ویژگی هایی نماینده مجلس شورای اسلامی /به قلم سيدعباس باقري

انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک است و لزوم شرکت آگاهانه در این حرکت حساس که نشانگر شعور بالای سیاسی مردم ماست بر شناخت از کاندیداها و انتخاب بهترین فرد به عنوان نماینده مردم تاکید دارد و لازمه تحقق این امر این است که اولویت های اساسی نماینده منتخب خود را از پیش تعیین کنیم .
بموجب اصول ۶۲ الی ۹۰ قانون اساسی ج.ا.ا هر نماینده در برابر ملت مسئول است و در عموم‏ مسائل‏ در حدود مقرر در قانون‏ اساسي‏ مي‏ تواند قانون‏ وضع كند و حق‏ تحقيق‏ و تفحص‏ در تمام امور کشور را داراست و در واقع نقش وکیل ملت (مردم) را ایفا میکند .
یک نماینده چنانچه به وظایف ، تعهدات و اختیاراتی که اشاره شد و مواردی که در قانون اساسی ذکر شده بدون اغماض و تسامح و مصلحت اندیشی عمل کند ،در این صورت مجلس در راس امور واقع و بسیاری از نابسامانی ها و ناهنجاری هایی که ممکن است کشور و مردم از آن رنج ببرند مرتفع خواهد شد.
اما عملی شدن این امر منوط به حضور نمایندگان آگاه ، با دانش کافی علمی ، سیاسی و دلسوز مردم در مجلس شورای اسلامی است.
به این ترتیب تنها نمایندگانی می توانند از عهده وظایف نمایندگی مطلوب بر آمده و مجلس را در جایگاه واقعی خود یعنی راس امور قرار دهند و وضع مطلوب و دلخواه ملت را بوجود آورندکه واجد توانمندی ها و خصوصیات زیر باشند:
۱- دارا بودن خصیصه عدالت جوئی و ایمان و اعتقاد به مفاد سوگند نامه ای که در مراسم تحلیف ایراد می شود.
۲- برخورداری از تجارب، آگاهی ها و تخصص های متناسب با کمیسیون تخصصی که درآن عضویت خواهد یافت.
۳- دارا بودن شهامت و شجاعت لازم برای عمل به وظایف و اطلاع از مسائل روز جامعه و مسائل جهانی .
۴- حفظ استقلال و عدم سرسپردگی در برابر اشخاص حقیقی و حقوقی و فدا نکردن عدالت به پای منافع و مصلحت های فردی و گروهی .
۵- بی نیازی و کشیدن دندان طمع و کاهش دلبستگی های مادی و خواسته ها و تمنیات شخصی.
۶- برخورداری از سلامت مالی و اخلاقی و نداشتن انحراف و نقطه ضعف در زندگی خصوصی.
۷- توجه به وظایف نمایندگی و صرفنظر کردن از سایر دل مشغولی ها و مشاغل موازی در طول دوران نمایندگی خود.
۸- برخورداری از قدرت نطق و نفوذ کلام بالا که یکی از مهمترین خصوصیات یک نماینده میباشد .
۹- عمل کردن به وظایف قانونی بر پایه معیارهای مندرج در قانون اساسی و شرع، بر اساس استنباط و اجتهاد خود و اجتناب از هر گونه تقلید کورکورانه.
۱۰- آشنایی با مشکلات و مطالبات مردم و مردمدار بودن.
۱۱- صداقت در گفتار و کردار و اجتناب از هرگونه عوام فریبی.
۱۲- ضمن پیگیری مطالبات کلان منطقه ای، برخورداری از نگرش ملی و فدا نکردن مصالح ملی به پای مصلحت های شخصی، بخشی و منطقه ای.
۱۳- استفاده از مشاوره افراد با تجربه و کارامد و نخبگان درسطح حوزه انتخابیه و در سطح استان و کشور و بهره مندی از افکار عمومی و علم و تجربه دیگران و خصوصا نخبگان صالح .
۱۴- در عزل و نصبها و واگذاری امور به دیگران به صلاحیتهای واقعی افراد توجه کند طوریکه شایسته ترین افراد به لحاظ تخصص و تدین در مسند امور جامعه قرار گیرند. افرادی که بتوانند در دوران مسئولیت خود گرهی از مشکلات مردم ، بخصوص طبقات فقیر جامعه را باز کنند و مورد قبول و وثوق مردم باشند
شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه، شهرهای رستم‌کلا و خلیل‌شهر و همچنین چهار قلعه عبدالملکی سرشار از نیروهای مجرب با سوابق مدیریتی روشن و تخصص‌های دانشگاهی است که امکان بهره‌برداری از این نخبگان علمی، سیاسی دینی و فرهنگی را به ما نوید می‌دهد ولی متأسفانه تاکنون به این مهم توجه نشده است . از اینرو می توان نتیجه گرفت که نماینده مطلوب کسی است که واجد خصوصیات و شرایط مذکور باشد و سند افتخار یک مجلس هم در این است که مملو از نمایندگانی شود که کارنامه عملکرد آنان سرشار از خصایص و رفتارهای مورد اشاره و در نتیجه جلب رضایت موکلین خود باشد، در غیر اینصورت نمی توان به شکل گیری و استحقاق یک مجلس مطلوب و کارآمد دل بست .
bagheri1سید عباس باقری(کارشناس حقوق عمومی و فعال سیاسی)

دیدگاه های این مطلب

3 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. جناب آقای باقری واقعا با درایت و زیبا فرمودید و خدا کمک کند که شهر ما در این دوره چنین فردی را بطلبد

  2. به امید پیروزی و موفقیت دایی جون ،دکتر شیخ طاهر یعقوبی گلوردی

  3. سلام بسیار خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *