سالگرد آيت الله ايازي برگزار شد/عكس
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۸/۲
حجتالاسلام سید احمد صالحی خوانساری ديروز در سیزدهمین سالگرد درگذشت آیتالله العظمی علامه حاج شیخ ابوالحسن ایازی که در مسجد جامع رستمکلا و در جوار حوزه علمیه جعفریه و بارگاه آن عالم ربانی برگزار شد به بیان اهمیت علم و ایمان در زندگی انسانی، معرفت الهی و شناخت عالمان عصر و زمان پرداخت.
وی درباره شناخت علم و معرفت، بیان داشت: حضرت امیرالمومنین در نهجالبلاغه فرمود: علم در آسمانها نیست که هر کس پرواز کند و به آن دست یابد و یا در زمین نیست که هر کس بکاود و به دست بیاورد، بلکه در قلب انسان است.
صالحی خوانساری تصریح کرد: علم در کتاب وجودِ من است، خود را نکاویدم و پیدا نکردم و گرفتارش نشدم بلکه دلم به این کتابها(ظواهر) خوش است، وقتی به علم رسیدم و ایمان آوردم آن وقت است که به حکمت و دانایی میرسیم.
این خطیب با طرح این سئوال که چه کنیم تا به علم نهفته در درون برسیم، بیان داشت: حضرت مسیح(ع) فرمود« به آداب خدا مودب شوید، به اخلاق خدا مزین شوید آن وقت است که علم ظاهر میشود».
وی با اشاره به موضوع ایمان و یافتن خدا در نهاد آدمی، تصریح کرد: حتی در سراسر قرآن نیز خدای قادر متعال هیچ آدرس برای خود نداده، اما جایی بیرون از قرآن به پیغمبرش فرمود: آسمانها و زمینها ظرفیت من را ندارند، بلکه دل مومن جای من است، «من عرف نفسه فقد عرف ربه» این طور معنا میشود که «هر کس خود را شناخت؛ تا خدا را شناخته است».
صالحی خوانساری با اشاره به سخنانی از حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه درباره لزوم معرفت نفس و اینکه بهترین علم، خودشناسی است خطاب به حاضران گفت: هم خودتان را بشناسید و هم این عالمان عارف را، به خدا مسئولیت داریم اگر عالمِ عارفی سالها به ما خدمت کند و ناشناخته زیر خاک برود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ایازیها اساتیدشان، شاگردانشان، امام راحل، مراجعی که سراغ داریم، بهجتها و… با معرفت نفس و معرفتالله به این درجات رسیدند، افزود: آنها نمردند، زندهاند و ما باید سعی کنیم تا از نور وجودی آنها بهره ببریم.
وی در ادامه سخنان خود با اقتباس از این شعر که زاهد! نشُسته دستِ تن جانت آرزو است، جان را فدا نساخته جانانت آرزوست، گفت: هر چیزی با رنج و سختی به دست میآید و به قول شاعر که کمر نبسته به طاعت چو بندگان، شاهیّ مصر و ماهی کنعانت آرزوست، بیرون نکرده دیو طبیعت ز ملک تن، اهریمنا! نگین سلیمانت آرزوست؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: آیتالله ایازی پناه امت خود بود، عالمی که مردم عوام را از عوامی و به تعبیر امام رضا(ع)«از شر سگها نجات میدهد»؛ فرشتگان او را تا بهشت همراهی میکنند.
حجتالاسلام صالحی خوانساری با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم در سیزدهمین سالگرد آیتالله ایازی، گفت: وی علامه، فقیه، مجتهد، عارف و خادم بود و این جمعیت به احترام فقدان این عالم عارف آمدند.
وی با بیان اینکه یادتان نرود اینها بودند که نسل، عزت، ولایت، استقلال و قدرت ما هست، خاطرنشان کرد: ای اهل تبرستان! بیجهت نیست که اکنون خیلی از استانها مرجع ندارند و شما به واسطه سابقه تاریخی بلندتان، و نعمت طبرسیها و طبریها، مرجع دارید.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه، گفت: علامه ایازی محبوب و معشوق است و در دلها جای دارند، اکنون عالم و خطیب زیاد داریم اما همه مثل کوهستانیها و ایازیها تاثیرگذار نیستند زیرا آنها بسیار زحمت کشیدند و کار کردند.
وی با بیان اینکه وقتی عالمی از دنیا رفت جای خالی وجودش خالی میماند مگر اینکه از نسل او عالمی باشد تا جای او را بگیرد، اظهار داشت: بعد از آن ایشان فرزندان خلفش مرحوم حاج شیخ محمدجواد و مرحوم محمدرضا ایازی راه او را در پیش گرفتند و اکنون نوه ایشان ادامه دهنده راه پدرانش است.
وی در ادامه به اظهارنظرهای بزرگان درباره آیتالله ایازی پرداخت و گفت: آیتالله العظمی بروجری فرمود: «آقا ابوالحسن ایازی از نخبهترین طلبهای است که در جمع ما است»، مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی بزرگ رجال قرن ما فرمود:« الشیخالعالم، فاضلالثقه، الورعالمعتمد، المومن، مولانا ابوالحسن ایازی»، و آیتالله آقا میرزا هاشم آملی فرمود:« اگرچه آقا ایازی از شاگردان حلقه درس من بود ولی در اخلاق، استاد من بود.»، همچنین آیتالله میرزا باقر زنجانی، علامه ایازی را «قرهالعین، المعلمالعالم، فاضلالزکی، التقی، فاضلالاعلام و عماد الاسلام» معرفی کردند.
این خطیب توانمند در پایان سخنان خود، گفت: سالها به طول میانجامد شاید مثل آیتالله ایازی و کوهستانی به وجود بیاید، آیتالله یک شجره طوبی ۷۰ سالهای بود که میوههای فراوانی داشت و خوشحالم از آن دودمان، سبط لایقی حوزه و نماز رستمکلا را اداره میکنند.
به گزارش فارس، علامه ایازی در ۲۶ اسفند ۱۳۸۰ برابر با سوم محرم ۱۴۲۳ بعد از تحمل یک دوره بیماری، در سن ۷۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت، بارگاه آن عالم ربانی در شهر رستمکلا از توابع بخش مرکزی شهرستان بهشهر است.
حوزه علمیه جعفریه رستمکلا در سال ۱۳۴۱ پایهگذاری شد و آیتالله ایازی در عمر شریف خود، ۴ هزار روحانی را به جامعه اسلامی تقدیم کرد.
فارس
زدنیاخروج وبه عقباعروج
بخوان بهرهریک توحمدوبروج