عرصه تبلیغ وفرهنگ شهرمان ،عرصه یکه تازی نیست

همه ساله در مناسبات مختلف گروهی از مردم و یا دستگاه ذیربط به برنامه ریزی برای پاسداشت آن ایام در قالب ستاد بزرگداشت برنامه ریزی می نمایند .گرامیداشت مناسبتهای ملی ومذهبی گاهااز سوی مردم بصورت خودجوش ،ودر مواردی از سوی دستگاه خاص آنهم با مشارکت مردم انجام میگیرد که البته اجرای برنامه ها بدین شکل نهادینه شده است گروه های مختلف در کنار یکدیگر… امااین رویه در شهرستان نکا کم فروغ تر از هر جایی به چشم می آید ، دستگاه های متوالی نه تنها نمی توانند از انجام آن برآیند بلکه در مواردی هم که مردم وارد گود میشوند از گردونه خارج و با تصویر سازی به اشکال مختلف به مراجع مافوق گزارش کار ارائه نموده که فلان موضوع بصورت ایده آل در شهرستان ، در حد بسیارعالی برگزار شد . چند عکس هم ضمیمه با یک برگ گزارش مکتوب بهمراه یک حلقه سی دی به اداره کل ارسال می گردد.
مصادیق بارز آن، گرامیداشت مناسبتها و یا انجام برنامه های مختلف در دودستگاه تبلیغی و فرهنگی این شهرستان یعنی اداره تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی است .
درمقدمه ذکر این نکته ضروریست که نگارنده این چند سطر به هیچ عنوان قصد توهین ، تخریب چهره مدیران خدوم و دلسوز و یاکارکنان پر تلاش آن مجموعه را نداشته و اصلا در پی آن نیست . اما چند صباحی اتفاقاتی در این حوزه رخداداده است که با بیان تذکرات مختلف و نقد برنامه ها این رویه نامناسب اصلاح نشد و همچنان این نقیصه مشهود و جزء دغدغه نه تنها نگارنده بلکه شهروندان محترم و دلسوزان مقوله تبلیغ و فرهنگ شهرمان تبدیل شده است .
باآسیب شنایی انجام گرفته این نتایج حاصل شد که مدیران و متولیان آن دستگاه که هریک دایه دلسوز تر از مادر را در مقوله فرهنگ و یا عرصه تبلیغ به خود اختصاص میدهند بدون شور و مشورت و استفاده از نقطه نظرات دیگران و بعضا بحساب نیاوردن دیدگاهای اطرافیان و یا اهل فن در امور فرهنگی و تبلیغی شهرستان ، یک تنه آستین بالا زده با همان روش چند دهه گذشته بصورت سنتی و یا بعضا گوتره ایی اقدام به اجرایی برنامه گوناگون می نمایند که حتی نصب بنر و پارچه های خیر مقدم و نیز ساخت دکور با ید تنومندشان انجام میگیرد که این دست برنامه هااز کمترین محتوایی برخورداراست و یا در صورت دوم ،آن برنامه مهم به ورطه فراموشی سپرده شده و اصلا انجام نمی شود .
در اجرای برنامه های بی محتوا ،نامربوط ، بدون درنظر گرفتن نظرات مخاطبین و خروجی و یااثربخشی معنوی آن ، تلف شدن زمان ، هزینه بیت المال همه و همه درکنارآن نادیده گرفته میشود .
دراین مجال کوتابه چنداز مواردی که باعث دغدغه فکری فراوان از دوستگاه فرهنگی تبلیغی شهرستان شده است اشاره خواهد شد .
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی
بعنوان مثال :”اجرای برنامه گرامیداشت روزخبرنگار”، بیش ازشصت دستگاه اجرایی ،مدیران و مسئولین روابط عمومی،دهیاران و بعضی ازاعضای شورای اسلامی قرار است در این جلسه شرکت نمایند با یک احتساب سرانگشتی میبایست تمام صندلی های سالن پر می شد .بعد از یک هفته تاخیر کمتر از ۷۰ نفر در جلسه حضور یافتندو در اجرای برنامه ای که برای شش تا هشت خبرنگار فعال شهرستان می بایست تجلیل می شدند از سیزده خبرنگار و خبرنگارنما تجلیل نمودند !با چه برنامه ایی که انگاری مجلس ختم اموات خبرنگاران منعقد بود آنهم در فضای تاریک و ظلمانی تنها با چند سخنرانی بسنده شد و جالب تر اینکه به نام خبرنگار بدبخت به کام بعضی های تمام شد.در صورتی که در جلسه هماهنگی روابط عمومی ها فرماندار شهرستان راسا اعلام نمودند که قبل ازاجرای برنامه با خبرنگاران نشست داشته باشید که چنان نشد و چنین شد
نکته دیگر اینکه رسالت دستگاه هنری دعوت وجمع آوری،شناسایی سامان دهی و پرورش استعداهای هنری و فراهم نمودن بسترهای مناسب فعالیت های هنری در این فضاست .جناب مدیر ،! برگزاری مجلس تجلیل از خانواده های محترم شهدا بعنوان وظیفه ذاتی دیگر دستگاهاست . تکریم ازجایگاه رفیع ایثار و شهادت و شهدای بزرگوار دراماکن مقدسه گلزار شهدا کنار قبور شهدایی باید باشد که لااقل مدعو شما قبر شهید رابداند کجاست .کمااینکه این دست از اماکن متبرکه کم ینست اجرای یادواره شهدا برعهده شما نیست و یا هر از چند گاهی به بهانه ساخت نماهنگ تصاویر شمادر اینگونه کلیب هااز خود خانواده شهید بیشتر به نمایش درمی آید . ساخت نماهنگ و کلیب بر عهده هنرمندان شهرستان است که همه آنان به ورطه فراموشی سپرده شده اند.
مجلس شهید باید در فضای آکنده از معنویت که عطر و بوی شهادت دارد برگزار شود که سالن شما نه تنها این خصوصیت را ندارد بلکه تالارهای شهرمان با برخورداری از تجهیزات مناسب نور و صدا از کمیت و کیفت مناسب اجرای برنامه ها هنری برخوردارند .
آیاسالن ارشاد اسلامی شهر سلف سرویسه؟ که مهمانان محترم ناچارا باید انواع میوه کیک و شیرینی که حین سخنرانی و یامداحی در حال اجراست صرف نمایند آیا این بی توجهی به مهمان محترم که هرکدام از جایگاه و منزلتی برخوردارند نیست ؟آیا جسارت به مجریان برنامه نیست که هر یک از مخاطبینش سرگرم پذیرایی باشند .پیشنهاد میگرددلطفا پارا فراترازشهرستان نکا بگذارید چند شهر اطراف قطع یقین مدیریت سالن اینگونه نیست جدایی از این حرف هاچرا سالنداری و مجری گری شما بیشتر از مدیریت هنر و فرهنگ شما در شهرستان مشهود است ؟ سرو سامان دادن تابلوهای شهر خانه های هنر ، تقویت گروهای تاتر و نمایش ،انجمن خوشنویسان ،گروهای موسیقی ، برگزاری نمایشگاه های در مناسبت های مختلف در این مجموعه انجام می پذیرد . رویه ایی رادرپیش بگیرید که جامعه هنری به خانه شان برگردند نه اینکه از خانه اصلی شان دور شوند و در دامان ناپدری پرورش یابند .

تبلیغات اسلامی شهرستان نکا
وجود روحانیت معظم ،طلاب گرامی ، بیش از سیصد هیئت مذهبی و ۲۰ مرکز قرآنی همه و همه بعنوان فرصت تبلغ و اشاعه احکام الهی و تعظیم شعائر اسلامی در مناسبت های مختلف با هماهنگی همه دستگاههای اجرایی و مردم این شهرستان میتواند مسیر تعالی ، و سعادت دنیا و آخرت را زمینه ساز باشد اما از فرصت ها و مناسبتها استفاده وافی و کافی بعمل نمی اید .
در مقوله هیئت های مذهبی بیش از ۱۳ هزار نیروی مردمی عضواین هیات مذهبی هستند در مناسبت های ایام شهادت وفات از سیصد هیات مذهبی ایا بیشتراز انگشت شمار و بصورت نامنظم در مراسم شرکت می نمایند چرا در سنوات قبل تر این حضور بشتر و هماهنگی لازم به شکل چشم گیر انجام می شد و حال در این چند سال هر روز کم فروغتر شده است نه اینست که متولی و مدیریت درستی ندارند نه این است که بجای فرصت سازی برای هیات مذهبی فرصت سوزی نمودیم و هر روز قوانین دست پا گیر جلویشان گذاشتیم جایگاه نیروهای قرآنی ما کجاست؟ فعالیت های کانون مداحان ما در چه سمت و سوی قرار گرفته که هر ساله یکبار نشت آنهم با حواشی گوناگون ،به رفع معایب و انتخاب مدیرموفق در این بخش فقط به ارائه گزارش مثبت از این فضا و ارسال ان به ادارات کل اکتفا نمودیم …….
“کلاس آموزش عفاف و حجاب ” چند درصد از بانوان ما بدحجاب بودند که با تعالیم و تلاش مربیان محترم به سمت حجاب برتر روی آوردند ، حضورجوانان متدین به برکت انقلاب و روشنگریهای بسیاری از علمای منطقه در تکایا هیات مساجد هر روز پر فروغ ترمیشود حفظ آنها مهم است که هیچ گونه برنامه ریزی نشده است . “آمار طلاق” دراین شهرستان و مقایسه ان با دیگر شهرستانها ایا کم توجهی به موضوع تحکیم خانواده از سوی دستگاهای متولی نیست . الگوسازی ما کجاست ، محرم نزدیک است چرا هنوز بعد این همه سال نتوانسیم اجتماع عظمیم عزاداری درایام تاسوعا عاشورا ایجاد نمائیم .نماز ظهر عاشورا چند نفر اجتماع می نمایند ،اجرای برنامه شام غریبان زیبنده شهرمان نیست جناب مدیر! بدرستی مدیریت نمی شود.
“برگزاری دستاجات مذهبی “درایام شهادت رئیس مکتب شیعه امام جعفر صادق حسرت یک دسته روی در این شهر به دلمان مانده است چطور بعد از این همه مدت آسیب شناسی نشده است ، قربان غریبی امام رضا (ع)برم که امسال در شهرمان کمتر مسجدی بود که جشن میلاد امام رضا(ع) برگزار نماید .ناسلامتی دهه کرامت داشتیم.!
“جایگاه قران و نیروهای قرآن “استعداد یابی ، برگزاری کلاس های آموزش قرائت ،حفظ نباید در حد ارائه آمار خلاصه گردد.
“برگزاری بعضی ازراهپیمایی ها” برای اعلان انزجار ،وحمایت از موضوع خاص بدون هماهنگی با دستگاهای ذیربط انجام میگییرد که به مراتب برای شهروندان مشکلاتی رابوجود خواهد آورد که نیاز به اصلاح مدیریت در اجراست.
بنابراین این گونه مدیریت و در نظرنگرفتن دیدگاها و نقطه نظرات مردمی و یکه تنه وارد میدان شدن ،نوعی یکه تازی در عرصه تبلیغ و فرهنگ استکه عایدی نخواهد داشت و صدمات فراوانی را برپیکره فرهنگ و عرصه تبلیغ شهرمان وارد خواهد کرد.
در پایان لازم میدانم عبارتی زیبا از مقام عظمی ولایت را منباب تذکر برای خودم یاد آوری نمایم .
بایسته های تبلیغ و پاسخگویی
باید اساس کار تبلیغ ما باشد. در هرجا که با مخاطبین خودمان مواجه هستیم – اوّل باید بدانیم که آن سؤال و استفهامى که در ذهن جوان است، چیست. لیکن امروز که شبهات، سؤالها و استفهامهاى گوناگون را به فکر قشرهاى مختلف – على‏الخصوص جوانان – تزریق مى‏کنند، مبلّغ دین بایستى آن شبهه را، آن موج مخرّب و مفسد و مضرّ را بشناسد تا بداند که مى‏خواهد علاج چه دردى را بکند و کدام خلأ را مى‏خواهد پر کند. (۲/۲/۱۳۷۷)
تبلیغ دینی با توجه به گستردگی ابزارهای نوین و نیز تحول در مهارت‌های تبلیغی ظرفیت‌های جدیدی را فراروی خود می‌بیند که استفاده از آن‌ها مستلزم برنامه‌ریزی و تلاش است. دغدغه‌ای که رهبر انقلاب، بارها این موضوع را در جمع حوزویان مطرح کرده‌اند.
بنابراين، توجه به سطح آگاهي عمومي و فرهنگ سياسي، اجتماعي و اقتصادي حاکم بسيار مهم و در خور توجه است. اين مسأله زماني اهميت دو چندان پيدا مي‏کند که وظيفه مديريت تبليغ انتشار و ارائه مفاهيم متعالي بوده و از سوي ديگر، تلاش‏هاي ناهمسو در جهت تخريب از سوي دشمنان، به ‏گونه‏اي پيگير و مداوم در حال انجام است. در اين فضا، بايد به بسترها و زمينه ‏هاي ارزشي توجه ويژه شود تا متغيّرهاي مزاحم متعددي که بر رفتار فرهنگي مردم تأثير مستقيم و غيرمستقيم دارد، مهار شود. شهيد مطهري رحمه‏الله با نگاه ژرف خود، اين‏گونه مي‏گويند: «به مسأله محيط مساعد اخلاقي و اجتماعي، که هماهنگ با مفاهيم متعالي معنوي باشد، بايد کمال اهميت داده شود
امید است هر دو بزرگوار پی رفع مشکلات برآیند نه اینکه از صبح فردا برایمان ایجاد مشکل نمایند که به مراتب مورد اول اولی تر است .

DSCN9863
این نوشتار در حال ویرایش است …

دیدگاه های این مطلب

10 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. با سلام اخلاق حرفه ای خبر رسانی ایجاب می کند که منبع این خبر و یا نام نویسنده این مطلب را درج کنید.

  2. روی شانه ی غیرت ،یاد جبهه ها مانده است
    مرگمان دیدید پرچمی رهامانده است
    رفته انداما نه! کوله بارشان باقیست
    برزمین نمی ماند،شانه ما مانده است
    پنجمین یادواره سیزده تن از آلاله های گلگون کفن قلعه سر وگرامیداشت یادوخاطره عالم ربانی حجت الاسلام حاج سیدولی نعمتی-پنجشنبه ۲۷شهریور ماه ۱۳۹۳

  3. نويسنده اين مطلب كيست؟
    به نظرم هيئت دلسوختگان بقيع فاطميه تاثيرگذار ترين و باجمعيت ترين مجموعه فرهنگي شهرستان است كه بدون كمك مالي مسئولين كارفرهنگي به روز انجام ميدهد مثل اكران فيلم چ

  4. با سلام
    از آنجا که خود سابقه کار در امورات فرهنگی و تبلیغی را دارم و از نزدیک این مقوله را درک کردم میدانم که نویسنده نه از روی نیت بد بلکه به عنوان چشم و گوش مردم و مسئولان مسئولیت خطیری به عهده داشته و دارد که این موضوع را مطرح نمود
    اما پاسخ این حقیر
    ۱- مقوله فرهنگ در شهرستان پدر ندارد
    ۲- تمام دستگاههافقط به دنبال پر نمودن صفحات گزارش اداره کل خویش و ارسال تصاویر خود هستند
    ۳- وجود مدیران نا کار آمد با افق دید پایین و نداشتن چشم انداز درست در حوزه مسائل فرهنگی و تبلیغی کشور و شهرستان
    ۴- وجود بازیهای سیاسی خطرناک که امروز پیامدهای آن را در عرصه فرهنگی و تبلیغی میبینیم
    ۶- نبود یک کارگروه و اتاق فکر قوی در حوزه فرهنگی،تبلیغی
    ۷- نداشتن دغدغه فرهنگی ،تبلیغی چه در مسئولین و چه در مردم

    در پایان باید گفت بعد از گذشت ۳۵ سال از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که زحمات امام بزگوارمان رهبری دلسوز و فداکار و جانفشانی شهدای گرانقدر موجبات سرافرازی این نظام و کشور شده چرا در حوزه فرهنگی و تبلیغی ما بسیار بلکه کیلومترها عقبیم………
    ادامه دارد

  5. اميرعلي عبدالشاهي در گفت:

    بابت مطلب زيبا ممنونم

  6. ابوالقاسم عزیزی در گفت:

    جاناسخن اززبان ودل وجان مامیگوئی!ظاهراعدهای
    یادشان رفت که همه داروندارمان رامدیون شهدائیم!
    اخیراباب شده بابرپائی شبه مراسم درسالن آنهم با
    جمعیتی اندک بنام شهدابرگزارمینمایند!انگارکه
    میخان بهرطریق شده مراسم بگیرن!همه اینهادرحالیست که اینجوری دینمان ادانمیشود!زیراآنان زنده اند
    وهمه اعمالمان رانظاره گرن!بایدمراسماتی رابرپانما ئیم که درخورشانشان باشد!

  7. جانا كه از دل ما مي گويي …

  8. بسيار حرف درستي است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *