ایران دومین تولیدکننده بزرگ خرمای جهان
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۳/۱۵
هر سال در ایران حدود یک میلیون تن خرما تولید و حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن خرما صادر میشود که عمده صادرات خرمای ایران خرمای «سایر» است
خرمای مضافتی که عمده مصرف خرمای کشورمان است، به مقدار بسیار ناچیزی صادر میشود، چون صادرات آن نیاز به کانتینرهای یخچالدار، دارد و اگر به هر دلیلی این یخچالها با مشکل مواجه شود، خرماها ترش شده و خراب میشود.
صادرات خرمای ایران در سه ماه نخست امسال با کاهش ۹٫۳ درصدی به ۳۲٫۳ میلیون دلار رسید. براساس آمار گمرک ایران در این مدت بیشترین میزان صادرات خرمای ایران مربوط به خرمای مضافتی به میزان ۱۵٫۴میلیون دلار بود. در مدت زمان مشابه در سال قبل ۳۵٫۷ میلیون دلار خرما از کشور صادر شده بود.
“محمدحسین شمسفرد” رییس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، قیمت خرمای صادراتی را حدود ۱۶۰۰ دلار در هر تن اعلام میکند و میگوید: بیشتر تولید خرمای سایر از خوزستان و پس از آن فارس و بندرعباس و بهطور کلی مناطق گرمسیری است.
صادرات خرمای ایران در سال ۱۳۹۰ با افزایش ۱۷٫۷ درصدی به بیش از ۱۷۴ میلیون دلار رسیده بود. ایران طبق آمار دومین تولیدکننده بزرگ خرما در جهان است که به دلیل نداشتن بازارهای جدید و بستهبندیهای سنتی در رده هفتم صادرات این محصول قرار گرفته است. سالانه بیش از هفت میلیون تن خرما در جهان تولید میشود که ایران با تولید یک میلیون تن از این میزان در رتبه دوم تولید خرمای جهانی جای گرفته است.
هند، آذربایجان، امارات، ترکیه، عراق، روسیه، مالزی، آلمان، انگلستان، اوکراین دانمارک، سوئد، قزاقستان، مالزی، اندونزی، استرالیا و کانادا از جمله بزرگترین بازارهای صادراتی صنعت خرمای ایران در سال گذشته بودند.
ایران پس از مصر دومین تولیدکننده خرما در جهان به شمار میرود، اما با توجه به اینکه بستهبندی خرمای صادراتی ایران ۱۰ کیلوگرمی و به صورت سنتی است، کشورهای تونس و امارات با بسته بندیهای کوچک جایگاه ایران را در بازارهای صادراتی گرفتهاند.(ایسنا)
فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی
خواص خوراکیها فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند.
گفته می شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می کند.
فواید سلامتی خرما، آن را به یکی از بهترین مواد غذایی برای رشد عضلانی تبدیل کرده است. افراد به طرق مختلف خرما مصرف می کنند، مثل مخلوط کردن خمیر آن با شیر، ماست یا همراه با نان و کره برای خوشمزه و سالم تر کردن غذاها. این خمیر هم برای بزرگسالان و هم کودکان بسیار مفید است، مخصوصاً در طول دوران ریکاوری از بیماریها. براساس تحقیقات پزشکی جدید، گفته می شود که خرما برای پیشگیری از سرطان شکم نیز مفید است. همچنین مسلمانان روزه خود را با خرما باز می کنند زیرا به آنها کمک می کند بعد از ساعت ها روزه داری، پرخوری نکنند. وقتی بدن موادمغذی خرما را جذب می کند، احساس سیری آرام می شود.
خرما پادشاه شیرینی ها نامیده می شود و ماده غذایی ایده آلی است که به راحتی رژیم غذایی شما را متعادل می کند. خرما ظرف نیم ساعت به بدن خسته شما انرژی ویژه ای می دهد و بهترین غذا برای زنانی است که به تازگی زایمان کرده اند. انجمن سرطان امریکا مصرف ۳۵-۲۰ گرم خرما در روز را توصیه می کند. گفته می شود که خوردن یک خرما در روز باعث می شود تا پایان عمر چشمانی سالم داشته باشید.
فواید خرما
یبوست: خرما یک ماده غذایی ملین است. به همین دلیل برای کسانیکه از یبوست رنج می برند بسیار مفید است. برای بهره بردن از خاصیت ملینی خرما، باید تعدادی از آن را از شب تا صبح در آب خیس کرده و صبح آن را به شکل شیره مصرف کنید.
اختلالات روده: محتوی نیکوتینی خرما برای درمان بسیاری از انواع اختلالات روده مفید شناخته شده است. مصرف مداوم خرما کمک می کند همیشه رشد ارگانیسم های پاتولوژیک را تحت مراقبت قرار داده و درنتیجه به رشد باکتری های مفید در روده ها کمک شود.
افزایش وزن: خرما بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم به شمار می رود. خرما از قند، چربی، پروتئین و همچنین بسیاری ویتامین های لازم تشکیل شده است. مصرف آن همراه با رب خیار به از بین بردن لاغری مفرط کمک می کند. یک کیلوگرم خرما حدود ۳۰۰۰ کالری در خود دارد که این کالری ها به تنهایی برای برطرف کردن نیاز روزانه بدن انسان کافی است.
سلامت قلب: مصرف خرما برای سالم نگه داشتن قلب بسیار مفید است. وقتی خرما یک شب در آب خیسانده شده و صبح کاملاً له شده و مصرف شود، برای ضعف قلب بسیار مفید است. مصرف آن دو بار در هفته قلب را قوی تر می کند.
ضعف جنسی: خرما حتی برای بالا بردن استقامت جنسی در بدن انسان نیز مفید است، یک مشت خرما وقتی شب تا صبح در شیر بز خیسانده شود، با همان شیر آسیاب شده و با مخلوط هل و عسل، به محصولی بسیار عالی برای بالا بردن قوای جنسی تبدیل خواهد شد.
اسهال: خرمای رسیده حاوی پتاسیم است. پتاسیم برای کنترل اسهال بسیار مهم است. آنها به راحتی هضم شده و برای برطرف کردن مشکل اسهال بسیار مفیدند.
سم زدایی: خرما بعنوان محصولی بسیار عالی برای سم زدایی الکل شناخته شده است. برای مسمومیت الکل، خرما بسیار سریع سم زدایی می کند. باید شب تا صبح خیسانده شده و له شود تا از ارزش غذایی آن استفاده بیشتری گردد.
سرطان شکم: خرما برای درمان سرطان شکم بسیار مفید شناخته شده است. محصولی بسیار مفید برای کلیه گروه های سنی است، طبیعی بوده، به اندازه داروها روی بدن خوب تاثیر می گذارد و مصرف آن عوارض جانبی به دنبال ندارد. خیلی سریع هضم می شود و برای ذخیره کردن انرژی اضافی استفاده می شود.
به طور خلاصه، خرما ارزش غذایی فراوانی دارد اما برای خرید و انتخاب آن باید بسیار دقیق بود زیرا سطح چسبناکی دارند که سطح های مختلف را به سمت خود جذب می کنند… از این رو، فقط آن خرماهایی باید مورداستقاه قرار گیرند که خیلی خوب فراوری و بسته بندی شده باشند. حتماً قبل از استفاده خرماها را خوب بشویید زیرا به از بین بردن آلودگی های روی آن کمک می کند.
گرداورنده:ح