انارمیوه ایی بهشتی با خاصیت های فراوان

اَنار (نام علمی: Punica granatum) یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
انار بومی مناطق شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده‌است. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کننده‌است.
در ایران، شهرستان‌های ساوه، نی‌ریز و فردوس، به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار هستند.

5900

انار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه میشود. انار گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را می‌تواند تحمل کند.

یک عدد انار ۴۰ درصد نیاز روزانه شخص به ویتامین سی را تامین میکند. همچنین انار منبعی غنی از اسید فولیک و آنتی آکسیدان است
انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزرگی پر از درخت های انار داشته كه به آن عشق می ورزیده است .
درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .
انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .
گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ است.
رویهم رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است .

65432

تركیبات شیمیایی:
قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای در حدود ۲۰ درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الكالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .
در۱۰۰گرم دانه انار مواد زیر موجود است :
انرژی ۳۸ كالری
آب ۸۲ گرم
پروتئین ۰/۴ گرم
چربی /۳ گرم
مواد نشاسته ای ۱۰ گرم
كلسیم ۴ گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ث ۴ میلی گرم
خواص داروئی:
خواص میوه انار
از نظر طب قدیم ایران ، انار سرد و قابض است . آب انار سرد و پوست آن سرد و خشك و بسیار قابض می باشد .
پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

87654

۱) انار شیرین ادرار آور است .
۲) انار با دانه ملین مزاج است .
۳) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
۴) ترشح صفرا را زیاد می كند.
۵) آب انار اسهال را برطرف می كند.
۶) اگر انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید .
۷) خون ساز است .
۸) خون را تصفیه می كند .
۱۰)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است .
۱۱)آب انار خنك كننده است .
۱۲)رنگ صورت را شاداب می كند .
۱۳)صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند .
۱۴)برای وزن اضافه كردن انار بخورید .
۱۵)آب انار مقوی قلب و معده است .
خواص قسمت های دیگر درخت انار
۱. جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .
۲. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم درد .
۳. برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .
۴.خانم هایی كه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند.
۵.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
۶.برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
۷. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است .
۸.دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند .
۹.دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .
۱۰.برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مزه مزه كنید .
۱۱.انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند .
۱۲. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .
مضرات :
كسانیكه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند . زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می كند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم بكار
می رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .

گردآورنده: زهره

دیدگاه های این مطلب

1 نفر دیدگاه خود را در مورد این خبر بیان کردند. شما نفر بعدی باشید

  1. لطفا درباره ی بهشتی بودن انار توضیح دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *