شعباني ازتولید ۱۷۰ هزار تن هلو و شلیل در مازندران خبر داد
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۳/۱۵
محمدرضا شعبانی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت هلو و شلیل در مازندران حدود ۱۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: پیشبینی میکنیم امسال بالغ بر ۱۷۰ هزار تن از این میوهها تولید شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برداشت نوبرانه هلو کرست، زعفرانی و پیشرس آغاز و وارد بازار شده است، افزود: شلیل از اواخر خردادماه و اوایل تیرماه امسال وارد بازار میشود.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به اینکه میانگین تولید هلو و شلیل حدود ۱۷ تن در هکتار است، اضافه کرد: پیشبینی میکنیم امسال در مجموع ۲۵۰ هزار تن برداشت محصولات سیاهریشه داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: دو هزار هکتار از باغهای مازندران گوجهسبز است که ۵۰۰ هکتار در باغها و یکهزار و ۵۰۰ هکتار از این میوه را به صورت حاشیهای در باغها داریم.
شعبانی با بیان اینکه میانگین تولید گوجهسبز در واحد سطح هر هکتار هفت تن است، تصریح کرد: امسال ۱۴ هزار تن آلوچه در بخشهای مرکزی و شرق مازندران برداشت خواهد شد.
وی یادآور شد: ۳۰۰ هکتار از باغهای مازندران به کشت آلو اختصاص دارد که پیشبینی میکنیم حدود ۲ هزار تن آلو از آنها برداشت شود.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به اینکه سطح زیرکشت آلوی شابلون در مازندران حدود سه هزار هکتار است، تصریح کرد: میانگین برداشت در هر هکتار حدود ۱۷ تن بوده و پنج هزار تن آلوی شابلون در استان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه مازندران در برداشت میوههای پیشرس از رتبه خوبی در کشور برخوردار است، ادامه داد: امیدواریم با همت باغداران و برداشتکنندگان این محصول بتوانیم تنظیم بازار داشته باشیم.
شعبانی تأکید کرد: با توجه به اینکه هلو پیشرس نوبرانه بوده در حال حاضر از قیمت خوبی برخوردار است.
وی درباره مهمترین مشکل باغداران مازندران گفت: عمده مشکل در بحث باغبانی اطلاعات و آگاهی کم باغداران نسبت به نحوه داشت و مبارزه با آفات است.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران به کشت محصولات سیاهریشه در مازندران اشاره کرد و افزود: به دلیل رطوبت بالا در استان معمولاً آفاتی از جمله قارچها فعال هستند که ضروری است باغداران اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند و همچنین مسئولان خدماتی از جمله نحوه آبیاری و مبارزه با آفات را به آنان ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به گرمای هوا، آبدهی به موقع و آبیاری منظم محصولات باغی مورد تاکید است؛ با توجه به فرا رسیدن زمان برداشت محصولات سیاهریشه به باغداران توصیه میکنیم در این دوره زمانی از مصرف سموم پرهیز کنند تا مردم بتوانند با خیالی راحت این محصولات را مصرف کنند.