دکترمیراحمدی : شرط همسفری تا آخرین ایستگاه باهم بودن است/تصویر

در ایامی که درتقویم کشورمان به سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)نام گذاری شده است ،سخنان آیت الله میر احمدی امام چمعه محترم شهرستان گلوگاه ازمنظرشما میگذرد امیدواریم سخنان عالمانه و نصایح این استاد معظم مورد توجه آحاد مردم خصوصا زوجهای جوان قرار گیرد .
.نخستین روز از آخرین ماه قمری، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی داده ‏اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند.
ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می کردند. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.
فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اکرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و کمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد و به عالی ترین کمالات انسانی آراسته بود.
پیش از حضرت علی علیه السلام افرادی مانند ابوبکر و عمر آمادگی خود را برای ازدواج با دختر پیامبر(ص) اعلام کرده بودند و هر دو از پیامبر(ص) یک پاسخ شنیده بودند و آن این که درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحی الهی است.

هنگامی که حضرت علی علیه السلام برای خواستگاری فاطمه علیهاالسلام رفت، پیامبر در خانه ام سلمه بود. حضرت علی علیه السلام در زد. ام سلمه پرسید:کیست؟ قبل از پاسخ خواستگار، پیامبر دستور داد:«در را باز کن و بگو داخل شود. کسی پشت در است که محبوب خدا و رسول است». حضرت علی علیه السلام وارد شد، سلام کرد و در حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله نشست.
چشمان خود را بر زمین دوخت. شرم از پیامبر (ص) مانع گفتن خواسته اش می شد. پیامبر(ص) که خود حضرت علی (ع) را بزرگ کرده و از روحیات او باخبر است، سکوت را شکست و فرمود:«می بینم برای حاجتی اینجا آمده ای. خواسته ات را بر زبان آور و آنچه در دل داری بازگو که خواسته ات پیش من پذیرفته است».
حضرت علی (ع) با سخنانی شیرین خواسته اش را چنین بازگو کرد:«پدر و مادرم فدای شما، وقتی خردسال بودم مرا از عمویتان ابوطالب و فاطمه بنت اسد گرفتید. با غذای خود و به اخلاق و منش خود بزرگم کردید.
نیکی و دل سوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و شما ای رسول خدا به خدا سوگند ذخیره دنیا و آخرتم می باشید. ای رسول خدا! اکنون که بزرگ شده ام، دوست دارم خانه و همسری داشته باشم تا در سایه انس با او، آرامش یابم. آمده ام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاری کنم. آیا مرا می پذیرید؟» چهره پیامبر چون گل شکفته شد. گویا انتظار این لحظه را می کشید. خوشحال شد، ولی جواب قطعی را برعهده حضرت فاطمه (س) گذاشت.
پیامهای اساسی ازدواج امیرالمونین با فاطمه زهرا( س) این بود که همسرانسان همسفراست شرط همسفری تااخرین ایستگاه باهم باشند رفیق نیمه راه نباشد یک مسافردرمسافرت سعی میکند تنها نرود وهمسفری انتخاب کند که وفادار وصادق ومحبوب باشد تادرمسافرت به اوخوش بگزرد وهرچه دارند روکنند وپنهانی ازهم ندارند درمسافرت کارهاتقسیم میشود ودر کارخانه کارهی بیرونی به مرد وکارهای درون خانه به زن واگذار شد
ازدواج آن دو بسیارساده بود بدون تجملات که متاسفانه درتجملات مسابقه میدهیم حتی درمجالس ختم رقابت میکنیم واگر عروسی کشورهای اروپائی رامطالعه کنید شاید بعضی باورنکنند که این عروسی جوانان اروپاست بسیارساده که شوربختانه برخی فکرمیکنند کشورهای خارجی عروسی های تجملاتی وبریزبپاش دارند در حایست که اینگونه نیست
امروز یکی ازموانع مهم ازدواج جوانان هزینه های هنگفت جشن عروسیت برای برون رفت از این چالش های بایدجلوی هزینه های هنگفت را گرفت و پیشنهاد می شود خیرین محترم دولت وشهرداریها باساخت تالار وبامساعدتهای دیگربه کمک جوانان بیایند.

با ازدواج یکی از محکم‌ترین بنیان‌های جامعه تشکیل می‌شود، بنیانی که نیازمند چارچوب‌های اصلی و اساسی است، زن و مرد باید با توجه به الگو‌های مناسب برای حفظ و حراست این حریم مقدس تلاش کنند و این الگو برداری را می‌توانند از زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) داشته باشند.
در آیات و روایات سفارش‌های فراوانی به منظور تحکیم پایه‌های زندگی انجام شده است، در روایتی آمده پیامبر (ص) به حضرت زهرا (س) درخصوص آیین زندگی و همسرداری تذکراتی داده است. ایشان به دختره عزیزشان تأکید کردند که چیزی را از همسرت نخواه که نتواند آن را تهیه کند و باعث شرمندگی‌اش در مقابل همسر و خانواده شود. این سفارش بیانگر این امر است که وارد شدن به زندگی نیازمند توجه به الگو و اسلوب‌های زندگی است. فردی که وارد زندگی مشترک می‌شود باید به روشی زندگی کند که بینش را به همسرش نزدیک کند طرز تفکر یکسان داشت و یاباید در برخی موارد طرز فکرش را تغییر دهد.

سفارش اسلام در ازدواج، توجه به هم شأنی عروس و داماد است و یکی از مهم‌ترین موارد هم شأنی، هم ترازی در ایمان و اسلام است. در جریان ازدواج حضرت فاطمه (س) نیز افراد زیادی خواهان ازدواج با ایشان بودند؛ کسانی که از جایگاه اجتماعی یا اقتصادی بالایی برخوردار بودند، ولی همه آن‌ها با جواب رد روبرو شد. تقدیر الهی برای فاطمه (س) برتر از آن بود که فکر‌های مادی می‌انگاشتند.

پیامبر گرامی اسلام ازدواج دخترش را به ساده‌ترین و راحت‌ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند. مهریه پانصد درهمی برای فاطمه (س) مهتر زنان نیز، به همین هدف صورت گرفت. در روایات بر این امر که مهریه جنبه مادی و مالی دارد، مهریه‌های معنوی دیگری نیز برای آن بانوی بزرگ گفته شده است.

در روایتی‌ها آمده است که حضرت زهرا (س) از پدر تقاضا کرد که آن حضرت از خدا بخواهند تا مهریه اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. این خواسته حضرت مستجاب شد و فاطمه (س) شفیع و واسطه بخشش گناهکاران قرار گرفت، لذا سراسرزندگی مشترک امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)، سرشار از مشق‌های نیکوست. زندگی مشترک امیرالمونین بافاطمه زهرا نشان داد که درسختیها وراحتیها مشترک بودند.
بنابراین ثروت به معنای ایجاد یک زندگی خوب و موفق و خوشبختی نیست ثروت بدون اخلاق و تعهد برای خانواده آرامش و سکون به همراه نخواهد داشت. نیاز است که رسانه‌های جمعی به خصوص رسانه ملی برنامه‌های مناسب تهیه کند تا بتواند زمینه و روش‌های درست انتخاب همسر و زندگی آموزش بدهد.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *