دکتر محمد حسن طاهری آکردی :برای داشتن آرمان شهر خوب و ایده‌آل تمام مولفه‌های یک شهر خوب باید رعایت شود

خلاصه خبر : در آستانه برگزاری همایش نخبگان و موثرین نخبه نکایی با برخی از نخبگان نکایی در سراسر کشور گفت‌وگوهایی را انجام داده‌ایم که در قسمت اول به شهرنشینی از دیدگاه اسلام و دین پرداخته‌ایم. حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری‌آکردی عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و مدیر برنامه‌ریزی گروه آموزشی این موسسه است و چهار کتاب یهودیت (متن درسی جامعه‌المصطفی العالمیه در مقطع کارشناسی)، گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت، انسان، راه و راهنما شناسی و شناخت یهودیت از ایشان چاپ شده است و ۱۵ مقاله علمی پژوهشی، علمی ترویجی و علمی تخصصی در زمینه ادیان و مذاهب، کلام و فلسفه دین دارد

طاهری‌آکردی گفت: برای داشتن آرمان شهر خوب و ایده‌آل تمام مولفه‌های یک شهر خوب باید رعایت شود و در شهرسازی‌ها، باید به مسائل دینی، فرهنگی، بافت بازار، مسائل ورزشی، پوشش و مساجد توجه کرد تا تغییر محسوس ایجاد شود.

وی افزود: به عنوان نمونه در کوچه‌های اسلامی ما بدون توجه به نماد اسلامی آپارتمان ساخته می‌شود و نوعی ناهمگونی معماری در نکا مشهود است اما در کنار آن خانه یک طبقه وجود دارد که اهالی آپارتمان کاملا مشرف به این منزل مسکونی هستند.

این پژوهشگر دینی بیان داشت: معماری اسلامی راهکاری مناسب و آسان برای زندگی آسان و بدون چشم و هم‌چشمی است و با ایجاد تطبیق شهرسازی‌ها با معماری و فرهنگ اسلام و معماری مدرن امروز می‌توان به نتایج مثبتی در گسترش معماری امید داشت.

وی افزود:‌ رسیدن به شهری مطلوب و ایده‌آل در نکا دشوار نیست و اگر با تمام ظرفیت‌ها و بهره‌مندی از نخبگان وارد شویم به نقطه ایده‌آل و مورد نظر می‌رسیم.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه هر یک از نخبگان در جایگاه مختلف قرار دارند، گفت: باید براساس همین تفاوت‌ها، برنامه‌ریزی مناسبی در ساختار شهری و مسائل مختلف به آن ایجاد شود.

طاهری با اشاره به وجود روستاهای مختلف در نکا تصریح کرد: فرهنگ شهری و روستایی هر دو دارای محاسن و معایبی است که باید در این راستا با استفاده از توان نخبگان برای بهره‌برداری مناسب از ظرفیت‌ها اقدام و در کاهش و رفع مشکلات همت کرد.

وی درباره چگونگی استفاده از ظرفیت‌های مختلف و بیان موضوعات مختلف در این همایش افزود: نقطه نهایی برگزاری این همایش باید رسیدن به توسعه همه‌جانبه باشد و تعداد نخبگان و مقالات نباید مطرح باشد بلکه اگر ۲۰ مقاله علمی با کیفیت بالا ارائه شود و از افراد خبره و نخبه و با تجربه استفاده کنیم بهتر از صدها مقاله بدون اثر است.

پژوهشگر حوزه علمیه قم با تاکید بر فرهنگ‌سازی اسلامی خاطرنشان کرد: اگر مسائل مختلف علمی، فرهنگی، اقتصاد و سیاست ما دینی باشد می‌تواند تاثیرات بیشتری داشته و در عمق جان نفوذ کند و ماندگار شود و در این رابطه باید از نماد دین به درستی استفاده کنیم.

طاهری بیان داشت: سالم‌سازی دریا، استفاده از منابع طبیعی، استفاده از جنگل و دریا و مسائل مختلف زیست‌محیطی نیز باید به گونه‌ای استفاده شود که برای همگان امکان استفاده آن فراهم باشد.

وی با اشاره به در نظر گرفتن افق و چشم‌انداز مناسب پنج، ۱۰ یا ۲۰ ساله برای نکا اظهار داشت: باید مولفه‌های نکا را در زمینه‌های فرهنگی، محیط زیست، دینی، شهرسازی و … به ‌درستی تجزیه و تحلیل کرده و شروع به برنامه‌ریزی کنیم و بدانیم اگر برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم و براساس آن حرکت کنیم احتیاجی به تکرار این همایش‌ها نیست.

53425
استاد حوزه علمیه قم افزود: مازندران دارای نیروهای متخصص و زبده فراوان است که به دلیل عدم ایجاد فضای مناسب فعالیت به شهرها و استان‌های دیگر رفته‌اند و باید با ایجاد فضای مناسب برای نخبگان از توان آنان در خود استان استفاده کنیم و برهمین اساس با  طی مراحلی همچون شناخت نخبگان، ورود تخصصی و جزء جزء کار کردن و استفاده از تخصص‌ها در زمان مناسب، برای ساخت نکایی ایده‌آل و توانمند تلاش کنیم.

طاهری گفت: عدم نقشه جامع بلندمدت با فاکتورهای مختلف دینی، مذهبی، علمی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … از مشکلات در نکا است که باید نقشه راه برای ایجاد شهری ایده‌آل فراهم شود.

وی در پایان یادآور شد: باید همه مسئولان شهرستان موظف به استفاده از آن باشند و نقشه کاملی باشد که با تغییر شهردار، فرماندار و مسئولان، تغییر نکند بلکه همه موظف به اجرای آن تا رسیدن به هدف نهایی باشند و در این صورت می‌توان به استفاده از توان نخبگان امیدوار بود.

دیدگاه های این مطلب

2 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. ابوالقاسم عزیزی در گفت:

    باسلام!درودبرجناب دکتر!باتوجه بمطالب ومواردیکه
    بسیارکارشناسانه وشیوابآن اشاره فرمودیدامیدوا ریم تالاقل مسئولین صاحب نظردرادارات ونهادهائیکه دراجرای مواردنقش دارندازاینارائه طریق بهره.ببرن !بنحویکه لاقل نسلهای آینده همانندمادربیچ وخم مشکلات قامتشان خمیده نشود!
    درخاتمه عرض میکنم جناب دکترطاهری عزیزجزومفاخر
    کشورواستان وشهرستان مانکامیباشدوماآکردیهابه وجودش افتخارکرده ووبرایش ازدرگاهایزدمنان آر زوی توفیق روزافزون داریم!خداوندیارونگهدارش باشد!انشالله

  2. به گزارش سایت ائمه جمعه کشور:
    در جریان بحران بی سابقه به دنبال بارش سنگین برف و قطع آب و برق امام جمعه محترم کلارآباد در ادامه فعالیتهای خود برای کاستن وضع بحرانی

    موجود با تماس به آیت ا … محمدی لائینی امام جمعه محترم نکا و درخواست مساعدت از ایشان و با توجه به اینکه شهرستان نکا شهر معینِ شهرستان نور بوده است. امام

    جمعه محبوب نکا قریب به سه هزار نان برای کمک به مردم کلارآباد به دفتر امام جمعه

    محترم کلارآباد ارسال کردند که صبح امروز به مساعدت بخشدار محترم ، فرماندهی و

    پرسنل محترم کلانتری و اعضاء دفتر امام جمعه کلارآباد و شخص حجةالاسلام والمسلمین

    سورتچی “امام جمعه” و همچنین بعضی از دهیاران و شوراهای روستاهای گلور،

    نارنج بندبن، سی سرا جیسا، اسپرود،یالبندان، یالبندان سرا ، شهرکها و بخشی از

    خانواده های شهر کلارآباد توزیع شده است.

    گفتنی است، حجةالاسلام والمسلمین سورتچی از بذل توجّه و

    مساعدت پدرانه محمدی لائینی امام جمعه

    شهرستان نکا و همه عواملی که در این حرکت خداپسندانه و خیرخواهانه نقش داشته اند و

    همچنین از دوستانی که در توزیع آن ایشان را همراهی نمودند صمیمانه تشکر کردند و

    برای همه آرزوی سلامتی وطول عمر و عاقبت بخیری نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *