شادی به منزلهی موتور حرکت در زندگی است /علي رحمان پرست
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۳/۳۰
شادی یکی از نیازهای اساسی انسان است، شادی به منزلهی موتور حرکت در زندگی است.
نشاط و شادی، نیروزا، تکاپوبخش و تقویت کنندهی اراده است، بی درنگ باید اذعان داشت که از مردم غمگین و منفیباف نمیتوان انتظار رشد و پیشرفت روزافزون را داشت. در طول تاریخ شادی و نشاط و مثبت اندیشی عامل پویایی و تحرک وهدفمندی بشر بوده است. از این رو است که مردم ایران باستان، هر سال حدود۶۰ روز از سال را جشن میگرفتند و به ستایش اهورامزدا میپرداختند.
در جامعهی غم زده، تمام نیروها در پی آنند تاملال را برطرف سازند و دیگر فرصتی برای تولید و توسعه باقی نمیماند. به قول شاعر:
چون شادی بکاهد، بکاهد روان خِرَد گرداند میان ناتوان
از طرفی باید به این نکته اشاره داشت که شاد زیستن و خوش بینی آموختنی است در کنار قبول ۵۰ درصدی موضوع وراثت نقش آموزش و تکرار سبک درست زندگی نقش بسزایی در تغییر رفتار خواهد داشت، این یک واقعیت تلخ است که ما از کودکی شادی کردن و مثبت اندیشی بودن را نمیآموزیم البته مادران در این زمینه مسئولیت برجستهتری را هر یک از اعضای خانواده در شادی کامی زندگی نقش بسزایی دارند.
ایفا میکنند؛ زیرا همه اعضای خانواده با آنها در ارتباطند و مدیریت و ادارهی فضای منزل با آنهاست، لذا مادران شادکام و مثبت اندیش خانواده را شاد تربیت میکند و بهتر میتوانند خانواده را در رسیدن به اهداف رهنمون سازند.
مادران شاد و خوش بین راحت و آسودهتر میتوانند از کنار ناملایمات زندگی عبور نمایند و رضایتمندی بیشتری از زندگی راشته باشند و آنرا به دیگران آموزش دهند و از طرفی در رشد استعدادها و توانمندیهای فرزندان نقش بسزایی ایفا نمایند.
آدمی که با نگرش منفی به دنیا و اطراف خود بنگرد، روحیه افسرده چهرهی غمگین و رفتار پرخشم دارد. و این نگرش منفی باعث تخریب و دلمردگی اطرافیان میشود. دردهههای اخیر روانشناسی با تغییر رویکرد خود، علاوه بر توجه به آسیبهای روان و جنبههای منفی و اختلالات و کمبودهای انسان، به جنبههای مثبت مانند شادزیستن، لذتبردن، قدرت حل مسأله خوش بینی تمرکز نموده است.
یکی از اهداف روان شناسی مثبتنگر که توسط سلیگمن به عنوان یک رویکرد علمی در دههی ۱۹۶۰م ارائه شد تلاش برای افزایش دانش بشر دربارهی شادی و دریچه افزایش سلامت روان است.
استاد عالی بوده
سلام آقای رجمان پرست بسیار عالی بود.
سلام علی آقا، بسیار عالی بود
سپاس فراوان
با سپاس فراوان
آقای رحمانپرست استاد عالیقدر مطالب شما بسیار عالی بود خدا قوت
استاد بسیار عالی بود
از همه ی دوستان بی نهایت سپسگزارم.دوس ستـان دارم.
سلام استاد:اول ، ای کاش معیاری برای شاد زیستن نعیین می فرمودی . چون در هر اموری اگر زیاده روی صورت گیرد مشکلات حاصل خواهد شد فقط نمونه آنرا در آب بازی اخیر تهران دیدیم دوم فرمایش شما با اصول قر آنی مغایرت دارد لطفا بیشتر شرح و بسط بفرمایید
یعنی به نظر شمااسلام دین غم و اندوه است و مخالف شادی است؟!به دید من تفسیر شما از اسلام غلط و داعشی است.