نان محلی میراث جاودان زنان مازندرانی
تاریخ انتشار خبر : ۰۱/۰۹/۳
پخت نان محلی در روستاهای مازندران از تنوع بسیاری برخوردار بوده به طوری که بیش از دهها نوع نان سنتی در مناسبتهای مختلف طبخ میشود.
به گزارش نیکا خبر و به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مازندران،نانهای محلی مازندران یکی از قدیمیترین نوع نان در کشور است. طعم بی نظیر و خاص این نانها علاوه بر مردم استان، تمام مسافران و گردشگران را نیز مجذوب خود کرده و مزه دلپذیری برایشان به یادگار باقی میگذارد.
بیش از دهها نوع نان سنتی در مناسبتهای مختلف در شهر و روستاهای مازندران طبخ میشود، این نانها به دلیل ماندگاری، عطروطعم ویژه، بهعنوان سوغات به دیگر مناطق نیز فرستاده میشود.
انواع نان محلی مازندران شامل تنیر نون یا پنجه کَش، کلیچه نون یا چایی نون، کِلوا نون، تهن کلوا، لَوِنون، ساج سری نون، چِک سَری نون و پَتی نون است.
نانهای محلی دِلِه دَکِرده نون (نان پیازی)، کِچیله نون (نان قندی) روستای دهمیان، نان شیرینی گاتا دهستان اوریم رودبار و نان محلی پنجهکَش شهرستان سوادکوه سال ۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفت./ گلوگاه فتوحی