آبگیری سد مخزنی گلورد نکا تا پایان سال ۹۳/عکس
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۴/۹
خلاصه خبر : مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: تلاش می کنیم در اواخر سال 93 و یا اوایل سال 94، آبگیری سد گلورد را آغاز کنیم.
به گزارش نیوز نکا و به نقل ازروابط عمومی شرکت آب منطقه ای مازندران، دکتر محمد ابراهیم یخکشی تامین آب شرب شهرهای نکا و بهشهر و روستاهای مسیر و تامین آب کشاورزی ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و کنترل سیلاب را از مهم ترین اهداف سد مخزنی گلورد نکا برشمرد.
وی گفت: شهرستان نکا در سال های گذشته سیلاب های مختلفی را تجربه کرده که امیدواریم با بهره برداری از این سد بزرگ، شهر نکا و روستاهای پایین دست در مقابله سیلاب ایمن شوند.
یخکشی با برشمردن ویژگی ها و قابلیت های دیگر این سد در زمینه گردشگری و تولید انرژی برقابی، سد گلورد را پنجمین سد با رویه بتنی در کشور ( CFRD) اعلام کرد و گفت: اینگونه سدها به لحاظ فنی مقداری پیچیده تر از دیگر سدها هستند و به دست متخصصان کشورمان طراحی و اجرا می شود.
وی افزود: این سد از پیشرفت ۷۱ درصدی برخوردار است و کار احداث بدنه سد تمام شده و الان باید کار رویه بتنی آن را انجام دهیم و امیدواریم در اواخر سال جاری و یا اوایل سال ۱۳۹۴، بتوانیم آبگیری آن را آغاز کنیم .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران با تشریح وضعیت منابع آب شرق استان گفت: منطقه نکا و بهشهر از لحاظ منابع آب یک مقدار فقیر بوده و با محدودیت منابع آب مواجه هستند. نیازهای آبی این مناطق بیش از منابع آب موجود است و برای تامین آب این منطقه علاوه بر احداث سد گلورد، در نظر داریم در دراز مدت بخشی از آب مناطق غربی استان را به سیستم گلورد منتقل کنیم که امیدواریم با احداث سد زارم رود بر روی یکی از شاخه های اصلی تجن، بخشی از آب مازاد آن به این مناطق انتقال دهیم .
وی میزان سرمایه گذاری انجام شده برای احداث سد مخزنی گلورد را تاکنون بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای تکمیل این پروژه رقمی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان نیاز است که در نظر داریم از محل اعتبارات عمومی، اوراق مشارکت و فاینانس داخلی، این منابع را تامین کنیم .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران در ادامه احداث بخش مهمی از شبکه آبیاری و زهکشی این طرح را از دیگر مزیت های این طرح برشمرد و گفت: همزمان با احداث این سد، شبکه آبیاری آن هم در حال اجراست و یک کار سیستمی خوب در این بخش صورت گرفت و مردم هم اکنون از خدمات شبکه آبیاری و زهکشی این طرح استفاده می کنند که با آبگیری و رهاسازی آب این سد، این خدمات کامل تر و بهتر خواهد شد.
یخکشی استان مازندران را یک استان پرجمعیت و اراضی کشاورزی آن را زیاد و بسیار حاصلخیز برشمرد و گفت: برای تامین نیاز آبی استان در شرایط فعلی حداقل ۳۰ درصد از آب های سطحی استان باید در پشت سدها ذخیره شود تا در شرایط ترسالی و خشکسالی بتوان بدون دغدغه آب را در این استان مدیریت کرد.
این گزارش می افزاید: هم اکنون در استان مازندران ۱۰ سد با حجم تنظیم ۴۰۰ میلیون متر مکعب وجود دارد که این رقم حدود ۱۰ درصد از آب های سطحی استان است که با بهره برداری سه سد در دست اجرا و ۱۰ سد در دست مطالعه، این رقم به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب می رسد که معادل حدود ۴۰ درصد از آب های سطحی استان است.
دست مسئولین عزیز درد نکنه .