اول اسفند روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری شد/عکس

 برای ارج نهادن به فداکاری‌های روحانیون در طول دوران مبارزه در هشت سال دفاع مقدس، روز اول اسفندماه به نام روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری شد.
به نقل از پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، حجت­ الاسلام والمسلمین شیخ فضل­الله محلاتی نماینده امام (ره) در سپاه پاسداران، به همراه هشت تن از نمایندگان مجلس به نام‌های حجج اسلام ابوالقاسم رزاقی، سید نورالدین رحیمی، غلامرضا سلطانی، مهدی یعقوبی و ابوالقاسم موسوی دامغانی و آقایان محمد کلاته­ای، علی معرفی­زاده و سید حسن شاه­چراغی و چند تن از قضات و مسؤولان دیگر، عازم جبهه­های جنگ بودند که هواپیمای حامل آن‌ها مورد حمله دو فروند جنگنده عراقی قرار گرفت و در ۲۵ کیلومتری شمال اهواز سقوط کرد و کلیه سرنشینان آن که نزدیک به ۵۰ تن بودند، به شهادت رسیدند. برای ارج نهادن به فداکاری‌های روحانیون در طول دوران مبارزه هشت سال دفاع مقدس، روز اول اسفند به نام روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری گردید. بی شک نقش روحانیون پیرو خط ولایت در طول هشت سال دفاع مقدس، بر کسی پوشیده نیست. گواه این مدعا، خیل شهدای آنان است که در مقایسه با دیگر اقشار(به تناسب جمعیت) از بیشترین تعداد برخوردار است و نام روحانیان شهیدی همچون شاه آبادی، محلاتی، شیرازی، میثمی، زمانی، رزاقی، بر تارک هشت سال دفاع مقدس، گواهی بر رزم بی امان روحانیت معظم و رسیدن به لقاءالله و خونین شدن چهره مطهر و نوارانی آنان است. با نگرش به تاریخ یکصد ساله معاصر و رشد و نفوذ استعمار در کشورهای اسلامی، مبارزات بی­وقفه علما و روحانیون علیه استکبار و شیاطینی که اساس اسلام را نشانه گرفته‌اند، آشکارتر می‌شود. مجاهدات و قیام علمای بزرگی همچون میرزای شیرازی، سیدابوالحسن اصفهانی، آخوند خراسانی، میرزا محمدتقی شیرازی، شهید شیخ فضل­الله نوری، شهید سید حسن مدرس، مصطفی و ابوالقاسم کاشانی، سیدمحمدتقی خوانساری، امام خمینی(ره) و یاران با وفای او، همچون شهیدان مطهری، مفتح، بهشتی، با هنر، و شهدای محراب قاضی­طباطبایی، مدنی، صدوقی، دستغیب و اشرفی­اصفهانی روشنگر خط اصیل روحانیت در حفظ اسلام راستین و مکتب الهی و آیین محمدی(ص) می‌باشد.download (1)

هواپیمای حامل حجت­الاسلام شهید محلاتی و هیأت همراه که همگی از نمایندگان مجلس و قضات عالی رتبه‌ دادسرای نظامی بودند، به خلبانی عبدالباقی درویش، بعد از پشت سر گذاشتن شهرستان ایذه، در نزدیکی اهواز در حال پرواز بود که دو فروند میگ عراقی، مجهز به موشک‌های مدرن هوا به هوا، بر روی فرکانس فرند شیپ می‌روند و با لهجه انگلیسی ـ عربی خود، به خلبان هواپیما اخطار می‌دهند که بی دردسر به همراه آنان به سوی عراق برود.(این اطلاعات گویا توسط خلبان به برج مراقبت منتقل شده است). درویش خلبان شجاع و وطن­پرست ایرانی، بدون توجه به اخطار دشمن، همچنان به راه خود ادامه می‌دهد. عراقی‌ها این بار از راه دیگری وارد می‌شوند و خطاب به او می‌گویند: شما و سایر خدمه پرواز در امان هستید. ما پناهندگی شما به هر کشور آزادی در دنیا را تضمین می‌کنیم، تکرار می‌کنیم: ما با شما هیچ کاری نداریم، هدف ما مسافران شماست. در این جا درویش متوجه می‌شود که عوامل خود فروخته داخلی یا همان ستون پنجم، به طور دقیق آمار و اسامی سرنشینان را به دشمن اطلاع داده‌اند. خلبان تا آن لحظه، قصد داشته دشمن را متقاعد کند که این هواپیما، مسافربری و غیر نظامی است و به طور واقعی هم آن هواپیما غیرنظامی بود و این مسأله از روی رنگ هواپیما نیز مشخص بود، چون در آن ایام، تعدادی از هواپیماها، فقط برای مقاصد غیرنظامی و شخصی پیش­بینی شده بودند؛ مانند هواپیمایی ساها(سازمان هواپیمایی ارتش) که همه نوع هواپیما داشت. علاوه بر آن، فرند شیب یا اف-۲۷ یک نوع هواپیمای مسافربری است و هیچ نقشی نمی‌توانست و نمی‌تواند در نبردهای هوایی داشته باشد، اما دشمن از طریق وطن فروش‌های داخلی(منافقین و ستون پنجم)، متوجه شده بود که مسافران آن هواپیما از مسؤولان مملکتی هستند. خلبان، بعد از آگاهی از نیت پلید دشمن، مراتب را با حجت­الاسلام محلاتی نماینده حضرت امام(ره) در سپاه پاسداران در میان می‌گذارد و تصمیم نهایی را به ایشان واگذار می‌کند. لازم به یادآوری است که طبق مقررات، هر مقام عالی رتبه­ای که سوار هواپیما شود، بدون در نظر گرفتن مقامش در داخل هواپیما، تصمیم گیرنده و فرمانده هواپیماست و به نظر می­رسد مشورت درویش و واگذارکردن تصمیم نهایی به شهید محلاتی، حاکی از احترامی است که این خلبان به نظر نماینده امام راحل در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گذاشته است.

۱۳۹۱۱۱۳۰۰۰۰۲۷۷_PhotoL سرانجام شهید محلاتی در پاسخ می‌گوید: ما شهادت را به تسلیم­شدن در مقابل دشمن بعثی ترجیح می‌دهیم و خلبان شجاع، همان کاری را می‌کند که باید می‌کرده است … هواپیما، بدون توجه به اخطارهای مکرر دشمن به راه خود ادامه می‌دهد. صدای تلاوت قرآن مجید، یک صدا از داخل هواپیما به گوش می‌رسد. در این هنگام، دشمن زبون اولین موشک را شلیک می‌کند… به گفته شاهدان عینی که از پایین شاهد ماجرا بوده‌اند، با اولین شلیک، بال چپ هواپیما کنده می‌شود. خلبان، با مهارت تلاش می‌کند هواپیما را در جایی مسطح فرود آورد. جنگنده عراقی، با مشاهده شجاعت و مهارت خلبان ایرانی، دومین موشک خود را هم به سوی هواپیمای آسیب دیده، شلیک می‌کند. با برخورد موشک دوم، هواپیما چند تکه شده و مسافران از آن ارتفاع به سوی زمین روانه می‌شوند و در حقیقت به آسمان پر می‌کشند. شهیدان گرانقدر این جنایت بعثی‌ها عبارت بودند از: مهدی آشوری- عنایت احمدی- ابوالقاسم ارشادی- رجب­علی اسلامی- احمد انصاری- رضا برادران هاشمی- عباس جاهدی- سیدحسین حسینی- احمد خان­احمدلو- محمد خداپرست- محمود خضرائی- سیدحسن خضری- عبدالباقی درویش- ابوالقاسم رازقی- نورالدین رحیمی- میر ولی رفیعی­راد – احمد رقمی- محمدعلی روحانی­فرد – غلامرضا سلطانی- سیدحسن شاهچراغی- محبوب شیری- محمدجواد صدیقیانی­کاشی- سیدحسن طباطبایی­نسب – محمدحسین عنایتی- اسدالله عیسی­نیا- علاءالدین فراز- عبدالله فیاضی- عبدالله فیضی­باجین- سیداحمد قاسمیان- سلطان مراد کزازی- محمدرضا کشواد- محمد کلاته­ای- محمد گلابچی- شیخ فضل­الله محلاتی- احمد محمودی- محمد مصطفوی­کرمانی- صادق مطهری- علی معرفی­زاده – سیدحسین معنوی- محمد مقدسیان- داوود مقرنس- رشید موسوی- سیدابوالقاسم موسوی­دامغانی – فرج­الله نصیری- محمود نوریخواه- جعفر نیری- علی ورقامحبی- سیدابوالقاسم هاشمی- مهدی یعقوبی.مقامشان متعالی، یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *