كوتاوخواندني/سفید شدن موها/چشم زخم/سلام
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۳/۹
چگونه از سفید شدن موها جلوگیری کنیم؟
پودر امله را با حنا مخلوط کنید و خمیر نموده شب ها بر پوست سر بمالید موها را قوی و تار موها را بلندتر می کند و از سفید شدن موها جلوگیری می کند.
برخی پزشکان، نیزمعتقدند خوردن سنبل الطیب از سفید شدن مو جلوگیری می کند.
چشم زخم
امام صادق (ع) فرمود: هر کس که چیزی از برادر مومنش او را به تعجب در اورد بر ان تکبیر (الله اکبر) بگوید. به درستی که چشم زخم حق است.
امام صادق (ع) فرمود: اگر قبرها را برای شما بشکافم. خواهید دید که اکثر مردگانتان. بوسیله ی چشم زخم است. همانا چشم زخم حق است. پس هر کسی چیزی از برادرش او را به تعجب وا داشت درباره ی ان خداوند را یاد کند: چرا که ذکر الله به ان اسیبی نمی رساند.
منبع: کتاب نسخه های شفا- حسین و عبدالله بن نیشابوری
چه غذاهایی باعث افزایش هوش کودکان می شود؟
محققان امریکایی به این نتیجه دست یافته اند که مصرف پنج ماده ی غذایی می تواند باعث افزایش هوش کودکان مادران باردار شود.
اولین ماده ی غذایی (ماهی سالمون – ماهی ازاد ) است. ۱-
این ماهی منبع غنی از پرتئین و اسیدهای چرب چون امگا ۳ است. این مواد می توانند سیستم عصبی را تقویت کنند. ۲- دومین ماده ی غذایی سیب زمینی شیرین است. بهتر ان است که در ابتدا سیب زمینی را به ورقه های نازک بریده و با دارچین ان را دودی کنید. این ماده ی غذایی سرشار از انتی اکسیدان و ویتامین (ا) است و می تواند با فعال کردن عصب ها. قدرت تفکر را بالا ببرد.
تخم مرغ سومین ماده غذایی است. ۳-
بهتر است روز را با تهیه املت خوشمزه با تخم مرغ های تازه اغاز کنید. تخم مرغ های خانگی منبع غنی از چولاین که باعث. گسترش فعالیت مغزی و حافظه می شود. هستند و برای کودکان بسیار مفید هستند. چولاین نوعی ویتامین حلال در اب بوده و جزو گروه ویتامین های (ب) است.
۴- توت فرنگی و قره قاط (بلوبری. در ایران تنها یک گونه از قره قاط وجود دارد که ان هم در جنگل های تالش و نواحی مرطوب است که در زبان محلی به ان سیاه گیله می گویند) نیز جزو چهارمین مواد غذایی مفید و مغذی برای کودکان هستند. می توانید با مخلوط کردن این میوه ها با ماست. یک دسر خوشمزه برای کودکان تهیه کنید. این میوه ها سرشار از انتی اکسیدان هستند که ادراک. حافظه و ارتباط ذهنی را در کودک تقویت کرده و باعث رشد فکری و قدرت تمرکز می شوند.
منبع: با الهام از کتاب دانستنیهای پزشکی.
سلام
در سوره ی نور چندین ایه هست که کما بیش با هم مربوط است و از ایه ی ۲۷ شروع می شود:
«یا ایهاالذین,امنو لاتدخلوا بیوتا غیر بیوتکم حتی تستانسوا و تسلموا علی اهلها ذلکم خیر لکم لعلکم تذکرون* فان لم تجدوا فیها احدا فلاتدخلوها حتی یو,ذن لکم و ان قبل ارجعوا فارجعوا هو ازکی لکم والله بما تعلمون علیم» ای کسانی که ایمان اورده اید. به خانه هایی که خانه های شما نیست. داخل مشوید تا اجازه بگیرید و بر اهل ان سلام گویید. این برای شما بهتر است. باشد که پند گیرید. و اگر کسی را در ان نیافتید پس داخل مشوید تا به شما اجازه داده شود و اگر به شما گفته شد: «برگردید». پس برگردید. که ان برای شما سزاوارتر است و خدا به انچه انجام می دهید داناست.»
سلام که با سلامت هم خانواده است. معنایش نفی خطر یا ملزوم ان است. این شعار اسلامی که به عنوان تحیت ادا می شود و در قران کریم مورد تاکید قرار گرفته. شاید یکی از حکمت هایش این باشد که هر انسانی در زندگی دایما نگرانی ها. خوف ها و دلواپسی هایی دارد و با هر کسی مواجهه می شود چون احتمال می دهد که از ناحیه وی ضرری به او برسد این نگرانی را دارد. پس اولین چیزی که در هر برخوردی مطلوب است رفع این نگرانی است. یعنی انسان احساس کند که از طرف ان شخص ضرری به او نمی رسد و هیچ چیز برای انسان مهمتر از رفع ضرر نیست و بعد نوبت می رسد به جلب منفعت. این است که در اولین برخورد بهترین چیزی که باید رعایت بشود همین تامین دادن به طرف است که از ناحیه ی من به شما ضرری نمی رسد.
پس در روابط اجتماعی اولین چیزی که باید تامین بشود سلامت و امنیت است که اگر این نباشد زندگی اجتماعی هیچ ارزشی ندارد. از این رو در موارد زیادی «سلام» با «امین» در قران کریم تواما ذکر شده است. می دانید یکی از اسم های خدای متعال «سلام» است و از انجا که این اسم در قران کریم ذکر شده به دنبالش «مومن» هم امده است: «السلام المومن المهیمن» خداست که سلامتی را تامین و خطر را از دیگران رفع می کند. «مومن» در اینجا یعنی کسی که ایجاد امن می کند.
خدای متعال به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم می فرماید: «و اذا جا,ک الذین یومنون بایاتنا فقل سلام علیکم……» (انعام / ایه ۵۴) « و هنگامی که اهل ایمان سوی تو امدند بگو: سلام بر شما….»
ممکن است این ایه ناظر به مومنینی باشد که مهاجرت می کردند و از مکه به سوی پیغمبر اکرم صلی الله علیه واله و سلم می امدند ولی مورد. مخصوص نیست و حکم فراگیر است.
سلام ملائکه
در قران کریم در ضمن داستانهای انبیا نقل شده که ملائکه به ایشان سلام می گفتند: مثلا در داستان حضرت ابراهیم علیه السلام در چند مورد در قران کریم تکرار شده که موقعی که ملائکه برای خراب کردن شهر لوط امدند اول خدمت حضرت ابراهیم علیه السلام رسیدند و هنگام ملاقات با ان حضرت سلام کردند. (یکی ایه ۶۹ سوره ی هود و دیگری ایه ی ۵۲ سوره ی حجر و سومی ایه ی ۲۵ سوره ی والذاریات.)
دارالسلام
یکی از نامهای بهشت «دارالسلام» است که به نوبه ی خود اهمیت موضوع سلام و سلامتی و امنیت را اثبات می کند.
سلام بهشتیان
ایاتی داریم که وقتی مومنین وارد بهشت می شوند از طرف ملائکه به ایشان سلام داده می شود: (ایه ۱۰ سوره یونس. ۶۴ سوره اعراف. ۲۳ سوره نحل. ۴۲ سوره رعد. ۲۳ سوره ابراهیم. ۴۶ سوره حجر. ۳۴ سوره ق. ۴۴ سوره احزاب. ۷۵ سوره فرقان. ۵۸ سوره یس. ۶۲ سوره مریم. ۲۶ سوره واقعه.)
اهمیت موضوع سلام
در اسلام تاکید شده که مومنان به یکدیگر سلام کنند و پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم حتی به زنان و کودکان هم سلام می کردند و روایات زیادی درباره ی احکام و فضیلت سلام وارد شده که در اینجا نیازی به ذکر انها نیست.
جواب سلام
تحیتی که به عنوان شعار اسلامی تعیین شده همان سلام است که مستحب موکد است ولی جوابش واجب است. و جواب هم باید مطابق با تحیت یا کامل تر باشد: مثلا اگر کسی گفت: «سلام علیکم» شما باید بگویید «سلام علیکم و رحمت الله » یا اگر گفت: «سلام علیکم و رحمت الله» شما باید بگویید «سلام علیکم و رحمت الله و برکاته».
یکی دیگر از تحیت هایی که مورد تاکید واقع شده. هنگام عطسه کردن است: یعنی کسی که عطسه کرد به او بگویید «یرحمک الله» و در پاسخ بگویید: «یغفرالله لک» و شاید بتوان گفت که هر کس هر نوع احترامی به کسی بگذارد ولو با دادن هدیه یا گفتن تبریک و تسلیت و فرستادن نامه. مستحب است که پاسخ احترامش داده شود.
منبع:برگرفته از سخنان ایت الله مصباح یزدی