هرچه كني به خود كني گر همه نيك و بد كني

خلاصه خبر : مي‌گويند: درويشي بود كه در كوچه و محله راه مي‌رفت و مي‌خواند: "هرچه كني به خود كني گر همه نيك و بد كني" اتفاقاً زني مكاره اين درويش را ديد و خوب گوش داد كه ببيند چه مي‌گويد وقتي شعرش را شنيد گفت: "من پدر اين درويش را در مي‌آورم".

مي‌گويند: درويشي بود كه در كوچه و محله راه مي‌رفت و مي‌خواند: “هرچه كني به خود كني گر همه نيك و بد كني” اتفاقاً زني مكاره اين درويش را ديد و خوب گوش داد كه ببيند چه مي‌گويد وقتي شعرش را شنيد گفت: “من پدر اين درويش را در مي‌آورم”.

زن به خانه رفت و خمير درست كرد و يك فتير شيرين پخت و كمي زهر هم لاي فتير ريخت و آورد و به درويش داد و رفت به خانه‌اش و به همسايه‌ها گفت: “من به اين درويش ثابت مي‌كنم كه هرچه كني به خود نمي‌كني”.

از قضا زن يك پسر داشت كه هفت سال بود گم شده بود يك دفعه پسر پيدا شد و برخورد به درويش و سلامي كرد و گفت: “من از راه دور آمده‌ام و گرسنه‌ام” درويش هم همان فتير شيرين زهري را به او داد و گفت: “زني براي ثواب اين فتير را براي من پخته، بگير و بخور جوان!”

پسر فتير را خورد و حالش به هم خورد و به درويش گفت: “درويش! اين چي بود كه سوختم؟”

درويش فوري رفت و زن را خبر كرد. زن دوان‌دوان آمد و ديد پسر خودش است! همانطور كه توي سرش مي‌زد و شيون مي‌كرد، گفت: “حقا كه تو راست گفتي؛ هرچه كني به خود كني گر همه نيك و بد كني”.

گردآورنده:زهره

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *