یک الگوی بسیار مناسب ارائه داد ، ایشان حکومت را با اخلاق یک جا جمع کرد و این یک مدل جدید است که بشر عادی حتی تئوری آن را نمی تواند مطرح کند. حضرت سیاست را ابزار و نردبانی می دانست برای رسیدن به تقرب الهی. ما دو سیاست داریم یک سیاست اموی و یک سیاست علوی. در سیاست اموی : سیاست برای چریدن و استفاده نفسانی است ولی در سیاست علوی: سیاست و حکومت برای خدمت به خلق استفاده می شود در کنار اخلاق.
حضرت علی (ع) آنقدر مهربان و لطیف بود که همه یتمیان او را دوست داشتند با اینکه ایشان دشمنان زیادی داشت ولی با همه اینها در دلها نفوذ کرد. اما ایشان یر راهش موانعی داشت از جمله:
۱- اولین مانع توسعه جغرافیایی ممالک اسلامی منهای تعمیق تفکر اسلامی بود. در آن زمان ممالک اسلامی از خراسان تا آفریقا گسترش پیدا کرده بود ، یعنی حدود یک سوم کره زمین . که کشورهای اسلامی نامیده می شدند با مرکزیت کوفه. این توسعه از زمان پیامبر شروع شد اما حکومت پیامبر در محدوده جزیره العرب بود و کوچک بود و فرمانها سریع به مقصد می رسید و همه والیان و فرمانداران تحت اشزاف بودند اما در ۲۵ سال بعد پیامبر تا زمان حضرت علی (ع) ممالک اسلامی گسترش یافت اما اسلام در حد یک شهادتین به مردم شناسانده شده بود و تمام. یک اسلام یک وجبی که تنها شهادتین بود. این مشکل ایجاد کرد و از عمق اسلام خبری نبود از ولایت خبری نداشتند و انسانهای بسیار ساده ای بودند که از عمق اسلام مطلع نبودند. این ضعف به خاطر ضعف در ارتباطات بود و مدیریت کردن این کشورهای اسلامی بسیار سخت بود.
۲- دومین مانع علی (ع) مدیران نالایق بودند که قابلیت کدیریت در حکومت حضرت علی (ع) را نداشتند. مدیریت غلط می تواند یک کشور را فلج کند . مدیری که خائن باشد، منافق باشد و نسبت به رهبریت مملکت ایمان راسخ نداشته باشد نمی تواند مملکت را آباد کند. مردمی بودند در آن زمان که برای مقام امام می کشتند. برخی ایمان کامل داشتند اما در سیاست ضعیف بودند نمونه آن کمیل است . با اینکه با تقوا بود حضرت در نامه ۶۱ نهج البلاغه خطاب به کمیل می گوید تو با تقوا هستی اما مدیر لایقی نیستی. یا ابوموسی اشعری فرماندار حضرت بود اما در عین با تقوا بودن بسیار ساده بود و به دلیل همین ساده دلی در جریان جنگ صفین کار را به نفع معاویه تمام کرد. عمروعاص که نماینده معاویه بود فریب داد ابوموسی اشعری را در مذاکره دو طرف و آنچه خواستند به حضرت علی (ع) تحمیل کردند. علی (ع) مدیران قوی نداشت و این یکی از موانع پیشرفت حکومت اسلامی بود.
۳- سومین مانع وجود انحرافات در میان امت اسلامی بود. نمونه ای از این انحرافات این بود که معاویه در شام در روز چهارشنبه نماز جمعه می خواند و مردم هم قبول می کردند و اعتراضی نداشتند چون این انحراف جزو باور آنها شده بود. همه منحرف بودند و حضرت علی (ع) تنها . کار این انحراف به جایی رسید که ابن ملجم مرادی لعنه الله علیه به اعتقاد خودش فی سبیل الله شمشیر را بر فرق علی (ع) فرود می آورد.
خطبه دوم:
خودم و شما عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم در ابتدا تشکر می کنم از دکتر مقیمی و برای ایشان آرزوی توفیق در خدمت هر چه بیشتر به مردم عزیز را داریم . مورد بعدی مساله بیمارستان است . بیمارستان ما ناقص است ما تنها متخصص قلب داریم در این بیمارستان در حالی که ما هر روز باید یک متخصص داشته باشیم در بیمارستان و به مردم خدمات بدهند. هزینه رفتن به خارج از شهر برای درمان برای مردم شهر و روستا بسیار سنگین است لذا من خواهش می کنم از عزیزان دست اندرکار که به این موضوع رسیدگی کنند .تشکر می کنم از زحمات شهردار و شورای شهر ، به دلیل خدمات رفاهی که برای شهر درست کردند و برای زیبا سازی شهرستان.
بحث بعدی موضوع مصلای نماز جمعه است که هیچ کس کمک نکرد، تنها مردم عزیز مقداری کمک کرده اند که هزینه یک اتاق سه در چهار نمی شود عزیزان کمک کنید و دست ما را بگیرید تا ما بتوانیم حداقل سقف مصلا را بزنیم و بتوانیم آنجا نماز بخوانیم.
این هفته مناسبت دارد با حمله ددمنشانه آمریکای جنایتکار به هواپیمای مسافربری کشور ما و کشتن ۲۹۰ سرنشین این هواپیما. بدبختی تمام کشورها و تمام جنایتهایی که در کشورها اتفاق می افتد یک سر قضیه آمریکاست . نکته بعدی شبهای قدر است که در پیش داریم و من دو نکته در مورد شبهای قدر بگویم : اول اینکه شبهای قدر حقیقت دارد ، یعنی تاریخی نیست مثل شب مبعث یا شب غدیر که در آن در تاریخ اتفاقی افتاده باشد. شی قدر یک امر حقیقی و واقعی است. یعنی در آن شب واقعا قرآن نازل می شود نه قرآن روی طاقچه ، قرآن درون دلها. قرآن درون سینه انسان قرار می گیرد و این نور به قلب می تابد. یعنی اگر خداوند قابلیت انسان را در آن شبها ببیند فاعلیت تمام است یعنی خداوند عنایت می کند به انسان در این شبها. اگر همین الان هم تلاش بکنی به نور قرآن می رسی و شب قدر فرصت خوبی است . دوم اینکه آن شبها شب احیاست. قلب ما مرد ، اخلاق و فضیلت ها مرده اند ، مردانگی مرد و در این شبها باید این فضیلت ها را زنده کرد. شرط آن هم استفاده از روزی حلال است و انسان باید به مال خودش برسد.
نکته بعدی فرمایشات مقام معظم رهبری است که ایشان دستورالعملی را برای دولت تنظیم کردند تا در جهت توسعه اقتصادی کشور به کار ببرند سه نکته اساسی را ایشان تاکید داشتند:
۱- روی اقتصاد مقاومتی تاکید کردند . لازم است که همه ما روی این موضوع کار کنیم. همه مردم از ارکان اقتصادمقاومتی هستند و وظیفه ما اسراف نکردن است . اگر ما اسراف کنیم به هدف نهایی خود نخواهیم رسید. ما باید نهضت قناعت را راه بیندازیم تا مملکت ما به هیچ ملتی نیاز نداشته باشیم و در پناه این اقتصاد مقاومتی به تولید داخل کمک کنیم و من از همین جا به مسئولین می گویم که در شهرستان ما جوانان بیکار زیادند ، من شرمنده این جوانها هستم و بر ما سخت می گذرد . چرا یک جوان فوق لیسانس باید بیکار باشد خواهش می کنم دست به دست هم بدهیم در جهت رونق اقتصادی منطقه.
۲- دومین نکته توسعه علمی کشور است. امروز چرا ما پای میز مذاکره نشستیم برای اینکه دانش ما ، ما را به این نقطه رساند , علم ما ، ما را به اینجا رساند . اگر ما در داخل بدون وابستگی به دیگران به این علم نمی رسیدیم قطعا آنها ما را به مذاکره دعوت نمی کردند , اینها زانو زدند و عاجز شدند و دیدند با اینکه ما را تحریم علمی کردند ما از این سد عبور کردیم و به خود کفایی رسیدیم. آموزش و پرورش باید بداند این امنت هایی که در دست اوست مخاطب فرمایشات رهبری هستند ، خروجی آموزش و پرورش کنکور دانش آموزان شهرستان است . مردم خروجی ها را می بینند و می فهمند .
۳- مقاومت فرهنگی سومین مورد بود. یعنی اینکه ما نسبت به ارزشهای فرهنگی خود مقاوم باشیم ، تسلط جهان غرب بر جهان اسلام بسیار خطرناک است که دارد سبک زندگی ما را تغییر می دهد و ما ماموریم به مقاومت فرهنگی . غرب پروژه ای که روی میزش دارد مینی بر جنگ، جنگ نظامی نیست بلکه جنگ فرهنگی و شکار جوانان عزیز ماست. من به همه نهادهای فرهنگی ، به سازمان تبلیغات، ارشاد اسلامی عرض می کنم باید کار کنید و تلاش کنید که شما مخاطب فرمایشات رهبری هستید.
ماشالله به مرد بزرگ نکا