اهميت نماز جمعه/وعده دیدارمافردادرمصلاهای جمعه سراسرکشور/تصویر/
تاریخ انتشار خبر : ۹۲/۰۶/۲۱
اساسا خداوند متعال ، براى انكه مسلمانان با يكديگر پيوند و همبستگى بيشترى پيدا كنند، و نسبت به همديگر الفت و محبت داشته باشند، با شرايط ويژه ئى امر به برگزارى نماز جمعه فرموده است . در مراسم نماز جمعه مسلمانان در يك محل گرد مى آيند، با يكديگر نزديك و متحد مى شوند، مشكلات زندگى خود را بازگو مى كنند و به چاره جوئى مسائل يكديگر مى پردازند، و شخصى فاضل و دانشمند و دلسوزى ، به عنوان امام جماعت آنها را براى حل مشكلات فردى و اجتماعى راهنمائى مى كند .
اين مراسم با شكوه الهى و اسلامى ، كه هفته يى يكبار روزهاى جمعه انجام ميگيرد، آنقدر ارزش و اهميت دارد، كه خداوند متعال و رسول اكرم (ص ) بارها مسلمانان را به شركت در آن ، شفارش و ترغيب كرده و حتى سوره اى نيز در قرآن كريم بهمين نام نازل شده است .
امام عليه السلام ، براى نشان دادن اهميت نماز جمعه ، تاءكيد بسيار كرده است ، تا جايى كه ميفرمايد: حتى كسى كه ميخواهد به مسافرت برود، اگر سفرش در روز جمعه باشد، بايد آنقدر مسافرتش را عقب بيندازد، كه وقت نماز جمعه فرا رسد، و پس از شركت در آن ، مسافرت خود را آغاز كند. مگر آنكه بخواهد براى جهاد در راه خدا و دفاع از اسلام ، به جنگ كفار برود، يا انجام ندادن آن ، زيارتى جبران ناپذير ببيند. مانند كسى كه براى انجام معامله ئى ناچار است ، سر ساعت معين در شهر ديگرى باشد، و در غير اين صورت معامله بهم مى خورد، و زيان غير قابل جبرانى مى بيند كه معاش خانواده اش را مختل مى كند .
اساس تعالی وارتقاء انسان به وحدت و یگانگی جامع الاطراف بستگی دارد، و قدر مسلّم چنین وحدتی جز در زیر لواء توحید امکان پذیر نیست و توحید راستین هم تنها با اعتقاد به یگانگی خالق تحقق نمی یابد .
راویان حدیث نقل نقل می کنند که حضرت امیرالمومنین علیه السلام فرمود:لَاَن أَدَعَ شُهُودَ حُضُور الاَضحَی عَشرَ مَرَّاتٍ أَحَبُّ إلَیَّ مِن اَن أَدَعَ شُهُودَ حُضُورالجُمُعهِ مَرَّهً وَاحِدهً مِن غیر عِلَّةٍ؛
نماز عید قربان را ده مرتبه ترک کردن، نزد من محبوب تر است، که نماز جمعه را یک مرتبه بدون عذر و دلیل موجه ترک نمایم.
وسایل شیعه /ج۵/ص۵
پیام ها
۱- در نماز عید مردم حضور بیشتری پیدا می کنند، در حالی که دراندیشه علوی، نماز جمعه بسیار ارزشمندتراز نماز عید است.
۲ ـ نماز جمعه واجب، ولی نمازعید مستحب است.
۳ـ اصل در نماز جمعه جماعت است ولی اصل در نماز عید در زمان غیبت کبری فرادی می باشد که با حکم ولی فقیه جماعتش جایز می شود.
۴ـ باید نماز جمعه بخاطر وجوبش دارای جمعیت بیشتری باشد.
وجوب نماز جمعه
پیامبرصلّی الله علیه و آله وسلّم فرمود : إنَّ الله کَتَبَ عَلَیکُم الجُمُعةَ فَریضَةً إلَی یومِ القیامةِ
به درستی که خداوند بر شما نماز جمعه را تا روز قیامت واجب نمود؛
وسایل شیعه /ج۵/ص۶/ح۲۲
حضرت امیرالمومنین علیه السّلام: الجُمُعةُ وَاجِبةٌ عَلَی کُلِّ مُسلمٍ فی جَمَاعَةٍ
نماز جمعه به صورت جماعت بر هر مسلمانی واجب است.
وسایل شیعه /ج۵/ص۶/ح۲۳
الجُمُعةُ حَقٌ علی کُلِّ مُسلمٍ إلَّا اَربَعَةٌ : عَبدٌ مَملوک،اَو أمراَةٌ،اَو صَبّی، اَو مَریض
نماز جمعه از حقوق واجب بر همه مسلمانی است، مگر بر چهار نفر: بردگان، زنان، بچه ها، مریض ها وسایل شیعه /ج۵/ص۶/ح
پیام ها
۱ـ خداوند نماز جمعه را بر شما نوشت، یعنی: واجب نمود. امر بر فعل ماضی تاکید بیشتریدارد، مثل آیه: کُتبَ عَلَیکُم الصیّام: روزه بر شما نوشته شده است، یعنی : واجب شده است