هلی توکنی؛ دسر مازندرانی
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۲/۲۴
در این پست قصد دارم دسری را برایتان معرفی کنم که جزو دسرهای فصل بهار در مازندران است.
هلی توکنی (Hali Tookni) دسری است که با کوبیدن آلوچه یا گوجه سبز و اضافه کردن نمک و نعنا به آن تهیه میشود.
نحوه تهیه هلی توکنی:
۱- آلوچه یا گوجه سبز به اندازه افراد خانواده؛ البته ترجیحاً از گوجهسبزهایی استفاده شود که هنوز سبز بوده و مزه ترشی دارند.
۲- نمک به مقدار لازم
۳- نعنا به مقدار لازم
۴- گوشت کوب (ترجیحاً فلزی) برای کوبیدن گوجه سبز
مقداری گوجه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم میریزیم. قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه میکنیم. حالا با گوشتکوب شروع به کوبیدن گوجهسبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه میکنیم. تا اینکه تمام گوجهسبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.
حالا با یک هم زدن مختصر، دسر ما آماده میل کردن است. خوردن آبی که بر اثر کوبیدن گوجهسبز، در ته ظرف جمع شده است صفای دیگری دارد.
اسا بخوارین و کیف هاکانین. نوشیجان، شمه تن گوشت بووئه
با نعناع تازه خیلی جالب تر میشه،امتحان کن.
اگر آلوچه پوروا و ملاخل باشه مشته میشه خوردش….