معلم امانتداری است که انسان امانت اوست

معلمی وظیفه ای بس گرانقدر و ارزشمند در اسلام است. اولین معلم، خداوند متعال است ؛که فرمود: الرحمن، علم القرآن… خداوند رحمان قرآن را آموخت… دومین معلم، پیامبر اکرم(ص) است که خود فرمود: من معلم برانگیخته شده ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بس شایسته بوده اند.
عنوان مقدس معلمی برگرفته از اوصاف خداوند متعال است قرآن کریم می فرماید: «علم الانسان مالم یعلم»« خداوند متعال به انسان آنچه را نمی دانست یاد داد!»همچنین آیات قرآن کریم مهمترین ویژگی انبیاء الهی را تعلیم مردم بیان کرده و آن گرامیان را به عنوان معلمان بشر می شناساند و می فرماید: «لقد من الله علی المومنین اذ بعث فیهم رسولامن انفسهم یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین »« خداوند بر مومنان منت نهاد، هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و برایشان کتاب و حکمت بیاموزد هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.»در عظمت منزلت و مقام معلم همین کافی است که بزرگ ترین معلم جهان بشریت حضرت رسول خاتم(ص) به این ویژگی خود افتخار می کرد.آن بزرگوار زمانی که با دو گروه در مسجد مواجه شد که گروه اول عبادت می کردند و گروه دوم به آموزش علم مشغول بودند، گروه دوم را که در محضر استادی علم می آموختند، افضل دانست و فرمود: «انما بعثت معلما؛ همانا که من به عنوان معلم انسان ها مبعوث شده ام. »
آن حضرت چنان برای معلمان و مقام ارجمند آنان ارزش قائل بود که در دعاهایش می فرمود: «اللهم اغفر للمعلمین و اطل اعمارهم و بارک لهم فی کسبهم.خداوندا! معلمان را بیامرز و عمر طولانی به آنان عطا فرما و کسب و کارشان را مبارک گردان!»آری، معلمی از خصوصیات انبیا و از صفات محبوب آنان می باشد. در مقام پاسداشت از تلاش های معلمان سخنی بالاتر و زیباتر از کلام مولای متقیان، حضرت علی(ع) نمی توان یافت که فرمود: «من علمنی حرفا فقد صیرنی عبدا) کسی که به من یک حرف بیاموزد، مرا بنده خود کرده است.» البته این شرافت و فضیلت برای معلم، زمانی ارزشمند است که بتواند این موهبت الهی را در وجود خود محقق سازد و با تمام وجود در جهت کمال جامعه به تعلیم و تربیت بپردازد.
جا دارد این روز و هفته سراسر مهربانی را اولاً به همه کسانی که در طول دوران تحصیل و خدمت ما را حرفی آموخته و ثانیاً به همه فرهنگیان ایران اسلامی به خصوص فرهنگیان شریف شهرستان نکا که با همه وجودشان در تربیت و امانتداری فرزندان این مرزو بوم تلاش می نمایند،تبریک و تهنیت عرض نموده و از خداوند منّان سرافرازی و سربلندی روز افزون برای یکا یک این عزیزان خواستاریم.
ابوالقاسم اسماعیلی ارمی

دیدگاه های این مطلب

9 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. درود بر ابوالقاسم جان

  2. بهبه مد یر خوش فکر ///برو بفکر بچه ها باش

  3. انما بعثت معلما در کدام کتاب هست؟ لطفا منتظر جواب هستم

  4. ابوالقاسم اسماعیلی ارمی در گفت:

    سلام نارفیق سند حدیث انما بعثت معلمادر دو منبع به نامهای زیر موجود است که عباتند از: عراقی: سندش ضعیف است. “تخریج الإجیاء”(۱/۱۱)

    آلبانی: ضعیف است. “الضعیفة”(۱۱)

    • اگر خواستی حدیث نقل کنی سند ضعیف نقل نکن (یک نصیحت بشنو ار من کاندر آن نبود غرض/چون کنی رای مهمی تجربت از پیش کن)در ضمن نارفیق نیستم اسماعیل وار قربانت می شوم

  5. آقای اسماعیلی از مدیران موفق شهرستان هستند. روز معلم بر همه اساتید و معلمان مبارک.

  6. دانش آموزان مدرسه تيزهوشان در گفت:

    آقاي اسماعيلي از زحمات شما صميمانه تشكر مي كنيم

  7. بسه ديگه كار رسانه اي به تو نيامد برو سر درس و مشقت

  8. وه چه نيوز نكا ره ول نكانده –

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *