وزیرنفت عملیاتی شدن طرح سوآپ وترانزیت نفت ازپایانه نفتی نکا را خواستارشد
تاریخ انتشار خبر : ۹۲/۰۷/۱۵
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: زنگنه وزیر نفت عملیاتی شدن طرح سوآپ و عملیاتی شدن را به صورت جدی مورد تاکید قرار داده است.
علی زیار عصر امروز در حاشیه گردهمایی سراسری مدیران ستادی و مناطق شرکت که به میزبانی منطقه شمال در نکا برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پایانه نفتی نکا در بین کشورهای حاشیه دریای خزر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: خط لوله ۳۲ اینچ نکا ظرفیت انتقال نفت خام را تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز دارد.
این مسئول ادامه داد: طرح سوآپ یا معاوضه نفت در پایانه نکا در دستور کار تصمیمگیران صنعت نفت قرار گرفته است.
زیار با اشاره به اینکه زنگنه وزیر نفت عملیاتی شدن طرح سوآپ و ترانزیت نفت از طریق پایانه نکا را به صورت جدی مورد تاکید قرار داده است، تصریح کرد: منافع ایران در بازار اقتصادی، امنیتی و سیاسی از طریق پایانه نفتی نکا مورد توجه قرار دارد.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه معاوضه نفت خام میادین آسیای میانه و حاشیه خزر از طریق خط لوله ۳۲ اینچ نفت خام و پایانه نفتی نکا انجام میشد، بیان داشت: این خط مدتی متوقف شده، اما تصمیمگیران صنعت نفت در حال پیگیری راهاندازی دوباره این خط هستند.
وی به اهمیت راهاندازی طرح سوآپ نفت از طریق پایانه نفتی نکا اشاره کرد و اضافه کرد: خط ۳۲ اینچ نکا که به ری و تهران متصل است، علاوه بر موقعیت ویژه انتقال نفت کشورهای آسیای میانه و سایر مناطق، برای صادرات مواد نفتی هم مورد استفاده قرار می گیرد.
زیار با اشاره به اینکه ایران در شبکه نفت و گاز بسیار غنی است، گفت: پایانه نفتی نکا برای معاوضه نفت خام و فرآوردههای نفتی بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: خط نکا فقط برای طرح سوآپ نیست، بلکه این خط میتواند انتقال دهنده نفت میادین احتمالی خزر برای کشور باشد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به آماده بودن خط ۳۲ اینچ نکا برای انتقال نفت دریای خزر به درون کشور اشاره کرد و یادآور شد: دانش و مهارت نیروی انسانی در انتقال فرآوردههای نفتی همیشه مورد توجه قرار دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: افزایش سطح مهارت نیروهای انسانی در حال اجرا است و آموزشهای لازم در صنعت انتقال از نظر کمی و اثر بخشی مورد تاکید است.
وی بر نظارت و کنترل مستمر برای مراقبت از سرمایههای انتقال نفت تاکید کرد و گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، پایداری انتقال نفت را در هر شرایطی باید حفظ کند.
زیار با اشاره به اینکه انتقال نفت از طریق ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله ،۱۸۶ ایستگاه پمپاژ و تاسیسات و ۲۳۹ ایستگاه مخابراتی با پایداری بالایی در حال انجام است، اذعان داشت: تاسیسات، تجهیزات و ایستگاه های مخابراتی در شبکه انتقال فرآوردههای نفتی مهم و باید در نگهداری تجهیزات آن حساس باشیم.
متشکرم ازاینکه خبررادرست عنوان کردید(پایانه نفتی نکا)