سرازیر شدن پسماندهای شهری نکارود به دریای خزر

نکارود یکی از رودخانه های مهم حوزه آبریز خزر شرقی است که میزان قابل توجهی از آب آن وارد دریای خزر می شود.
 به علت شرایط آب و هوایی مناسب بیش از ۴۰ شهر بزرگ و کوچک با جمعیت های مختلف و تعداد زیادی روستا در حاشیه جنوبی و کنار سواحل دریای خزر و رودخانه های منتهی به آن توسعه یافته اند که فاضلاب بیشتر آنها از طریق این رودخانه ها به دریای خزر انتقال می یابد. در مواردی نیز فاضلاب مستقیما به دریا هدایت می شود.

IMG_0267 IMG_0264 IMG_0268 IMG_0272

اگر چه طبق قوانین و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست ایران، شرکت های آب و فاضلاب موظفند فاضلاب شهرهای مختلف را در حد استانداردهای این سازمان تصفیه و بعد آن را به منابع آب های سطحی از جمله دریا هدایت کنند، اما عملا چنین اقداماتی صورت نمی گیرد.IMG_0271 ;lkj IMG_0268

IMG_0250 IMG_0231 IMG_0226 IMG_0220

نمونه آن در شهرستان نکا و عدم مدیریت پسماند و ورود صد درصدی فاضلابهای خانگی و شهری به “نکا رود” دیده می شود که این رودخانه را به یکی از آلوده ترین رودخانه های ورودی به دریای خزر تبدیل کرده.

میزان قابل توجهی از فاضلاب خانگی و شهری و در این میان مدیران شهری چون تا کنون  هیچ تلاشی برای جلوگیری از این فاجعه ندارد .

IMG_0219 987 DSC00498(1) 14-10-22-1426489 14-10-22-1425445

گفتنی است نکا رود یکی از روزخانه های خیلی مهم حوزه آبریز خزر شرقی است که میزان قابل توجهی از آب آن وارد دریای خزر می شود و از کوهستانهای البرز شرقی سرچشمه میگیرد.

 

این در حالی است که این روزها حال بزرگ ترین دریاچه دنیا و زیستمندانش خیلی خوب نیست.

 

جمعیت بزرگترین پستاندار دریای خزر از ۱۰سال قبل به تعداد کمی رسیده، بسیاری از گونه های شاخص و زیستمندان این دریاچه در وضعیت بحرانی قرار دارند و کارشناسان مهم ترین دلیل آن را آلوده بودن رودخانه ها و آبراه های ورودی به این دریاچه می دانند.

اما رییس محیط زیست شهرستان نکا معتقد است این رودخانه نسبت به رودخانه های دیگر استان آلودگی کمتری دارد.

محمد علی طالبی در مورد پساب ها و فاضلاب ها  می گوید: ما در این شهر با ۳ نوع فاضلاب مواجه هستیم: فاضلاب شهری، فاضلاب صنعتی و سومین نوع آن فاضلاب کشاورزی است که انتهای فصل زمستان و ابتدای بهار به این رودخانه ریخته می شود.

او می گوید: ما ۳ واحد آب بر کنار رودخانه داریم. اما اینها از حوضچه های تسریب گذشته و سیستم های رسوب گذاری روی همه آنها انجام می شود.

طالبی در مورد جلوگیری از این کار می گوید: اخطاریه هایی به شهرداری داده شده است که توانسته جلوی سرازیری خیلی از فاضلاب ها را بگیرد.

به گفته او کنترل کل این موضوع احتیاج به بودجه کلانی دارد که به این راحتی ها امکان پذیر نیست.

خبر آنلاین

دیدگاه های این مطلب

3 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. طرفدار محیط زیست در گفت:

    آقای یداللهی لطفا از آلودگی نیروگاه شهید سلیمی ودود آن یه گزارش تهیه کن فاجعه است فاجعه نترس حمایتت میکنیم

  2. شهروند نکایی در گفت:

    سلام
    خواهشن یه فکری برای رودخانه بکنید که آبرو شهر حفظ بشه

    حداقل از ریختن آشغال در محوطه پل جلوگیری بشه

  3. شهری که هنوز شهردارش معلوم نیست چند روز است شهردار معرفی شد چرا حکم نگرفت؟
    اگه مشکلی بود چرا شخصی را که برفرض محال صلاحیت نداشت را شهردار معرفی کردند؟
    توروخدا سیاسی کاری رو تموم کنید به فکر آبادانی شهرمون باشیم عمر خدمت کوتاه است. یکسال گذشت تا چشم برهم بزنید دوره شما تمام شد!!!!؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *