چگونه به دیگران نه بگوییم!/ارسال كننده زارعين
تاریخ انتشار خبر : ۹۴/۰۳/۵
نه گفتن! دارای مهارتهاییست که همه ی افراد باید آن را بدانند تا در زندگی شخصی و اجتماعی خود با مشکل مواجه نشوند.
نه گفتن به خود:
هر فرد برای خود اهدافی در نظر می گیرد و بر این اساس تصمیماتی اتخاذ می کند و برای عملی ساختن تصمیمات خود لازم است با هر آنچه که در ارتباط خود و مانع عملی شدن خواسته های خود نه بگوید تا بتواند به اهداف خود برسد. تصور کنید فردی را که تصمیم گرفته است با اجرای یک رژیم غذایی مناسب، وزن خود را کاهش دهد. کاهش دادن وزن هدف اساسی اوست که برای رسیدن به آنباید دست از برخی رفتارهای خوردن بردارد. مثلا از خوردن شیرینیجات خودداری کنید. زمانی که فرد در مقابل و وسوسه خوردن یک تکه شیرینی خوشمزه مقاومت می کند. در واقع به خواسته های خود جواب نه می دهد. خواسته هایی که با خواسته های اساسی تر او منافات دارد. به عنوان مثال دیگر دانش آموزی را در نظر بگیرید که قصد دارد نمرات بالایی در امتحان پایان سال بدست آورد. برنامه ریزی می کند و تصمیماتی می گیرد. طبعا در چنین برنامه ریزی ما زمان کمتری صرف تفریحات و غیره خواهد شد. زمانی که در مقابل وسوسه ی تماشای یک برنامه ی تلویزیونی مقاومت می کند، در واقع از مهارت خود برای نه گفتن به خود استفاده کرده می کند.
نه گفتن به دیگران:
زمانی که خواسته های فرد و تمایلات فرد با خواسته های دیگران منافات پیدا می کند. در این حالت فردی که تمایات و خواسته های خود را ترجیح می دهد، ناچار است در مقابل خواسته های دیگران مقاومت کند. چگونه می تواند این کار را انجام دهد؟ تصور کنید دانشجویی که کتاب درسی خود را برای مطالعه ی خودش لازم دارد در مقابل درخواست دوستش که کتاب او را شب امتحان به امانت می خواهد، چه عکس العملی باید داشته باشد. در چنین مواردی معمولا مهارت نه گفتن احساس می شود.
ویژگی افرادی که مهارت نه گفتن دارند:
این افراد قاطعیت خوبی دارند، اعتماد به نفس آنها بالاست، برنامه های شخصی در زندگی دارند و اهدافشان روشن و واضح است و می دانندکه از چه راهی به اهداف خود خواهند رسید. در مقابل افرادی که توان کافی برای نه گفتن ندارند خودباوری ضعیفی دارند، به راحتی تسلیم دیگران می شوند. ممکن است اهداف و برنامه ریزی های مشخصی نداشته باشند و اگر داشته باشند اهمیت لازم را به آنها نمی دهند. این افراد معمولا به برآورده شدن خواست دیگران اهمیت می دهند که می تواند ناشی از ترس آنها به از دست دادن دوستیها، طرد شدن و … باشد.
تقویت مهارتهای نه گفتن:
• مشخص کردن اهداف و برنامه ها گام اول در این راه است. اهداف ومشخصی داشته باشید و مسیرهای خود را برای رسیدن به این اهداف معین کنید.
• اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
• نه گفتن را با تمرین در مسائل جزئی تر تمرین کنید.
• به افرادی که قاطعیت دارند و مهارتهای خوبی در این زمینه، دقت کنید و ویژگیهای آنها را مورد توجه قرار دهید.
• اطلاعات و آگاهیهای خود را افزایش دهید.
• خود را تقویت کنید و مطمئن باشید که نه گفتن، رابطه ی اجتماعی شما را مختل نخواهد ساخت. در مواردی هم که نه گفتن به مسائل جدی و خطرناکی مربوط می شود، از دست رفتن رابطه به نفع شما خواهد بود. با برقراری روابط سالمتر اجتماعی، جایگزینی برای رابطه ی از دست رفته خواهید داشت.
منبع: موسسه ی فزهنگی مهر پویا
با تشكر از زارعين بخاطر ارسال اين مطلب زيبا
بانه گفتن هرکاری همان لحظه به پایان میرسه ولی بابله گفتن هرکاری تازه شروع میشه پس سعی کنید تعارف بزارین کنار وفقط یک کلمه بگید نه نه نه.
ضمن تقدیر و تشکر از آقای زارعین مطالب جالب و آموزنده ای بود
به نام خدا
سلام
حقیقتا جای آموزش مهارت های زندگی در فرهنگ کشور ما خالیه