چهارشنبه سوري در راه است… به استقبال خطر نرويم !

چهارشنبه سوري ، رسم ديريني است که ايرانيان در طول سال ها با آتش بازي و رسومي مثل قاشق زني و پريدن از روي آتش آن راحفظ کرده اند. ريشه و اصل اين مراسم به ايرانيان عصر باستان برميگردد اما چند سالي است که بر اين سنت هاي لطيف ايراني ، انفجار و نارنجک و مواد محترقه هم اضافه شده و آنقدر فراگير ، که لطافت و صميميت اين سنت تاريخي را تحت الشعاع قرار داده است. در حقيقت دو خطر ، چهارشنبه سوري را تهديد مي کند يکي خطرات جاني در اثر انفجار و يکي خطر از بين رفتن اين سنت تاريخي همه ساله مراسم چهارشنبه سوري در کشور با شور و هيجان بيشتري برگزار مي شود و در اين ميان ابزار و وسايلي که براي برپايي اين جشن مورد استفاده مردم و يويژه جوانان و نوجوانان قرار مي گيرد متنوع تر و کوچک تر اما خطر ناک تر و صداي انفجارشان مهيب تر مي شود.

اگر سال ها پيش ، جمع شدن دوستان و فاميل دورهم ، مراسم قاشق زني و روشن کردن بوته هاي کوچک آتش و پريدن از روي آن ، به شبهاي چهارشنبه سوري رونق مي داد اما اکنون ديگر سال هاست که خاطره آيين کهن چهارشنبه سوري با صداهاي مهيب انفجار نارنجک هاي دست ساز ، ترقه و ديناميت در کوچه و خيابان بتدريج به فراموشي سپرده مي شود.

با رعايت نکات ايمني زير هم از شادي جشن ديرينه چهارشنبه سوري لذت ببريد و هم از خطرات احتمالي آن اجتناب کنيد:

۱- تماشاچيان (ناظرين بيگناه) معمولاً در خطر اصابت ترکش هاي ترقه ها و مواد منفجره هستند. سعي کنيد در تيررس ترکش ها نباشيد و هيچگاه اين مواد را به سمت افراد ديگر پرت نکنيد.

۲- از پرتاب فشفشه ، موشک و ساير مواد آتش زا روي شاخه درختان ، پشت بام و بالکن منازل خودداري کنيد.

۳- از آتش زدن لاستيک ، هيزم و کارتن خالي در واحدهاي مسکوني يا در معابر ، کوچه و خيابان خودداري کنيد چرا که ضمن آلودگي شديد هوا، ساير خطرات را هم در بر دارد.

۴- آتش بازي در نزديکي پمپ بنزين ها ، وسايل نقليه حامل بنزين و مواد سوختي ، درصورت کمترين نشت از وسايل نقليه ، و حتي در شرايط عادي اين وسايل را به بمبي تبديل مي کند که ماشه انفجار آن کشيده شده باشد.

۵- از مواد محترقه و منفجره ، ترقه و فشفشه دست ساز استفاده نکنيد.

۶- ترقه ها و فشفشه هاي عمل نکرده را مجدداً روشن نکنيد.

۷- هرگز مواد سوختني و ترقه را در مقادير کم يا انبوه در منزل نگهداري نکنيد.

۸- از حمل مواد محترقه و منفجره در جيب هايتان اجتناب کنيد بسياري از کودکان به دور از چشم والدين مواد را خريداري و در جيب ، کيف و يا کمد نگهداري مي کنند که به علت درجه آتشگيري پايين بزودي مشتعل و خسارات جاني و مالي فراواني را ببار مي آورند.

۹- اين مواد را در داخل وسايل با پوشش شيشه اي و يا قوطي هاي فلزي منفجر نکنيد.

۱۰- از انداختن مواد تحت فشار (مانند کپسولها ، اسپري حشره کش و …) و وسايل شيشه اي مانند شيشه ، آمپول ) و قوطي هاي فلزي (مانند قوطي هاي اسپري و کنسرو) به درون آتش جدا بپرهيزيد زيرا به علت دارا بودن خاصيت انفجاري ، ذرات آن پرتاب و وارد چشم مي شود.

۱۱- حتما از عينک و دستکش محافظ استفاده کنيد.

۱۲- وجود يک کپسول اطفاء حريق در نزديک محوطه آتش ضروري است

۱۳- قبل از ترک محل روشن کردن آتش ، حتما از خاموش بودن آن مطمئن شده و باقيمانده آنرا حتماً توسط آب سرد کرده و جمع آوري کنيد.

۱۴- والدين با حضور در کنار فرزندان ، آنان را در برپايي مراسم چهارشنبه سوري با لذت اما بدون خطر همراهي نمايند.
آپنیوز

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *