کمر بند ایمنی /محسن جمشیدی
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۲/۲۳
یکی از موارد و مصادیقی را که راهنمایی و رانندگی بابت آن مردم را جریمه می کند، مسئله کمربند ایمنی است. بستن کمربند ایمنی که روزی امری خلاف عرف و برای مردم خنده دار بود امروز به یک فرهنگ نبدیل شده است و دیگر مردم به بستن آن عادت کرده و آن را یک امر پسندیده می دانند.
در این مدت هم راهنمایی و رانندگی به دنبال این است که تا این فرهنگ را برای سرنشینان عقب ماشین نیز نهادینه کرده و دیگر کسی بدون کمربند ایمنی در وسیله نقلیه ننشیند، که حقا و انصافا کار درست و قابل تقدیر و در خور توجه است.
اما……
اما مشکل و سوال من این است که چرا اینگونه قوانین خوب و سخت گیرانه پرای سرنشینان وسایل نقلیه شخصی اعمال می شود و نسبت به سرنشینان وسائل عمومی، بالاخص اتوبوس های درون شهری این سخت گیری ها اعمال نشده و اصلا هیچ تذکری هم داده نمی شود.
دوستانی که در شهرهایی زندگی می کنند که در آن شهرها اتوبوس های درون شهری در حال نقل و انتقال مردم از گوشه ای از شهر به بخش دیگر شهر هستند می دانند که این اتوبوس ها اصلا چیزی به نام کمربند ایمنی ندارند و از آن بدتر عمده مردم در راهروها و فضاهای خالی این اتوبوس ها می ایستند و این کار را بدتر و خطرناک تر می کند.
نمونه عینی و بارز این مشکل و مسئله را چند وقت پیش در تهران مشاهده کردیم که به خاطر سرعت بالای اتوبوس شهری و واژگونی آن تعدادی از هموطنان عزیزمان جان خود را از دست دادند و تعدادی دیگر نیز مجروح و روانه بیمارستان شدند.
از همین روی به نظر می رسد عدم اعمال قانون صحیح و عدم نظارت بر بخش اتوبوسرانی کشور مصداقی باشد بر بی عدالتی و عدم توجه به قشر وسیعی از جامعه که یا بدلیل بضاعت کم مالی از وسایل نقلیه استفاده می کنند و یا به دلیل همراهی با دولت، ماشین های شخصی خود را از منزل بیرون نیاورده و با وسایل نقلیه عمومی تردد می کنند.
امید است مسئولان و دست اندرکاران طرحی برای ساماندهی این مسئله بریزند و جان مردم را چه در اتوبوس های واحد بین شهری و چه در وسایل شخصی به یک اندازه محترم بدانند و با اعمال قوانین سخت گیرانه تر و امنیت بخش تر و با نظارت بیشتر بر وسایل عمومی مردم را در استفاده هرچه بهتر و بیشتر از این وسایل ترغیب نمایند.
سلام جی شد از سیاست زدی بیرون تو کار کمربند افتادی فدائی داری