برخی از مشکل والدين با نوجوانان/عباسعلی سلطانی گلورد
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۱۲/۲۹
اگر دختر يا پسر نوجوانی در خانه داريد، حتما ميدانيد در مورد چه ميخواهم صحبت کنم. عيد که از راه ميرسد همه ی خانوادهها خوشحالند، پدر و مادربعضی از نوجوانها کمی ناراحت.
مدام در خانه بگو ومگو وجود دارد که همراه شما خانه فلاني نميآيم يا نميخواهم با شما مسافرت کنم، دوست دارم در خانه باشم يا با دوستانم به گردش بروم و… اما از نظر خيلي از والدين تنها گذاشتن نوجوان کار درست و آساني نيست. آنها ميگويند اگر اجازه بدهيم با دوستانش مسافرت کند يا به گردش برود، مدام بايد به اين فکر کنيم که با کدام دوست و کجاست؟. اگر در خانه بماند بايد به فکر اينترنت و شبکههاي اجتماعي و دردسرها و خطرهاي مربوط به آن باشيم..
کودکان بهتدريج بزرگ ميشوند و به نوجوانی می رسندوبه دنبال استقلال و آزادي ميگردند. اما در مقابل، والدين هر روز نگرانتر ميشوند و در حالي که ميخواهند فرزندشان را زير نظر داشته باشند .حس ميکنند نوجوان آنها را پس ميزند و هر روز از آنها دورتر ميشود. اين پسزدگي در هر خانواده با توجه به سطح فرهنگي و اجتماعي خود را به ا شکال مختلف نشان ميدهد.برخی از مشکلاتی که خانواده های محترم با آن روبروهستند.
مشکل اول: فرزندمان همراه ما به مهماني و مسافرت نميآيد
خيلي از والدين از اين موضوع شکايت دارند که فرزنددلبندشان بعدازکودکی دردوره نوجوانی تمايل چنداني به شرکت در مهمانيهاي خانوادگي از خود نشان نميدهد يا نسبت به مسافرتهاي دستهجمعي با خانواده بيعلاقه است، و مدام بهانه ميگيرد که ميخواهد با دوستانش باشد يا تنها در خانه بماند. اين مساله بسياري از والدين را نگران کرده است . زيرا در چينن شرايطي والدین نميدانند اگر نوجوان تنها در خانه ماند، قرار است با چه نوع فعاليتي خود را سرگرم کند. در فضاي مجازي به چه سايتهايي سر بزند يا قرار است چه نوع فيلمهايي را تماشا کند…. اگر با دوستانش باشد، با چه کساني در ارتباط است؟
والدین گرامی نوجوانتان را به حال خود رها نکنيد. اگر ميخواهد با دوستانش باشد آنها را به شما معرفي کند و در مورد محلي که قرار است براي تفريح به آنجا بروند اطلاعات کافي در اختيارتان بگذارد. سعي کنيد با تمام دوستان نوجوانتان آشنا شويد و به مرور آنهارا بشناسيد.
مشکل دوم:فرزندمان رفقاي ناباب دارد
يکي دیگراز نگرانيهاي عمده والدين ترس آنها از نوع دوستاني است که نوجوان انتخاب ميکند . والدين باید نظارت کافي بر فعاليتها و دوستان فرزندشان داشته باشند تا فرزنددلبند به اشتباه با فردي نامناسب ارتباط پيدا نکند. اما اگر چنين اتفاقي افتاد به هم زدن اين دوستي کار بسيار مشکلي است در صورتي که متوجه شديد نوجوانتان با فردي نامناسب دوست شده است .درگام اول خواستار قطع ارتباط نشويد. مطمئن باشيد در اين برهه زماني رابطه فرزندتان با دوستش بسيار قويتر از رابطه شما با اوست. فايدهاي ندارد اگر به فرزندتان بگوييد با فلان دوستت حرف نزن يا با او بيرون نرو. به او بگوييد از نوع رفتار ياازنوع لباس پوشيدن دوستش خوشتان نميآيد. آغازکننده جنگ براي قطع ارتباط نباشيد. بايد هوشمندانه رفتار کنيدتقاضاي کمک کنيدبا يک مشاور یایک بزرگتر يا دوست نوجواني که روي فرزندتان تاثير ميگذاردصحبت کنيد تا با فرزند شما همراه شود و او را به راه درست راهنمايي کند و خواستار قطع ارتباط او با فردنامناسب شود.
مشکل سوم:فرزندم به اينترنت معتاد شده
برخی از نوجوانان وقت زيادي را پاي اينترنت و شبکههاتلویزیونی صرف ميکنند ..
اگر فرزندتان بيش از حد از اينترنت استفاده ميکند يا اهل بازيهاي رايانهاي است با او حرف بزنيد و اگر تاثيري نداشت از يک مشاور کمک بگيريد. نکته بسيار مهم اين است که او را از خطرها آگاه کنيد. مثلا” در رابطه با استفاده از اينترنت و سايتهاي اجتماعي به او خاطرنشان کنيد که وارد کردن مشخصات شخصي ميتواند برايش مشکلآفرين باشد و در آينده، زندگياش را تحتتاثير قرار دهد
همچنين يادآور شويد تمام مسايلي را که در سايتهاي مختلف ميخواند نبايد باور کند . اگر لازم است برخي سايتها را فيلتر کنيداگر فرزندتان علاقه زيادي به چت کردن دارد، خطرهاي مربوطه را يادآور شويد. به او بگوييد فردي که با او چت ميکند لزوما راستگو نيست و نبايد با اعتماد کامل اطلاعات شخصياش را در اختيار او قرار دهد يا با او قرار ملاقات بگذارد. پس سعی کنیدبه فرزنددلبندتان نزدیک شویدودوست خوبی برای وی باشید.
عباسعلی سلطانی گلوردی مدرس آموزش خانواده وکارشناس آموزش ابتدایی
عالی بود عید و سال نو خوب و خوش داشته باشید
بسیار عالی بود
متن جلب ووعلمی بود موفق باشید
ممنونم .مطالب کاربردی وقابل استفاده بسیاری از خانواده هاست .آرزوی موفقیت
مطالب آموزنده وبرای والدین ونوجوانان بسیارمفید خواهد بود…موفق باشید.
آقای سلطانی ازمطالب شما استفاده کردیم امیدوارم درهمه زمینه ها مخصوصا علمی موفق باشید.
با سلام.مطالب بسیار آموزنده بود.انشاالله بتوانیم اجرایی کنیم
سلام استاد حقا که بسیار عالی بیان کردیدامید که بتوانیم همه ما عامل باشیم
ایا جناب اقای سلطانی قصد کاندیدای شورای شهر را ندارد?
عالیه مطلبتون مثل همیشه اقای سلطانی
باسلام،وباتشکر از اظهار نظر کارشناسانه آقای سلطانی!!(دامت افاضاة)،
باید بگویم که ما خیلی خوب تحلیل می کنیم و در نظر دهی موضوعات ،عالی کارشناسی می کنیم ولی در عمل متأسفانه می مانیم. بقول یکی از فرهنگیان حرف زیاد می زنیم ولی نمی دانیم چکار بکنیم و عمل در ما نیست.
مقاله بسیارعالی بود .هموطن نکائی بیایید ازخودمان شروع کنیم