چگونه داشتن يک سررسيد مي‌تواند من را آدم منظمي کند؟

آدم‌هاي نامنظم دو دسته‌اند: دسته اول آن‌هايي هستند که کاراکتر آدم نامنظم را پذيرفته‌اند. زخم زبان‌هاي دوستان و چشم غره خانواده را که به جان مي‌خرند هيچ، آمادگي شکست‌هاي گاه و بي‌گاه در زندگي را هم پيدا مي‌کنند.
اما دسته دوم هنوز حاضر نشده‌اند بپذيرند که قرار است براي هميشه يک آدم نامنظم باقي بمانند. زندگي اين آدم‌ها پر است از تصميمات بزرگ (که البته بيشترشان هرگز عملي نشده‌اند).
آدم‌هاي دسته دوم هر چند وقت يک‌بار تصميم مي‌گيرند که يک تحول بنيادي در زندگي‌شان به وجود بياورند. يک روز تصميم مي‌گيرند صبح‌ها زود بلند شوند و به قرارهايشان سر موقع برسند. يک روز ديگر تلاش مي‌کنند که خانه و اتاقشان را مرتب کنند. يک روز با اراده‌اي آهنين مي‌افتند به جان کمد لباس‌ها و کشو وسايلشان که به اين وضع نامنظم خاتمه بدهند ولي متأسفانه در بيشتر موارد اين وضعيت موقتي و ناموفق است.

pic1
نوشتن؛ يک تصميم بزرگ
اگر جزو دسته دوم نامنظم‌ها بوده باشيد حتماً راه‌هاي مختلفي را براي غلبه بر اين بحران پيچيده زندگي امتحان کرده‌ايد. يکي از راهکارهايي که بيشتر افراد اين دسته امتحان کرده‌اند نوشتن کارهايشان است. ديوار اتاق‌، روي يخچال و هرجاي جلوي چشم ديگري پر مي‌شود از برگه‌هايي که کارهاي روزمره را به‌ آن‌ها يادآوري مي‌کنند.
کساني که بتوانند اين کار را تا مدت‌ها ادامه دهند کم‌کم به آرزوي ديرينه خود خواهند رسيد. آن‌ها يک آدم منظم خواهند شد.
وقتي سررسيد غلغلک‌مان مي‌دهد
هر سال به مناسبت نوروز هر کدام از ما يک يا چند سررسيد از دوستان، اقوام، همکاران و مؤسساتي که با آن‌ها سر و کار داريم هديه مي‌گيريم.
نگاه انداختن به يک سررسيد در ابتداي سال حس غريبي به آدم مي‌دهد. احساس مي‌کند که برنامه‌هاي يک سال آينده‌اش جلوي چشمش قرار دارد. صفحات خالي سررسيد مي‌توانند ما را غلغلک بدهند که هر روز چيزهايي در آن‌ها بنويسيم. به‌خصوص اگر رؤياي نظم بخشيدن به زندگيمان را در سر داشته باشيم. سررسيد مي‌تواند ابزار اغواکننده‌اي باشد. هر چقدر اين سررسيد ظاهر جذاب‌تري داشته باشد اين وسوسه به نوشتن هم افزايش خواهد يافت.

pic2
سررسيد نامنظم‌ها چه شکلي است؟
دسته اول آن‌هايي هستند که کاراکتر آدم نامنظم را پذيرفته‌اند. زخم زبان‌هاي دوستان و چشم غره خانواده را که به جان مي‌خرند هيچ، آمادگي شکست‌هاي گاه و بي‌گاه در زندگي را هم پيدا مي‌کنند.
کار نوشتن در سررسيد مثل هر تصميم محکمي در زندگي با قدرت تمام آغاز مي‌شود. صفحات اول سررسيد را با دقت پر مي‌کنيم و گاهي مي‌نويسيم که امسال چه مي‌خواهيم بکنيم. روزهاي اول همه چيز به دقت نوشته مي‌شود. بعد کم کم دقت نوشته‌ها کم مي‌شود، روزها يکي در ميان جا مي‌افتند و در آخر همه صفحه‌ها خالي است.
چطور با کمک سررسيد برنامه‌ريزي کنيم؟
سررسيد ابزار خوبي براي کساني است که مي‌خواهند در زندگيشان برنامه‌ريزي داشته باشند. براي اين موضوع سررسيد‌هاي زيادي طراحي شده است. (بخوانيد: سررسيدهايي که در ايران ديده نمي‌شوند) به شرطي که اين موارد را رعايت کنند:
سررسيد زيبايي انتخاب کنيد. جذابيت ظاهري سررسيد باعث مي‌شود رغبت شما براي نوشتن در آن بيشتر شود. (بخوانيد: پنج راهکار براي انتخاب يک سررسيد زيبا)
سررسيدتان را هميشه همراه ببريد. اگر ميز کار ثابتي داريد سررسيدهاي بزرگ براي شما مناسب هستند و اگر کارتان مدام در حرکت است سررسيدي انتخاب کنيد که بتوانيد همراه ببريد.
همه يادداشت‌هايتان را در سررسيد بنويسيد. سررسيد مخصوص يادداشت‌هاي دم دستي است. خاطرات روزانه، قرارهاي کاري، شماره تلفن‌ها و هر يادداشت ريز و درشت ديگري را در سررسيد بنويسيد. اين کار به شما کمک مي‌کند مدام از سرررسيدتان استفاده کنيد و مواردي را که بايد به يادآوريد.

pic3
کارهاي روزانه‌تان را يادداشت کنيد. هر صبح و قبل از شروع کارهاي روزانه ليستي از کارهايي که بايد امروز انجام دهيد را در صفحات سررسيد بنويسيد و بعد از انجام دادن هر کار نتيجه را وارد کنيد.
صفحات قبل را مرور کنيد. مرور صفحات قبل به شما کمک مي‌کند ببينيد کجاي کار هستيد؟ چه کارهايي مي‌خواستيد انجام دهيد و چقدر در آن‌ها موفق بوده‌ايد.
در ابتداي سررسيد اهداف ساليانه‌تان را يادداشت کنيد. با ارجاع به اين نوشته همواره کارهايي را که بايد پيگيري کنيد به ياد خواهيد آورد.

با توجه به اين نکات شما هم خواهيد توانست کم کم تبديل به انسان منظمي شويد.

گردآورنده:زهره

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *