جلسه ساماندهی سورتینگ ها،شالیکوبی هادراتاق فرماندارنکابرگزارشد
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۵/۱۰
به گزارش نیوز نکا، علی رجبی وندوچالی فرماندار شهرستان نکا ،درجلسه ساماندهی سورتینگ ها ، شالیکوبی ها و استفاده صحیح از سموم کشاورزی در سالن اجتماعات فرمانداری نکا اظهار داشت: سلامت امروز محصولات کشاورزی به روش های صنعتی و سنتی به دلیل مصرف بی رویه از کودها و سموم شیمیایی در معرض تهدید و خطر قرار گرفته است.
وی افزود: شهرستان نکا با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم مناسب زمینه توسعه و افزایش پتانسیل های کشاورزی را به صورت ارگانیک داراست.
فرماندار نکا با اشاره به مصرف محصولات کشاورزی به صورت ارگانیک در جهت توسعه پایدار محصولات کشاورزی تصریح کرد: با رعایت کردن استاندارهای کشاورزی و استفاده بهینه از سموم وکودهای شیمیایی شاهد رونق تولیدی و صادراتی در بخش کشاورزی در سایر کشورها باشیم .
رجبی گفت: سلامت در زمینه کشاورزی قطعا سلامت و ماندگاری آب ، خاک ، دام و محصولات کشاورزی را در پی خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در نکا متذکر شد: با اطلاع رسانی شبکه بهداشت در خصوص آثار و معایب کودهای شیمیایی بر بیماری های پوستی و گوارشی و روی آوردن کشاورزان به سمت تولید محصولات ارگانیک قطعا شاهد سلامت شهرستان خواهیم بود.
وی اضافه کرد : با تغییرات اساسی در ساختار و سامانه کشاورزی قطعا سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی بیمه خواهد شد که این تغییرات با حمایت مسئولان زیربط وخود کشاورزان میسر می شود.
همچنین در این جلسه حسن سلیمی مدیر جهاد کشاورزی نکا گفت: استفاده بی رویه از کودها و سموم کشاورزی بر پیکره زیست بوم ها آسیب وارد کرده و از این رو تنوع زیستی را از بین خواهد یرد.
وی بیان داشت: ۳۱ شالیکوبی در سطح شهرستان وجود داشته که از این میان چهار واحد شالیکوبی و برنج کوبی با استفاده از تسهیلات اصلاح ساختار مدرنیزه شدند.
وی افزود: از بیست و هفت شالیکوبی در سطح شهرستان ۲ واحد بهسازی و۲ واحد به دلیل عدم وجود مواد اولیه با تعطیلی و فرسودگی روبرو شد.
مدیر جهاد کشاورزی نکا با اشاره به قدمت طولانی شالیکوبی های سطح شهرستان تصریح کرد: اکثر واحدهای شالیکوبی در سطح شهرستان دارای قدمت طولانی و به صورت سنتی به کارخود ادامه می دهند که این امر ضایعات فراوانی را بر پیکره کشاورزان وارد می کند.
سلیمی اظهار کرد: به کارگیری و استفاده بی رویه از سموم وکودهای شیمیایی تنوع زیستی گونه های جانوری از بین برده و همین امر سبب آسیب بر پیکره زیست بوم ها خواهد شد که از این رو کشاورزان باید با فرهنگ استفاده ارگانیک محصولات کشاورزی آشنا شوند.
وی با اشاره به کشت مجدد شالی در اراضی سطح شهرستان نکا اذعان داشت: نه هزار و۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان به کشت برنج اختصاص دارد که از این بین بیش از ۵۵ هزار تن شلتوک تولید و روانه بازار می شود.
این مقام مسئول اضافه کرد : هم اکنون اولین کشت مجدد برنج بعد از برداشت مکانیزه در سطح دو هکتار از اراضی شالیزاری روستای اطرب انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی نکا بیان کرد: طبق اطلاعات به دست آمده پیش بینی می شود در سالجاری بیش از دویست هکتار از شالیزارهای شهرستان به کشت مجدد برنج و بالغ بر هشتصد هکتار نیز به پرورش رتون اختصاص یابد.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد جهاد کشاورزی نشستی با فروشندگان سموم کشاورزی برگزار تا از فروش وورود بی رویه سموم خطرناک در بازار کشاورزان خودراری شود.
معذرت چرا کلی گویی؟ مشکلات شالیکوبی وکشاورزی وسورتینگ و…. را زیر ذره بین بزارین ونقد کنید ببینید مشکل کجاست؟
خدا قوتش بده که برای مسایل ریز و درشت ٬ کلی و جزیی و مهم و بی اهمیت جلسه میزاره! یا علی