مردم نکا ازبوی نامطبوع شهر،به دامن طبیعت پناه می برند

به گزارش نیوز نکا ،پیشتر دراین بخش درتاریخ ۱۶ شهریور سال ۹۲ گزارشی مبنی بر زباله‌های شهری مردم نکا را کلافه کرده است در همین پایگاه خبری درج نمودیم .درآن گزارش آمده بود:نگاهی به کوچه‌های شهر نشان می دهد که وضعیت سطل‌های زباله سیستم جمع آوری زباله چندان شرایط مطلوبی ندارد. معضلی که هم از بی توجهی شهروندان ناشی می شود و هم ازناکارآمدی سیستم جمع آوری زباله‌های شهری.
اماتابه امروزآن وضیعت نا مطلوب گذشته چندان توفیقی برای بهتر شدن اوضاع و احوال نداشته و بی شک با گرم شدن هواو وجود گاز نامطبوع ازسطل زباله ها و یا جوی پرازگنداب مردم نکاراکلافه نموده است .از طرفی تولید بیش از ۶۰ تن زباله بصورت روزانه و دپوی غیر اصولی و بهداشتی در معدن زرندین سفلی ازسوی شهرداری و دهیاری های بخش مرکزی در وسعت ۱۰ هکتاری ،معضلی دیگریست ،چندین سال مردم روستای زرندین کلافه و سردر گم پیگیر های بی نتیجه در دوایر دولتی هستند .فاجعه زیست محیطی از طرفی وسکوت معنا دار ساکنین این منطقه خود علت دیگر است که باید چاره ایی اندیشید.
IMG_2298

IMG_2303

IMG_2323

IMG_2244

IMG_2252

IMG_2255

IMG_2265

IMG_2290
انتشار گاه و بی گاه بوی بد و نامطبوع (بویی مانند زباله مانده) در هوای نکا به خصوص در این چند روز آغازین تابستان باعث شد مردم بسیاری از مناطق اعتراضات وسیعی را نسبت به این مسئله داشته باشند.

روی هم رفته اصول بهداشت و بهسازی محیط در هر شهر ایجاب می‌کند که زباله‌ها در حداقل زمان از منازل و محیط زندگی انسان دور و در اسرع وقت دفع شود، متاسفانه دفع غیر بهداشتی زباله‌ها در اطراف روستای زرندین هم سلامت مردم این منطقه را به خطرانداخته است. طلای سیاه به جای تولید ثروت به جان طبیعت و مردم افتاده است.

محمد برزگرنژاد یکی از ساکنین این روستا با اعتراض به این امر گفت: شیرابه‌های ناشی از دفع این زباله‌ها در جنگل‌ این منطقه منابع آب و خاک را آلوده کرده است و انواع و اقسام بیماری‌ها به سراغ مردم این منطقه آمده است این درحالی است که بر مبنای اصول بهداشتی و بهسازی زیست محیطی باید زباله‌ها را که منشاء انواع آلودگی هستند در اسرع وقت دفع نمایند، نه تنها اینکار معدن زرندین انجام نیمشود بلکه ایجاد بو و چشم اندازهای بد و نشت شیرابه زباله‌ها موجب آلودگی شدید محیط زیست اطراف در وسعت ده هکتاری و حتی در زمینهای کشاورزی به وسعت ۱۰۰ هکتار زرندین شده است .
با تمام این موارد مطرح شده و فارغ از هرگونه کارشکنی و یا دخالت در امور شهرداری پیشنهاد میگردد: حداقل روزی یکبار جوی فضلاب های شهری شستشو گردد و یا همانند دیگر شهرها آب روان درون این جوی های گنداب گرفته جاری گردد هم به تلطیف هوای آلوده شهر کمک کرده است هم گنداب و آلودگیهای جوی کنار گذرخیبانهای سطح شهر تمیز خواهد شد .

 

دیدگاه های این مطلب

10 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. شهروندنکایی در گفت:

    بوی شیرابه ها وتعفن سطلهای زباله واقعا بیزارکننده است بوی لاشه سگ میدهد.قابل توجه شهردارمحترم لطفا دست بجنبان.از شما تعریف زیادشنیدیم مهندس

  2. حسینعلی علی نژاد در گفت:

    در ایران زباله‌ها یا در خاک دفن شده یا سوزانده می‌شوند و حتی گاهی در طبیعت رها می‌شوند. همه این راه‌ها برای محیط زیست بسیار خطرناک هستند و باعث فرسایش خاک، آلودگی هوا، زشت شدن مناظر طبیعی و همین طور نامناسب کردن محیط برای حیات وحش می شوند.
    حمل و دفن و دفع زباله در نکا علاوه بر اینکه بخش اعظمی از درآمد شهرداری ها را به خود اختصاص می دهد ، مقولات اجتماعی ناشی از اعتراض های مردمی نسبت به نحوه حمل و نقل و دفع بهداشتی و نفوذ شیرابه ها را نیز در پی دارد.
    زباله نکا مشکلی که پس از گذشت سالها همچنان مسوولان ارشد شهرستان در چگونگی دفع بهداشتی ،سوزاندن ،گرفتن انرژی برق و ساخت کارخانه کمپوست سر در گم بوده و این طلای سیاه بلای جان طبیعت شهرستان شده است.
    با رشد روز افزون جمعیت روز به روز میزان تولید زباله نیز افزایش می‌یابدوبرای رفع مشکلات ناشی ازآن، زباله‌ها باید ساماندهی شوند و در این زمینه باید با اعمال مدیریت اصولی نسبت به دفع صحیح آن اقدام شود و با توجه به امر بازیافت ، در جهت بازیافت و استفاده از زباله اقدام شود تا ضمن کسب درآمدهای اقتصادی از محل بازیافت از ایجاد آلودگی ناشی از شیرابه‌ها و آلودگی‌های چشم‌انداز ها که دافعه گردشگری است، جلوگیری به عمل آید.
    به نظر می رسد برای رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه باید اراده‌ای جدی و همگانی برای کنترل و نجات محیط ‌زیست شهرمان از این بلیه به‌وجود آید.
    “به امید آنکه مسولان با علم و درایتشان و همچنین مردم با مشاوره و همکاریشان در جهت حل این مشکل کوشیده تا زندگی سالمی رابرای خودمان و هم برای آینده گان ورق بزنیم”…ان شا ا…

  3. فکر نکنم کسی بتونه یک نکته ی مثبت در مورد کارهای شهرداری نکا بگه. اصلا کار خاصی انجام نمی دهند.

  4. من کار بکس شهرداری رو انکا نمیکنم اما مشکلات زیاده آقا.برای یک مورد هم میشه باشتستشوی مکان موردنظر وآهک پاشی مشکل حل کرد

  5. ابوالقاسم عزیزی در گفت:

    ازحسن توجه این رسانه محترم درجهت پرداختن به
    موضوع زباله وراهکارخواستن بسیارتشکروقدردانی میشود

  6. جلوی رستوران میلاد-اداره دارایی-شرکت نفت-ثبت و اسناد-باشگاه رمدانی-دانشگاه اندیشه سازان یک سطل زباله هم نیست و متاسفانه خدمات این اداره ها
    اشغال را در جوب می ریزند بررسی کنید سطل بزارین لطفا

  7. حسین صادقی شهمیرزادی در گفت:

    خواهشا بچه های شهرداری یه فکری هم به حال گاری اشغال جلوی بانک تجارت هم بکنن.دل شهر روی خوشی نداره

  8. در این مورد فرهنگ سازی درستی‌ انجام نشده. ما فقط فکر می‌کنیم خانه‌مان باید تمیز باشد.هر روز خانوم خونه رو تمیز و عاری از هر گونه میکرب و زباله میکنه. اما تازه مشکل آغاز میشه زباله و …می‌ریزید بیرون از خونه. برای کدکتن بستنی می‌خرید پستش رااا پرتاب می‌کنید تو خیابان بابا شهر ما خانهٔ ماست.

    جنگل دریا هر جای که پا می‌ذاشتم زباله‌ها جا میموندن و …وقتی‌ می‌خوایم جای رااا برای نشستن انتخاب کنیم در طبیعت سعی‌ می‌کنیم عاری از هر گونه زباله باشه اما وقتی‌ هم چین جایی‌ رو پیدا کردیم وقتی‌ می‌خوایم بریم زباله هامون رو همیشه جا میذاریم چرا باید اینگونه باشه دوست عزیز…

    چرا باید زباله رو هر جا دلتون خواست رها کنید…یکی‌ دیگه وظیفه ش جمع میکنه اگه اینه توضیحت که واقعا متاسفم.

    بارها شده من جمع کردم بله شاید حتا زباله‌های شما رو اما حسی که بهم دست میداد بعد از این کار رو دوست داشتم احساس می‌کردم به سهم خودم دارم به کشورم کمک می‌کنم.من مسافر خارجی‌ بودم اما انجام دادم چون طبیعت تمیز رو دوست دارم.

    نریز زباله‌هات رو تو خیابان.

    به جای دفن مرغ‌های مرده مرغ داریت نریز مردار مرغ داریت رو تو واگن‌های سطح شهر این زرنگی نیست این خیانته و پیگرد قانونی داره

  9. من یه کار مکانیابی دفن پسماند شهرنکا بااخرین استانداردهای روز دنیا زیر نظر استاد احمدی دکترای برنامه ریزی وGIS از دانشگاه هند ودکتر مقصودی دکترای شهرسازی از دانشگاه مالزی دارم انجام میدم امیدوارم ازش استقبال بشه ولی فک میکنم باید بذارم خونه تو قفسه گرد بخوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *