شهردارنکا: ۱۰ درصد بافت شهرستان نکا، فرسوده است

طی سالیان گذشته دولت و شهرداریها، راهکار های مختلفی را در جهت احیاء و بازسازی بافتهای فرسوده شهری تجربه کرده أست اما حجم زیاد بافتهای فرسوده موجود و طولانی شدن اجرای بسیار عظیم پروژه ها، نشان از ناکافی بودن این مدل ها دارد.
گستردگی بافتهای فرسوده، در بیشتر شهرهای کشور و اهمیت پرداختن همزمان بدان، ایجاب می کند تا از یک سو کلیه مشاوران نهادهای مشارکت کننده و یا دستگاههای مداخله کننده از ادبیات فنی یکسان و سازگار با ادبیات جهانی بهره گیرند، و از سوی دیگر برای برای جلوگیری از اقدامات موازی و هدر رفتن منابع در حین جلب مشارکت گسترده همگان، واژه گان کلیدی و ساختار مداخله یکپارچه و هم پیوند نیروهای موثر، در این مصوبه تعریف و تعیین گردد.
مهندس سید میرزا اسدی- شهردارنکا گفت: بافت فرسوده، منطقه یا بلوکی با مساحت کمتر از ۵۰ درصد حد نصاب (یعنی کمتر از ۱۰۰ متر مربع) است که در آن منطقه، بیش از ۵۰ درصد شبکه معابر، عرض کمتر از ۶ متر داشته و همچنین بناهای خشتی و گلی که استحکام نداشته باشد.
05(15)

02(21)
مهندس اسدی ضمن اشاره به این مطلب که احیای بافت فرسوده طرحی کشوری است، اذعان داشت: در استان مازندران شهرستان های « آمل، قائمشهر و ساری» بیشترین بافت فرسوده را داراست و شهرستان نکا نیز از ۹۷۰ هکتار، ۱۲۰ هکتار ان یعنی ۱۰ درصد بافت فرسوده دارد.
وی با اشاره به اینکه باید اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب برای سرمایه گذاری در بافت فرسوده انجام شود، تصریح کرد: دولت برای حمایت از طرح نوسازی بافت فرسوده، با اعطای تسهیلات بانکی ۲۰۰ میلیون ریالی برای هر ساختمان با بهره ۴ تا ۷ درصد و تخفیف ۵۰ درصدی برای صدور پروانه و همچنین با رایگان قراردادن بخشی از خدمات زیر بنایی مانند « آب، برق و گاز » توانست به نوعی از این طرح حمایت کند.
شهردار نکا با بیان این مطلب که وقوع «زمین لرزه، سیل، رانش زمین، آتش سوزی و …» از جمله حوادثی است که علاوه بر زندگی انسان، محل سکونت او را نیز تهدید می کند، مهمترین پیامد در بحث بافت فرسوده را ناامن و سست بودن بافت این ساختمان ها دانست که در برابر حوادث غیر مترقبه هیچ امنیتی ندارد که دراین راستا، باید در احیای این ساختمان ها، استحکام آن را در نظر بگیریم تا در برابر حوادث از مقاومت بیشتری برخوردار باشند.
DSCN6622
وی مهمترین چالش در بحث بافت فرسوده را کم بودن میزان تسهیلات بانکی بیان و تصریح کرد: اگر دولت بتواند میزان این وامهای بانکی را افزایش و بهره آن را کاهش دهد و شهرداری نیز بتواند تخفیف بیشتری در خصوص صدور پروانه به متقاضیان بدهد، مالکان برای احیای بافت فرسوده بیشتر تمایل نشان می دهند.
مهندس اسدی در ادامه از تلاش درحذف یا کم کردن بروکراسی اداری و تسریع روند کار ارباب رجوع و درنظر گرفتن رفاه عمومی مردم خبر داد وگفت: مالکان، افرادی مسن و سالخورده هستند که وقت و انرژی انجام دادن کارهای اداری را ندارند، به همین دلیل، تمایلی به تغییر وضعیت محل سکونت خود ندارند.
DSCN6627
شهردار نکا در ادامه اظهاراتش، یکی از راه های جلب رضایتمندی شهروندی را تعامل هرچه بیشتر مردم با جامعه نظام مهندسی شهرستان خبر داد و گفت: بیش از ۲ برابر عوارض صدور پروانه، صرف خدمات مهندسی همچون « هزینه تهیه نقشه و مهندس ناظر و ..». می شود.
وی به تأثیر مهم بخش خصوصی در احیا و مرمت بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: شهرداری نکا تسهیلاتی را در اختیار آنان قرار دهد تا با ساخت چندین واحد، وضعیت ساختمانها را تغییر دهند.
وی یادآور شد: استان مازندران و به خصوص شهرستان نکا از مکان های مسافرخیز و پرتردد در کشور محسوب می شود بنابراین با برنامه ریزی درست و همکاری همه مردم، دستگاهها و بخش خصوصی در اجرای طرح احیای بافت فرسوده می توانیم چهره و معماری شهر را زیبا کنیم.

دیدگاه های این مطلب

8 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. ابوالقاسم عزیزی در گفت:

    ضمن عرض تشکروخسته نباشیدمحضرشهردارمحترم!بنده اطلاع واثق دارم ایشان حامل تجاربی باارزش وکار
    آمدحاصل ازچندین وچندسال کارعملی درشهرداریهای
    شهرستانی بزرگ همانندمعاونت شهرداری قائمشهرو
    شهردارکیاکلاوهمین شهرداری نکارادرکارنامه اش دارن!ویکی ازمحسناتش اینه که هرگزوامدارحزب وجناحی نبودونیست!لذااصلح است همه دست بدست هم
    داده وایشانراحمایت کنیم تابیش از پیش.به معضلا
    ت ومشکلات این شهربپردازدبیخودباطرح مواردبیهو
    ده ومسائل پیش پاافتاده کاری نکنیم که دراراده
    ایشان خللی واردگردد!عزیزانیکه درشورابراساس
    همین رای های ارزشمندمردم جهت نمایندگی انتخاب
    شدن!بهتراست درهمان کرسی به دغدغه های مردم خو
    ب نکابیاندیشن!اگرهم درجهت بهبودامورات شهری هم نظراتی دارن بایشان ارائه دهن اگرانجام ند ادوودلیلی برای عدم انجام کارش نداشت اونوقت پی عزلش برین!بخداقسم هرکی وهرکسی روبیارید
    بهترازایشان نمیباشد

  2. آیا شهرداری نکا (روابط عمومی )دارد ؟

  3. خوب است اخلاق رسانه ائی رعایت شده ذکر منبع شود

  4. اقارضا، شهرداری نکا یکی از بهترین روابط عمومیهای ادارات شهر را دارد بهتر است با طرح اینگونه سوال نیروهای خوب ومذهبی را ازرده خاطر نفرمایید

  5. اقای ع تا حا لا کجا بودی////////////////////

  6. ما که پارسال تو بافت فرسوده خونه ساختیم رفتیم شهرداری واسه پروانه، گفتند کل هزینه پروانه رو باید بدین، گفتیم دولت گقته که ۵۰ درصد تخفیف داره اگه تو بافت فرسوده بسازین، گفتن لغو شده، حالا چطور ادعا میکنین که ۵۰ درصد تخفیف داره پروانه، از ما که کلشو گرفتین، نوش جان، لازم بذکر است که تو شهرهای دیگه واقعاً ۵۰ درصد تخفیف دادند، حالا نمیدونم نکا شهر جدا بافتس، یا بخش دیر میرسه، لابد با کبوتر میاد

  7. نه آقای اسدی مسن نیستن، از بروکسی اداری و هزینه های شما بر نمیاین، واسه ساخت یک واحد دست کم ۵ میلیون فقط هزینه پروانست، به نظر شما پوله کمیه؟!

  8. ما که پارسال تو بافت فرسوده خونه ساختیم رفتیم شهرداری واسه پروانه، گفتند کل هزینه پروانه رو باید بدین، گفتیم دولت گقته که ۵۰ درصد تخفیف داره اگه تو بافت فرسوده بسازین، گفتن لغو شده، حالا چطور ادعا میکنین که ۵۰ درصد تخفیف داره پروانه، از ما که کلشو گرفتین، نوش جان، لازم بذکر است که تو شهرهای دیگه واقعاً ۵۰ درصد تخفیف دادند، حالا نمیدونم نکا شهر جدا بافتس، یا بخش نامه ها دیر میرسه، لابد با کبوتر میاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *