ميوه تلکا

تلکادرختي است به ارتفاع ۵ متر و داراي شاخه هاي خار مانند، برگ آن تخم مرغي گرد با قاعده گرد و يا تقريباً قلبي و با انتهايي کند ولي انتهاي برگهاي جوان آن کمي کشيده بنظر مي رسد. روي برگ صاف و براق است و پشت برگهاي جوان و حاشيه آنرا تارهاي عنکبوتي فرا گرفته است که رفته رفته صاف مي گردد و داراي رنگ سبز روشن مي باشد و طول پهنک ۴-۲ سانتي متر و طول دمبرگ تقريباً دو برابر آنست.
گل آذين تلکا کمي خزي است و طول پا يک گل به سه سانتي متر مي رسد.
گلهايش سفيد و داخل کاسبرگهاي خرد و مثلثي آن پشمين و سرخ مي باشد. ميوه آن کوچک، گرد و يا کمي گلابي شکل است و بر روي پايکي به طول سه سانتي متر قرار دارد و قطر آن به ۵/۱ سانتي متر بالغ مي گردد. رنگ آن سرخ تيره متمايل به سياهي است و روي آن خالهاي سفيد ديده مي شود.
نامهاي محلي
در شمال عبارتست از آرموت ( در ارسباران) خرس آرموت( در طوالش) آمبرو(در شفارود) همرو ( در ارتفاعات منجيل و هرزويل) امرود (در ديلمان کلارستاق، کجور) گال اربو ( در رامسر، تنکابن و لاهيجان) سوتي و هم تولک (در نور) تلکاوتکلو ( در مازندران)
دامنه انتشار
درخت تلکا در جنگلهاي شمال ايران از ارسباران و آستارا تا گرگان پراکنده است و از جلگه هاي ساحلي دريا تا ارتفاعات زياد به بالا مي رود چنانکه در جنگلهاي نور تا ۲۰۰۰ و در دره چالوس تا ۲۴۰۰ متر ارتفاع از سطح دريا ديده مي شود.

89812104196194867353 06664124592842266262

 

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *