سلامت شهروندان در وعده های ساخت کشتارگاه در نکا ذبح می شو
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۱۰/۱۷
به گزارش نیوز نکا :عدم وجود کشتارگاه صنعتی در شرق مازندران از مهمترین دغدغه های مردم است که علی رغم تلاش همه جانبه، ساخت کشتارگاه صنعتی نکا، در پشت عدم اختصاص بودجه کافی، در فندانسیون در جا می زند و سلامت شهروندان تهدید می کند.
وعده مسئولان برای ساخت و ساماندهی کشتارگاه صنعتی شرق مازندران در نکا،هشت ساله می شود و همچنان گوشت ذبح شده بصورت غیر بهداشتی ، بر سر سفره های مردم می رود.
سالهاست که وعده ساخت کشتارگاه صنعتی در نکا داده شده و علی رغم اختصاص بودجه در مراحل اولیه ساخت این کشتارگاه، متاسفانه این بودجه در نیمه راه رها شده است و سلامت شهروندان با گوشت هایی که از ذبح آن آگاهی ندارند در تهدید است.
با پلمپ کشتارگاههای سنتی و جدی شدن نیاز مردم به گوشت سالم و بهداشتی در شرق مازندران، احداث کشتارگاه صنعتی در دستور کار شهرداری های پنج شهر نکا، بهشهر ، گلوگاه ، رستمکلا و خلیل شهر قرار گرفت و بنا شد هر کدام از این شهرداری ها بر اساس تعداد جمعیت و زباله های تولیدی، بخشی از هزینه های مربوط به احداث این کشتارگاه را بپردازند و در این بین نکا به عنوان شهر میزبان احداث این کشتارگاه انتخاب و کار احداث آن آغاز شد .
مراحل پیشرفت فیزیکی کشتارگاه در شرایط فعلی قابل قبول برای مردم و مسئولان نیست و همچنان زیر ۳۰ درصد پیشرفت فندانسیون باقی مانده است و مردم نگران از این بی برنامگی ها هستند.
‘ ابوالقاسم خلیلی’ از شهروندان شرق مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه سلامت شهروندان با گوشت هایی که از ذبح غیر بهداشتی است و اطلاعی از آن ندارند به مخاطره افتاده ، لذا باید مسئولان در این رابطه با فوریت وارد شوند و چاره اندیشی کنند.
وی بیان داشت: زمزمه هایی شنیده شده که قرار است کشتارگاه صنعتی را از نکا به بهشهر انتقال دهند و همچنین به دلیل اینکه ساخت کشتارگاه در نکا توجیه اقتصادی و مالی ندارد باید به بخش خصوصی واگذار شود که مقدمات کار در بهشهر دیده شده است که این مسئله هم نگران کننده است چرا که بخش خصوصی شاید در مواقعی نگران سلامت مردم نباشد.
خلیلی ادامه داد: اکنون هم همین وضعیت حاکم است و ما گوشت هایی را مصرف می کنیم که از طریق قصابان و بخش خصوصی وارد بازار شده و سلامت آن ابهام انگیز است و اگر همین گوشت از منبع نظارت دولتی و مثلا’ از کشتارگاه ساری یا گرگان و… وارد می شد شهروندان از سلامت آن اطمینان داشتند.
وی گفت: بودجه بخش خصوصی اندک است و با توجه به اقتصادی نبودن و به صرفه نبودن کشتارگاه، بخش خصوصی نیز بعد از چند صباحی آن را رها کرده و ما می مانیم و سرگردانی های دوباره برای گوشت سالم و لذا مسئولان باید زیربنایی به این مسئله توجه کنند و با دغدغه سلامت مردم وارد شوند.
‘ محمد رسولی ‘ یک شهروند دیگر نیز در این رابطه با اشاره به وجود حدود یکصد قصابی در شرق مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: مسئولان باید این قصابان را مجاب به تهیه گوشت از کشتارگاه صنعتی کنند تا تهدیدات و مخاطرات سلامت شهروندان کم شود .
وی اظهار داشت: براساس نظر برخی از قصابان هزینه بالای رفت و آمد تا کشتارگاه ساری، عدم اختصاص خودرو حمل گوشت در ساعات و روزهای مختلف مورد تقاضا و همچنین افزایش ۳۰ درصدی قیمت گوشت به دلیل حمل و نقل و مسائل جانبی موجب شده که برخی از قصابان اقبالی برای ذبح دام در کشتارگاه صنعتی نداشته و خود یا دامدار و چوبدار اقدام به ذبح دام در منازل و دامداری ها می کنند.
رسولی همچنین با تاکید بر استفاده از گوشت های بسته بندی مورد تایید بهداشت و دامپزشکی گفت: باید فرهنگ سازی مناسب در جامعه صورت گیرد تا مردم به سمت استفاده از گوشت های بسته بندی هدایت شوند تا از مشکلات جانبی کاسته شود.
‘ نورالله صابری ‘ نماینده قصابان، بازرس اتحادیه قصابان و رییس شرکت تعاونی قصابان دشت نکا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال ۷۸ استارت کشتارگاه صنعتی نکا بعد از وقوع سیل در نکا زده شد و در آن زمان بیش از یک میلیارد تومان برای ساخت آن اختصاص یافته بود که بخشی از آن هزینه شد.
وی گفت: کشتارگاهی که در بعد از سیل نکا در نظر گرفته شده بود در زمینی به مساحت دو هکتار و ۵ هزار متر مربع زمین با دارا بودن اتاق ذبح، نگهداری دام زنده، کشتار و دام ذبح شده و مدیریت و … در نظر گرفته شد که با ساخت این ساختمان و سقف زدن و ایرانیت کردن و زیرساختهای لازم همچون آب و برق از سال ۸۰ رها شد که ما از سال ۸۲ پیگیر مساله شدیم و متاسفانه از هیچ منبعی خبر امیدوار کننده ای برای ادامه ساخت و ساز این کشتارگاه به ما داده نشد.
صابری با بیان اینکه گوشت شهرمان غیر بهداشتی است یادآور شد: وجود تهدیدات سلامت گوشت مصرفی برای شهروندان از همان ابتدای شروع پلمپ کشتارگاههای سنتی احساس می شد که با توجه به فشار تعطیلی کشتارگاههای سنتی در مازندران در سالهای گذشته و با تعطیلی کشتارگاه نکا واقع در خیابان علمیه نکا، حدود۸۰ نفر از قصابان نکا به عنوان اعتراض به دامپزشکی استان رفتیم تا با مدیر کل وقت(دکتر مختاری) دیدار کنیم و مشکلات قصابان نکا و ذبح دام بصورت غیر بهداشتی و مشکلات ناشی از آن را گوشزد کنیم که متاسفانه فریادمان به جایی نرسید.
وی ادامه داد: در این رابطه جلسات مکرر برگزار شد تا اینکه مقرر شد ساخت کشتارگاه صنعتی فعلی در زمینی در جوار ساختمان نیمه کاره قدیم کشتارگاه نکا، با مشارکت ۵۱ درصدی شهرداری های ۵ گانه شرق مازندران و ۴۹ درصد توسط قصابان ساخته شود تا مشکلات ذبح غیر بهداشتی و استفاده گوشت فاسد در شهرستان از بین رفته و گوشت فاسد پخش نشود.
نماینده قصابان نکا گفت: ما قصابان حاضریم همه ساخت و ساز کشتارگاه را خودمان انجام دهیم به شرطی که این کشتارگاه واقعا’ ساخته شود اما متاسفانه با برخی سیاسی کاری ها مانع ساخت این کشتارگاه شده اند و ما در این زمینه حامی و حمایت کننده ای نداریم و هیچ چیز به نفع قصاب نیست.
وی افزود: اینکه من یا چوبدار دام خود را برای ذبح به دام شهر ساری یا جویبار ببریم اصلا’ به صرفه نیست و بسیاری از قصابان از این امر شانه خالی می کنند چرا که حمایت مسئولین را نداریم و اگر مسئولان حمایت کنند هیچ قصابی تخلف نمی کند و گوشت فاسد به مردم نمی فروشد.
صابری ادامه داد: من بعنوان نماینده قصابان و بازرس اتحادیه بارها در رابطه با گوشت فاسد به قصابان تذکر داده ام و با توهین و تهدید روبرو شده ام اما متاسفانه چون حمایتی از سوی مسئولان نداریم به ادامه کار امیدوار نیستیم.
وی گفت: عدم همکاری مسئولین مشکلی است که ما با آن روبرو هستیم و متاسفانه علی رغم هزینه یک میلیارد تومانی در ساخت کشتارگاه قبلی آن کشتارگاه را رها کردند و اکنون کشتارگاه نیمه کاره به آغل گوسفندان چوپانان در فصول مختلف تبدیل شده است و ایرانیت ها هم به سرقت می رود و متاسفانه دوباره در حال ساخت کشتارگاه جدید در جوار همان کشتارگاه نیمه کاره هستند.
صابری با بیان اینکه مصرف گوشت شهرستان نکا روزانه حدود ۱۰۰دام سبک و ۶ تا ۷ دام سنگین است ادامه داد: متاسفانه به هر طریقی قانونی و غیر قانونی در شهرستان ذبح می شود و نمی توان نظارت دقیق بر عملکرد قصابان داشت چرا که اگر قصاب متخلفی گوشت فاسد داشته باشد تنها به جریمه اکتفا می شود در حالیکه اگر مغازه پلمپ شود کسی جرات ارائه گوشت فاسد به مردم ندارد.
نماینده قصابان نکا بیان داشت: هرکشتار دام برای دامدار و چوبدار ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هزینه اضافه و سربار دارد و این اصلا’ به صرفه نیست که دام خود را به دام شهر ببریم و لذا لازم است تا مسئولین برای ذبح بهداشتی در همین شهرستان کاری کنند تا شاهد استفاده گوشت سالم توسط شهروندان باشیم.
وی افزود: اگر کشتارگاه در شهر باشد دامدار در هر زمانی می تواند گوشت خود را ذبح کند اما وقتی باید به شهر دیگر ببریم فقط در زمان خاصی باید دام منتقل شود که این امکان برای دامداری که در هزارجریب است وجود ندارد و لذا باید با تسریع بخشیدن به ساخت کشتارگاه صنعتی شرق مازندران در نکا بکوشیم تا عوارض کمتر و سرویس دهی بهتری به شهروندان داشته باشیم.
صابری یادآور شد: شهر من دارای کشتارگاه است و مجوز تاسیس دارد و باید ساخته شود و دلیلی ندارد که با هزینه بیشتر دام را در ساری یا جویبار ذبح کرده و با قیمت بیشتری به مردم بفروشیم.
وی اضافه کرد: من به دنبال منفعت شخصی برای کشتارگاه نیستم اما کشتارگاه نکا باید با فوریت و حمایت مسئولین و در جهت افزایش سلامت مردم ساخته شود و مسئولان دغدغه این مهم را داشته باشند تا بیش از این گوشت غیر بهداشتی وارد منازل مردم نشود.
صابری گفت: متاسفانه آنقدر ساخت کشتارگاه در شرق مازندران طولانی شده که اتحاد بین ما از بین رفته است و خرد شدیم ما باید گره را باز کنیم نه اینکه با قوانین دست و پاگیر موجب کور کردن گره شویم و این بر عهده همه ما مردم، قصابان و مسئولان است.
وی افزود: ۱۲ سال زندگی و عمرم را برای کشتارگاه نکا صرف کردم و با عبور از چهار فرماندار و اکنون در زمان تصدی فرمانداری رحیم قاسمی طوسی متاسفانه هیچ نقطه امیدی در رابطه با کشتارگاه نکا نصیب حالمان نشد.
وی با اشاره به پیشرفت زیر ۳۰ درصدی کشتارگاه جدید خاطر نشان کرد: اگر مسئولان حمایت کنند و دغدغه داشته باشند با ۵۰۰ میلیون تومان هم می توانیم کشتارگاه نیمه تمام گذشته را بسازیم و ذبح بهداشتی داشته باشیم و منتظر اعتبارات جدید نباشیم، باید بدانیم کشتارگاه نیمه کاره قدیم از اموال بیت المال است و نباید رها شود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تکمیل کشتارگاه نیمه کاره نکا نیازمند ۵۰ میلیارد ریال اعتبار است گفت: تامین این مبلغ بسیار زیاد از عهده شهرداری های ۳ شهرستان شرق مازندران خارج است و به همین دلیل از حضور بخش خصوصی در این بخش استقبال می کنیم.
‘دکتر سیدحسین رضوانی’ اظهار کرد: کشتارگاه نکا مسوولیت تامین گوشت قرمز شهرهای نکا، بهشهر، گلوگاه، خلیل شهر و رستمکلا در شرق مازندران را بر عهده دارد که باید برای حفظ سلامت شهروندان چاره اندیشی مناسب صورت گیرد.
وی بیان کرد: یکی از راه های تسریع در تامین بودجه و تکمیل این طرح ، استفاده از توان اصناف برای در اختیار گرفتن سهام این کشتارگاه است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران افزود: البته احداث مشارکتی این طرح در آینده موجب بروز مشکلات فراوانی می شود و از هم اکنون باید مسوول اصلی کشتارگاه، برای پاسخگویی در زمان بروز مشکلات و ایرادات مشخص و معرفی شود.
‘ روح الله جمشیدی ‘ معاون امور هماهنگی عمرانی شهرداری نکانیز به خبرنگار ایرنا گفت: کشتارگاه نکا سال ۹۱ آغاز بکار کرد که با توجه به هزینه بر بودن کشتارگاه مقرر شد که شهرستانهای مختلف شرق مازندران و ۵ شهر در این رابطه وارد شده و کشتارگاه صنعتی را در نکا مشترکا’ با وحدت رویه، سهم به اندازه وسعت و جمعیت بسازند.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی پی این کشتارگاه ریخته شد و تاکنون ۳ میلیارد ریال هزینه شده است و حدود ۳۰ درصد کار انجام شده که همه این مقدار کار انجام شده توسط شهرداری نکا بوده و مابقی شهرداری ها پای کار نبوه اند.
جمشیدی با بیان اینکه همه مسائل نباید به مادیات سنجیده شود بلکه باید برای سلامت مردم و جامعه هزینه کنیم خاطر نشان کرد: برای بهداشت جامعه باید هزینه کنیم و کشتارگاهی سالم با دارا بودن استانداردهای لازم برای شهروندان بسازیم.
معاون شهردار نکا ادامه داد: در شرایط فعلی حمل دام با دامدار است و شهردار اکنون برای حمل گوشت از جویبار هفته ای دو روز یکشنبه و چهارشنبه حمل گوشت از جویبار را برای کشتارگاه داخل شهر بر عهده دارد.
وی گفت: بستربرای ساخت کشتارگاه نکا فراهم شده و پی ریزی های لازم انجام شده است اما متاسفانه بودجه ای در شرایط فعلی برای ادامه کار نداریم و این کشتارگاه در شرایط فعلی برای ساخت و ساز نیازمند حدود ۵ میلیارد تومان اعتبار است که با توجه به عدم بودجه کافی نیازمند بودجه استانی است.
‘ سیدعیسی میری قلعه سری ‘ شهردار نکا نیز درباره سرانجام ساخت کشتارگاه نکا به ایرنا گفت: غیر از شهرداری نکا مابقی شهرداری های بهشهر، گلوگاه، خلیل شهر و رستمکلا به تعهدات خود در قبال کشتارگاه نکا عمل نکردند و ادامه ساخت و ساز و عمل به تعهدات در حال بررسی است.
به گزارش ایرنا، کشتارگاه دام از جمله مکان هایی است که به طور مستقیم با سلامت و جان مردم در تماس است و این حق طبیعی مردم است که در ساز و کاری تعیین شده بتوانند به راحتی به مواد غذایی و گوشت سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند.
سرنوشت احداث کشتارگاه صنعتی نکا نیازمند توجه ویژه نهادها و مسوولان استانی و شهرستانی و پیگیری در این رابطه است تا این مهم انجام شود و باید بدانیم امنیت بهداشتی و تامین گوشت مصرفی سالم و بهداشتی از جمله نیازهای شهروندان در شرایط فعلی جامعه است که با توجه به کندی پیشرفت در ساخت کشتارگاه صنعتی نکا نیازمند ورود به موقع مسئولان و چاره اندیشی برای سلامت شهروندان است.
ایرنا
مریم نظری
این همه از مشکلات میگید به این عکسها توجه کنید که این حیوانات بیگناه چگونه در جلوی چشم همدیگه ناجوانمردانه گردن زده میشوند
خوش بحال مسولین…
چی بگیم ازمسولین شهر…