باقری:هیات های مذهبی بدنبال کادر سازی تراز انقلاب اسلامی باشند / عکی
تاریخ انتشار خبر : ۰۱/۰۴/۱۰
رئیس شورای هیات مذهبی شهرستان نکا در گردهمایی مسئولان هیئات مذهبی در سالن اجتماعات اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان تاکید کرد : هیئات باید گفتمان خدمترسانی و مطالبهگری را محور خود بدانند.
به گزارش پایگاه خبری و تجلیلی شرق مازندران ” نیکا خبر ” محمد علی باقری گفت : هیئت بهعنوان یک تشکل مردمی و یا یک نهاد مردم پایه میتواند در حل مسائل اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی ورود پیدا کنند که البته باید برای این امر سازوکار محتوایی، گفتمان و جریان سازی تعریف شود تا هیئتها با اجرای این موارد بتوانند خود را ارتقا داده و به یک هیئت خدمترسان تبدیل شوند.محوریت محرم امسال در حوزه پایکار آمدن و نقش آفرینی هیئت ها و مردم برای حل مسائل انقلاب انتخاب شده است و هیئت باید گفتمان خدمترسانی و مطالبهگری را بهعنوان محور خود بدانند.
رئیس هیات های مذهبی نکا بیان داشت: اساساً در جامعه ی ما، هیئات مذهبی به جهت جایگاه مهم مردمی که دارند، بزرگترین و مؤثرترین پایگاه در ابعاد دینی و ملی به شمار می روند که میزان و دامنه ی اثرگذاری آن ها را در عرصه های گوناگون در طول سال های مختلف به عینه شاهد بودیم و به ویژه در ایام محرم و صفر بر این نقش عظیم مردمی اذعان همگانی داشته و بدان می بالیم.هیئات مذهبی در اصلاح وضعیت فرهنگی جامعه، نقش آفرین باشند
وی اضافه کرد: یک بچه هیئتی نسبت به اوضاع و احوال جامعه خود حساس و دغدغه مندو می کوشد که در کاهش آسیب های فرهنگی و اجتماعی بر اساس ظرفیت و سنگر هیئت و مسجد، نقش آفرینی کند.
باقری به نقش و رسالت هیئت های مذهبی در جامعه امروز پرداخت و گفت:هیئت های مذهبی از گذشته تا به امروز و در برهه های مختلف تاریخی، نقش بسیار ارزشمند و ارزنده ای را ایفا کرده اند.
هیئت های مذهبی از قدیمی ترین نهادهای مردمی و اجتماعی بوده که حول محور حب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و تعظیم شعائر دینی به خصوص بزرگداشت ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداله الحسین(ع) فعالیت میکنند. و در تعظیم شعائر دینی و پاسداشت فرهنگ عاشورا در زمان های مختلف، با مخالفت ها و موافقت ها و حال و هوای متفاوتی همراه بوده است.
او گفت:یکی از کارکردهای بسیار مؤثر هیئت های مذهبی، الگوسازی مبتنی بر دین باوری و رعایت هنجارها، ارزش ها و اخلاقیات است. افراد با حضور در دسته جات، تکایا و حسینیه ها و استماع احادیث و درس های اخلاقی و گوش دادن به آیات الهی و اشعار مداحان در مدح و ثنای اهل بیت به صورت علمی و کاربردی(تعلیم و تربیت)، راه به فرهنگی می برند که مبنای آن رعایت معنویات، اخلاقیات، اصول و مبانی انسانی، خودشناسی و خداشناسی است. این کارکرد، انسان را برای رسیدن به یک هویت مذهبی و حیات دینی کمک میکند.
باقری در بخش دیگر از سخنان خود گفت :هیات یک قرارگاه بزرگ جهت انجام تربیت حماسی بر روی نسلهای انقلاب، آن هم به اقتضای قشر و سن و ضرورتهای دیگر است. از سوی دیگر هیئت انقلابی محور، جریان سازی در بستر نظام اسلامی، هدایتگر و شکل دهنده دولت اسلامی و ساختار ساز برای حکومت اسلامی و نیز پیش برنده تفکر برپایی تمدن نوین اسلامی نیز هست. به واقع هیئت های مذهبی، نقشی محوری در حرکت آفرینی و شکلدهی به شور انقلابی و شعور اجتماعی دارند که نظیر آن را نیز میتوان در دفاع مقدس و نیز عبور سربلندانه ملت و نظام از گردنههای صعب العبور فتنه ها و حوادث مشاهده کرد.