رحیم قاسمی:از ظرفیت های گردشگری و میراث فرهنگی حمایت می کنیم

به گزارش نیوزنکا: رحیم قاسمی سرپرست فرمانداری این شهرستان با حضور در منطقه باستانی و تاریخی غار کمیشان ، از این اثر تاریخی و طبیعی دیدن کرد.
در حاشیه این بازدیدقاسمی گفت: ایران سرزمینی کهن است و اینکه ما به آثار باستانی و تاریخی در جاهای مختلف ایران عزیزمان بر می خوریم چیز تازه و بعیدی نیست.

او گفت: از ظرفیت های گردشگری ، صنایع دستی و میراث فرهنگی حمایت می کنیم. ایران حداقل ، ۷ هزار سال تمدن دارد. این مُلک همان مُلکی است که اسلام علوی را با آغوش باز قبول کرده است و حتی حکومت علویان در اینجا پا گرفته است. امروز می بینیم که در موزه های مهم غربی مانند لوور پاریس آثار با اهمیت باستانی ایران زمین هستند و این آثار ایرانی هستند که به آن موزه اعتبار بخشیدند. در همین موزه لوور ، بخش های قابل توجهی از تخت جمشید ، بز بالدار طلایی مربوط به دوره هخامنشی ، آثار مربوط به دوره اسلامی ، و … را شاهدیم. اینها نشان می دهند که غرب که دم از تمدن می زند خود شیفته تمدن شرقی و تمدن ایرانی ماست.
قاسمی گفت: وقتی به فرمایشات مقتدایمان حضرت امام خامنه ای(حفظه الله) خوب که می نگرم می بینم که چقدر حضرت ایشان ریز می نگرند. معظم له در دیدار با مردم قم در تاریخ ۲۷ مهرماه ۸۹ در “اهمیت فرش قم” می فرمایند “صنایع دستی قم، بخصوص فرش نامدار قم باید مورد حمایت و تأیید قرار بگیرد”. یا در جای دیگری می فرمایند از سابق که ما قم بودیم و قبل از آن، این شهر معروف بود به صنعت بسیار زیبا و فاخر فرشبافی؛ این بایستی کمک شود. این امکانی است در این شهر، امکان بسیار مهمی هم هست. همه جا شنیده بودیم و زنان قم و مردان قم افتخار میکردند به این فرشهائی که در اینجا بافته میشد و معروف بود می گفتند «فرش نخ‌فرنگ»؛ نمیدانم حالا هم به همان صورت معروف است و گفته میشود یا نه. به مسئله‌ی فرششان، به مسئله‌ی صنایع دستىِ دیگرشان اهتمام ورزیده شود؛ این میتواند مردم را از درون زندگی خودشان بهره‌مند و مرفه کند.”
همه ی اینها گوشه ای از عنایت رهبر معظم انقلاب به مسئله میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و مسائل مربوطه است. وقتی نگاه شخص اول مملکت به سوغات و در سال های گذشته صنعت ایران زمین یعنی فرش ایران که زبان زد جهانیان است این است ، خب باید ما هم تلاشمان این باشد که بخش میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و مسائل مربوطه را توسعه دهیم.
وی گفت: الان یکی از مشکلات اساسی و در واقع معضل ما اشتغال است. ما واقعاً باید تلاش مضاعف  کنیم تا شغل ایجاد کنیم. چرا از راه های نوینی مانند میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری این کار را نکنیم؟! الان کشورهای اروپایی بسیاری از درآمدهایشان از راه علم است و از راه گردشگری. چرا ما نکنیم؟!
قاسمی بیان کرد: ما از سرمایه گذاران در بخش های مختلف گرشگری و صنایع دستی در نکا حمایت می کنیم. شهرستان نکا ، خطه ای غنی از آثار میراث فرهنگی و باستانی است. ما در شهرستان نکا ، مراکز گردشگری زیادی از جمله : عمارت رمدانی ها در روستای گرگتج ، جاذبه های زیبایی در چلم کوه و قله نیل کوه در هزارجریب ، رودخانه و منطقه جنگلی کوهسارکنده ، تپه نارنج باغ در داخل شهر نکا ، چشمه خربسوت در جنگل منطقه چلمردی و کرداب ، چشمه مریو در مسیر جاده لایی به بندبن ، دریاچه طبیعی استخرپشت ، نهالستان چلمردی و خیرآباد ، چشمه آب معدنی قرمرض ، همین غار تاریخی کمیشان که امروز آمدیم ، ساحل مروارید ، و امامزادگان واجب التعظیم ، امامزاده یحیی(ع) در سیکا هزارجریب ، امامزاده قاسم چهار سوق در سوچلما ، امامزاده عبدالله(ع) اطرب ، امامزاده پنج تن(ع) روستای ارم ، امامزاده شاهرضا لائی را شاهدیم که اینها بخشی از مناطق گردشگری ، تاریخی و فرهنگی شهرستان نکا می باشند که از مسافرین نوروزی و مردم دعوت می کنیم به این اماکن دیدن کنند.
وی گفت: از زحمات و تلاش های آقای ایزدی رییس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نکا تقدیر می کنم. با تلاش های ایشان ، به دنبال احداث دو موزه در شهر نکا و در روستای شیرکلا از توابع بخش هزارجریب هستیم.
فرماندار نکا گفت: با توجه به تعطیلات اول سال ، و حضور مسافرین نوروزی در شهرستان نکا ، باید در مورد صنایع دستی نکا گفت که ، جاجیم ، گلیم ، گره زنی ، منبت کاری ، و کنده کاری روی چوب از صنایع دستی معروف نکا هستند که امیدواریم مهمانان نوروزی نکا از این صنایع دستی به عنوان سوغات از شهر ما ببرند.
وی در پایان گفت: در مورد غار تاریخی کمیشان هم کارهای اداری و میراثی آن در حال پیگیری است و سرمایه گذارانی برای توسعه گردشگری در این اثر تاریخی و گردشگری هم اظهار آمادگی کرده اند و بزودی شاهد باز شدن درهای این اثر مهم به روی مردم عزیزمان هستیم.

دیدگاه های این مطلب

3 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. میرزاعلی درخشانی در گفت:

    الحمدالله شهرستان نکا دارای آثارباستانی وامامزاده های زیادی داردولی متاسفانه مسئولین ذیربط اداره از جمله میراث فرهنگی واوقاف وامورخیریه نسبت به تاریخچه ویاشجره نامه امامزاده گان کمتراطلاع رسانی کرده ومردم اطلاع چندانی ندارند.
    واگرحداقل بایک بروشوریاکتابچه ازکلیه آثارباستانی وامام زاده گان نکا چاپ ودراختیار شهروندان نکا ومسافرین عزیز قرارگیردقابل تقدیر است.

  2. وضعیت نکا از نظر حضور مسافران نوروزی افتضاح است. به دو دلیل: ۱ـ آشنا نبودن با جاذبه های گردشگری نکا. ۲ـ نبود امکانات در مناطق جنگلی و دریا.
    حتماً باید بخش خصوصی وارد این عرصه شود. وگرنه، دولت نمی تواند کاری در این زمینه انجام دهد. خواهش می کنم مسئولین این هشدار را جدی بگیرند. وضعیت گردشگری نکا که یک صنعت بسیار پردرآمد است، بسیار بد است. نیاز به یک حرکت جهادی دارد.

  3. مردم شیرکلا جلوتر از مسولین
    هنوز مدت زیادی از موافقت فرماندارو میراث فرهنگی اززاحداث موزه در شیرکلا نگذشته است ولی مردم و دهیاری عملیات ساخت موزه را شروع کرده اند . پی به اتمام رسیده و ستونها در حال اجراست از تلا ش و پیگیری فرماندار محترم ورییس میراث فرهنگی تشکر مینماییم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *