امام زمان(عج) نماد ایمان مردم به آرمانشهر اسلامی است /به قلم احمدرضا قلي پور

امروز سیزده خردادماه یکهزار و سیصد و نود چهار مصادف با نیمه شعبان سال یکهزار و چهارصد و سی و شش هجری قمری، روز میلاد امام عصر(عج) است. این روز خجسته را به همه پیروان و شیعیان ایران و جهان و همه عدالتخواهان در سراسر عالم تبریک میگویم. این روز خجسته بهانه ای برای پرداختن مسائل روز جامعه ماست جامعه ای که از بیماریهای مزمن نظیر بیکاری، اعتیاد ، فساد های بزرگ و مایوس کننده، معیشت نامطلوب مردم، سوء مدیریت و امثالهم رنج میبرد.
انتظار “مهدی موعود” که شیعیان پرچمدار آنند، خود مبین آن است که انسان شیعه “امید” به بهترزیستن را نه تنها ازدست نداده بلکه آن را بعنوان یک آرمان مقدس زنده نگهداشته است. امام زمان(عج) نماد ایمان مردم به آرمانشهر اسلامی است که در پایان تاریخ اتفاق می افتد و این افتخار شیعیان و مسلمانان است که تصویر خوبی از پایان جهان به نمایش میگذارند. در دورانی که تعدادی از افراد جنایتکار و انسان نما بنام پیامبر رحمت و دولت اسلامی عراق و شام و اجرای حدود الهی سرهای بیگناهان را میبرند، افتخار آمیز است که اندیشه ناب شیعه از این پلیدیها بدور است و با متدولوژی اجتهادی خویش میتواند مسائل روز را حل و فصل نماید.
در روایات شیعی آمده است که منتظر مصلح باید خود صالح باشد. یعنی اینکه منتظران مهدی عج خود باید از صالحان و نیکان و نیکو کاران باشند. زندگی اجتماعی مردم نشان میدهد که هر چه میگذرد جامعه ما از دستیابی به جامعه صالح دور میگردد. این امر با اصل مترقی انتظار بیگانه است. برای اینکه انتظار عدالتخواهان به سر برسد و امام عدالت گستر ما ظهور کند و جامعه عادلانه ای را ایجاد کند به صالحان نیاز داریم. مسئولان جامعه باید در ایجاد جامعه صالح و تولید انسانهای شایسته و نیکو کار تلاش نمایند.
یکی از راههای ساختن جامعه شایسته این است که کارهای مردم به اهل آنها سپرده شود. در اوایل پیروزی انقلاب سنت مقبولی وجود داشت مبنی بر اینکه تعدادی از مسئولان از پذیرفتن مسئولیت ها بدلیل اینکه قادر به انجام آنها نبودند سرباز میزدند سنتی که بسیار نیازمند آنیم. اگر چنین شود مطمئنا اکثریت قریب به اتفاق سمت ها و مسئولیتهای اداری، قانونی و قضایی دگرگون میشوند. متاسفانه فرهنگ قالب جامعه ما در پذیرش مسئولیتها، اعم از دولتی، تقنینی و قضایی چیز دیگری است. فرهنگ ما اینست که همت مسئولین برای نشاندن افراد بر سمتها بر اساس وابستگی هاست نه شایستگی ها. بجای آن سنت حسنه اینک رقابتی سنگین برای تصاحب یا سپردن پستها به افراد وابسته به خویش وجود دارد.
پیامبر گرامی اسلام ص میفرماید مومن کسی است که کار درست انجام میدهد و کار را درست انجام میدهد.

پیتر دراکر پدر علم مدیریت نوین میگوید مدیریت یعنی کار را درست انجام دادن و رهبری یعنی انجام کارهای درست. تلقی من اینست که دراکر تعریف رهبری و مدیریت را از پیامبر عظیم الشان ما البته به بدون ذکر ماخذ عاریت گرفت. به هررو مفهوم مخالف تعابیر پیامبر ص اینست که کسانیکه قادر به انجام کار درست نیستند و یا نمی توانند درست کار کنند باید از پذیرش سمتها خود داری کنند وگرنه از دایره ایمان خارج میشوند.
در سال جاری یکی از رویدادهای مهم اجتماعی و سیاسی کشور یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی بوقوع می پیوندد. رویدادی که بلا تردید بر سرنوشت جامعه چه در بعد کلان و چه در بعد خرد اثر میگذارد. مسائل کشور بسیار است. در ابعاد بین المللی و داخلی مشکلات بسیاری وجود دارد که مورد توافق همگانی است. در ابعاد داخلی مسائل بخش کشاورزی و تولید، آب و فاضلاب، شهرکهای صنعتی و اشتغال و آموزش و پرورش و آموزش عالی، فرهنگ و هنر، محیط زیست، خانواده و دهها مسئله دیگر گریبان مردم را گرفته و آنها را رها نمی کند. انتخاب درست مردم میتواند به حل مسائل کمک کند.
مشکلات بیشمار کشور نشان میدهد که نمایندگان محترم مجلس فعلی نتوانستند به انجام وظایف صحیح نمایندگی بپردازند و وظایف قانونگذاری خود را بدرستی به انجام برسانند. آنها بیشتر سرگرم کشمکش با دولت هستند تا حل مسائل کشور. بعضی از عملکردها نیز نشان میدهد آنها بیشتر بفکر تداوم نمایندگی هستند نه چیز دیگر. مشاهده میشود حتی بجای انجام وظایف تقنینی بعضا نقش دولت یعنی عزل و نصبهای مسئولین دولتی را پیشه خود ساختند و اسم این تداخل را نظارت گذاشتند. در حال حاضر نیز بجای پرداختن به وظایف نمایندگی حوزه انتخابیه به تبلیغات انتخاباتی روی آوردند اما اینبار بنام گزارش عملکرد.

این عزیزان باید بدانند اگر درست کار کنند همان کارشان نقش تبلیغاتشان عهده دار خواهد شد در این صورت دیگر نیاز به تبلیغ ندارند. وقتی نماینده ای دست به تبلیغ میزند یعنی اینکه عملکردش از وی دفاع نمی کند و او مجبور است که دست به تبلیغات بزند.
آنچه وظیفه مسئولین دولتی و رسانه های ملی است این است که به مردم کمک کنند تا انتخاب درست انجام دهند. مراقب باشند برخی از دوستان عزیز نماینده از امکانات ملی و دولتی برای تبلیغ خود استفاده نکنند.

مردم نیز وظیفه دارند که سوابق، عملکردها، توانائیها و بطورکلی شایستگی های افراد را بدقت بررسی کرده و اطلاعات خود را افزایش داده و در این فرصت باقیمانده نسبت به تکمیل شناخت خود اقدام نمایند تا در زمان تصمیم گیری، انتخاب درست داشته باشند و به منطقه و کشور برای خروج از معضلات و حل مسائل مهم کمک کنند._      -1

احمد رضا قلي پور مدرس دانشگاه در مديريت و كار آفريني

دیدگاه های این مطلب

3 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. سرآغاز پیروزی بر کفر جهانی(درمکتب امام)
    ملت عظیم ایران لازم است شکر نعمت‌های غیرمتناهی الهی را در سالروز ۱۵ خرداد به جان و دل به جا آورد و تمام آنچه گذشته و می‌گذرد را از عنایات خاصه خداوند متعال‌ بداند که هرچه هست از اوست و به سوی اوست. و رمز پیروزی اسلام بر کفر جهانی را در این قرن که پانزدهم خرداد ۴۲ سرآغاز آن بود، در دوازدهم محرّم حسینی جست‌وجو کند، که انقلاب اسلامی ایران، پرتوی از عاشورا و انقلاب عظیم الهی آن است.
    صحیفه امام؛ ج۱۷؛ ص۴۸۱/ پیام به ملت ایران؛ ۱۴خرداد۱۳۶۲

  2. قربان امام زمان بشوم که بنامش تبلیغات زودهنگام نمایندگی مجلس راشروع می کنند وتبلیغات دیگران را نفی گرچند ازروش فردمورد نظرش ماهم راضی نیستیم مشک آن است که خودببوید نه عطار بگوید

  3. حضرت امام خمینی(ره): والعصر ان الانسان لفی خُسر… «عصر» انسان کامل است، امام زمان(عج) است. یعنی عصاره همه موجودات یعنی قسم به انسان کامل.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *