عملکردشورای بخش هزارجریب در هاله ایی از ابهام
تاریخ انتشار خبر : ۹۲/۰۹/۱۲
به گزارش نیوز نکا، برپایه اصل هفتم از قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وطبق دستور قرآن کريم « وامرهم شوری بينهم » و « شاورهم فی الامر » شوراها ، مجلس شورای اسلامی ، شورای استان ، شهرستان ، شهر ، محل ، بخش ، روستا و نظاير اينها از ارکان تصميم گيری و اداره امور کشورند .
موارد ، طرز تشکيل و حدود اختيارات و ظايف شوراهارا اين قانون و قوانين ناشی از آن معين می کند .
بر اساس اصل يکصدم قانون اساسی کشورمان ،برای پيشبرد سريع برنامه های اجتماعی ، اقتصادی ، عمرانی ، بهداشتی ، فرهنگی ، آموزشی و ساير امور رفاهی از طريق همکاری مردم با توجه به مقتضيات محلی ، اداره امور هر روستا ، بخش ، شهر ، شهرستان يا استان با نظارت شورايی به نام شورای ده ، بخش ، شهر ، شهرستان يا استان صورت می گيرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند .
با این مقدمه و در ادامه بخشی از وظایف شورای های اسلامی راباز خوانی میکنیم .
۱-بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای موجود در روستا وتهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و عملی در این زمینهها و ارایه آن بهمقامات مسئول ذیربط.
۲-جلب مشارکت و خودیاری مردم و همکاری با مسئولان اجراییوزارتخانهها و سازمانهایی که در ارتباط با روستا فعالیت میکنند و ایجادتسهیلات لازم جهت پیشبرد امور آنها.
۳-تبیین و توجیه سیاستهای دولت و تشویق و ترغیب روستاییانجهت اجرای سیاستهای مذکور.
۴-نظارت و پیگیری اجرای طرحها و پروژههای عمرانی اختصاصیافته به روستا.
۵- همکاری با مسئولان ذیربط برای احداث، اداره، نگهداری وبهرهبرداری از تاسیسات عمومی، اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مورد نیازروستا در حدود امکانات.
۶- کمکرسانی و امداد در مواقع بحرانی و اضطراری مانند جنگ وقوعحوادث غیرمترقبه و نیز کمک به مستمندان و خانوادههای بیسرپرست بااستفاده از خودیاریهای محلی.
۷-تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها.
۸-ایجاد زمینه مناسب جهت اجرای مقررات بهداشتی و حفظ نظافت وتعمین بهداشت محیط.
۹-همکاری با نیروهای انتظامی جهت برقراری امنیت و نظم عمومی.
۱۰-ایجاد زمینه مناسب و جلب مشارکت عمومی در جهت اجرایفعالیتهای تولیدی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی.
۱۱-جلب مشارکت و همکاری عمومی در انجام امور فرهنگی و دینی.
۱۲- انتخاب فردی ذیصلاح به سمت دهیار برای مدت چهار سالبراساس آییننامه مربوط و معرفی به بخشدار جهت صدور حکم.
همچنین بد نیست مروری به وظایف و اختیارات شورای اسلامی بخش داشته باشیم
۱ – ارائه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی به مسؤولین اجرائی منطقه جهت رفعکمبودهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی و سایر امور رفاهیبخش.
۲ – ایجاد هماهنگی لازم بین شوراهای روستاهای واقع در محدوده بخش.
۳ – نظارت بر شوراهای روستاها به منظور رعایت وظایف قانونی.
۴ – حل و فصل مشکلات و اختلافات میان دو یا چند روستا یا شوراهای روستاییواقع در محدوده بخش، در مواردی که قابل پیگیری قضائی نیست.
۵ – رسیدگی به امور عمرانی بخش که خارج از حیطه اختیارات و وظایف شورایروستا است.
۶ – ایفای وظایف شورای روستا در مزارع مستقل، مکانها و آبادیها و روستاهاییکه به هر دلیل فاقد شورای روستا میباشند.
۷ – تشویق مردم به همکاری و سرمایهگذاری در امور و برنامههای عمرانی کشاورزی، حمل و نقل، بهداشت، صنایع روستایی و دستی، امور فرهنگی ومذهبی بخش.
۸ – بررسی و تأیید طرحهای هادی روستاهای واقع در محدوده بخش و ارسال بهمراجع ذیربط جهت تصویب نهایی.
۹- نظارت و پیگیری اجراء طرحها و پروژههای عمرانی بخش.
علی رغم هیاهوی دوران انتخابات و تعیین شورای بخش ،متاسفانه عملکرد شورای بخش دوره چهارم در هاله ایی از ابهام قرار گرفته ، نه تنها اقدامی که بارقه امید را در دل مردم مناطق محروم ایجادنکرده بلکه موجبات دلسردی بسیاری از کسانی که در شرایط سخت در مناطق صعب العبور کوهستانی سکنی گزیدند، فراهم آمده و این روند حرکت لاک پشتی رو به جلو بطبع اثرات منفی بیشتری رابرجای خواهد گذاشت ،
اگر چنانجه شورای بخش هزار جریب خودرا بدور از منظنه اتهام کم کاری و ضعف در سیستم و عدم هماننگی در پیگیری های امورات منطقه میداندشایسته است به چند سوال ذیل پاسخ روشنی ارائه نمائید .
بعد از گذاشت سه ماه از فعالیت این شورا متاسفانه هیچگونه جلسه ای با نخبگان در منطقه صورت نگرفته است ، جلسات داخلی تشکیل شده در حد نوشتاری ساده در برگهای a4 خلاصه شده و پیگیری چندانی به چشم نمی خورد و یا مردم از اقدامات آن بی اطلاع هستند .
از طرفی خود شاهد و ناظرند که چند طرح و پروژه نیم کاره در منطقه رها شده است و آن هم بدلیل نبود اعتبار کافی ،
باید پرسید تا طفلی که گریه نکند آیا مادرش حاضر خواهد بود به او شیر دهد ؟و یا اینکه برگزاری جلسات پی در پی در اتاق بخشدار دردی را داوا کرده که جلسات تکرار میشود ،؛در این راستا اعضای شورای بخش میتوانستند بعنوان بازوی توانمند بخشدارعمل نمایند نه آنکه وبال گردن او
باید آستین همت را بالا زد و همان گونه که فرمانداربهمراه نماینده محترم مجلس هردوشنبه بدنبال جذب اعتبار مناسب برای شهرستان در پی وزار در وزارت خانه هامیروندبه اتفاق بخشدار و فرماندار و نیز نماینده محترم حرکت جهادی انجام داد بهتر است بگوئیم آب گوارا از سرچشمه باید چشید ،و الا این روند عملکرد همان بس که آرشیو زونکن بایگانی شود به مراتب سودش بیشتر ازهزینه های تشریفات در منطقه است .
جهت استحضار مردم شریف منطقه چندین پروژه راه سازی آماده آسفالت و نیز پروژه مجتمع های آبرسانی نیمه کاره خود سوال برانگیز شده است .
از طرفی آقایان بفرمایند چند طرح جدید برای محرومیت زادیی درمنطقه آماده شده است ؟ کشاورزی ما به کجا میرود ؟ جایگاه صنایع تبدیلی در منطقه کجاست ؟ اشتغال جوانان و دختران بازمانده از تحصیل به کجا رسیده است ؟ از شما مردان شورای بخش میپرسم آیا شایسته دختران و زنان هزارجریب است که برای امرار معاش و تامین مایحتاج ضروری زندگی ازبامدان آنهم قبل از اذان صبح تا نیمه های شب با طی کردن مسافتهای طولانی ،درمزارع و باغات شهرستانهای دور دست مازندران جویای کارباشند ؟براستی جایگاه واقعی زن هزار جریب کجاست ؟چه خدمات تفریحی و رفاهی برای اقشار مختلف جوانان ، این نیروی عظیم وبااستعداد خصوصادربخش ورزش برایشان پیش بینی شده است ؟ بفرمائید چند قهرمان رشته ورزشی وچند جوان نخبه ازاین خطه درکشور هستند واز نقطه نظرات آنها و نیز از توانمندیهای آنان استفاده بهینه شده است ؟جایگاه گردشگری و صنایع دستی هزارجریب چرا به فراموشی رفته است ، آیا جایگاه بقعاء و امام زادگان ما این است در زیر تله ای از خاک روبها مدفون شوند؟ چه اقدامی در جهت باز سازی ،مرمت و نیز معرفی آن بزرگوران انجام گرفته است ؟مشکل سوخت در مناطق بالا دست چگونه حل میشود؟، از ظرفیتهای علما و مدیران ،نیروهای مجرب و کارآمد در دستگاهای مختلف دولتی و غیر دولتی چگونه بهرمند شدیم ؟ شاید حضور مسئولان کشوری و استانی در منطقه پر رنگ باشد چرااثرحضورشان محسوس نیست ؟.
هزارجریب سرشاراز منابع خدادادی ،در بخش های مختلف منابع طبیعی ،مراتع ، جنگلها ، ذخایر معدنی ، رودخانه های پر آب، ارتفاعات بلند مناطق کوهستانی ،/ آبشارهای زیبا چشمه های همشیه جاری و ساری است چرا همچنان غبار محرومیت بر تارک آن سنگینی میکند؟ونیزظرفیتهای نیروی انسانی، زادگاه علما و عرفای بنام کشور است حوزه های علمیه ،که متاسفانه رو به فراموشی میروند%،درمعرفی و حفظ این همه گنجینه های پر فروغ مکتب تشیع در ایران اسلامی چه اقداماتی انجام گرفته است ؟
امید است شورای بخش هزارجریب با تدبیر وبا برنامه ریزی مدون درجهت روبه جلو حرکت نماید و الا این همه داد و قال برای رسیدن به این جایگاه جزء باز خواست مردمی و آخرتی روند خوشی را بدنبال نخواهد داشت .
اقای یداللهی خسته نباشید ؟این آقایان بدنبال بله چشم قربانگو بخشدار و فرماندارند برای رسیدن به این پست گرچه میدانم کار میکنند چه کارهایی که نکردند کاش اسامی شان راقید می کردید شما هم که مدعی شورای بخش بودید رای نیاوردید شاید امروز این حرفها را نمی نوشتید با مردم شفاف حرف بزنید امید دارم بخشدار درکارهاش موفق باشد از بخشدار مصاحبه بگیرید بگه داره چکار میکنه میمونه یا میره پست بالاتر؟ از این آقا امید ها به سر خود داریم که به داد منطقه ما میرسند سر رسیدها شورای بخشها را دیدم خیلی با کلاسه ولی خودشان کلاس ندارند .اما همه شون ادمهای دوست داشتنی هستند و همه را دوست دارم حاج علی دوستت داریم مینی بوس تو عشق است