اسحاقی: دانشگاه هنوز در نظام فناوی محصولات فرهنگی فعال نشده است

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دانشگاه ها هنوز در نظام فناوری محصولات و صنایع فرهنگی فعال نشده اند، گفت: نوشت افزارهای ایرانی ـ اسلامی باید در سطح منطقه و در کشورهای عضو اکو توزیع شود.
محمد اسحاقی معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از نوشت افزارهای ایرانی ـ اسلامی، بیان داشت: تولید اسباب بازی و نوشت افزار ایرانی در کشور بسیار حائز اهمیت است، چراکه این وسایل تنها وسیله بازی نیستند بلکه یک وسیله فرهنگ ساز به شمار می روند.
وی اضافه کرد: انسان یک موجود فرهنگی است و اگر این فرهنگ را از انسان بگیرند دیگر آن ویژگی های اختصاصی که انسان دارد را نخواهد داشت که در این باره باید گفت واژه فرهنگ را می توان به عنوان فصل ممیز در تعریف انسان آورد.
اسحاقی با بیان اینکه همه انسان ها آگاهانه یا ناآگاهانه از فرهنگ خودشان تقلید می کنند، ادامه داد: فرهنگ مجموعه ای از ارزش ها، باورها، اعتقادات و رسوم است که دیرپا بوده و سده ها می گذرد که فرهنگی به وجود آید.
وی افزود: هرملتی اگر بخواهد در اوج باشد باید به فرهنگش بپردازد چرا که اقتدار نظامی، اقتصادی و سیاسی اقتدار اصلی یک ملت نیست بلکه آنچه که مورد نیاز است همان اقتدار حقیقی و اقتدار فرهنگی است.
این مقام مسئول گفت: ملت ایران در طول تاریخ نشان داده است که دارای اقتدار فرهنگی است یعنی هر زمان که بیگانگان خواسته اند فرهنگ ما را تغییر دهند ما در برابر آنها هوشیارانه ایستاده ایم و اجازه نداده ایم که فرهنگ آنها بر فرهنگ ما غلبه کند.
وی اضافه کرد: یک بخش فرهنگ، ارزش ها و باورها است که داشته های یک ملت را نشان می دهد، چرا که گچ، معدن و سیمان دارایی نیست بلکه بهترین دارایی های هر کشور نیروی انسانی آن است.
اسحاقی ادامه داد: سرمایه انسانی را باید در کشور شناخت و از آنها صیانت کرد، اما متأسفانه ما گاهی مادی گرا و مادی زده می شویم.
به گفته وی، امروزه اسم های زیادی برای جهان معاصر درنظر گرفته می شود که از جمله آن می توان به عصر اطلاعات و عصر ارتباطات اشاره کرد اما امروز این نام ها به اصل نمادها تغییر یافته است.
*محصولات فرهنگی باید برای همه اقشار مختلف جامعه تولید شود
اسحاقی معتقد است، فرهنگ غربی براساس فردگرایی، اومانیسم و لیبرالیسم محتوای غربی خود را نشان می دهد که هیچگاه آنها نکات مثبت خود را به ما القا نمی کنند بلکه در تلاشند خشونت، بداخلاقی و کارهای ضداخلاقی را در جامعه ترویج دهند و نه تنها به تولید این افکار و ایده ها می پردازند بلکه ما را نیز مجبور به تبعیت می کنند.
وی افزود: فرهنگ باید دارای نور الهی باشد تا بتواند به جلوه گری بپردازد که ما معتقدیم در این راستا باید برای همه اقشار و گروه های جامعه و محصولات فرهنگی را تولید کنیم.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانش آموزان ایرانی دارای گرایش های متفاوتی از لوازم التحریر و نوشت افزار هستند که در تولید آن باید به علایق آنها توجه شده تا قدرت انتخاب برای این مخاطبان وجود داشته باشد.
وی درباره نظام فناوری محصولات فرهنگی، عنوان کرد: یکی از مباحثی که مورد غفلت قرار گرفته است نظام فناوری محصولات فرهنگی است که متأسفانه دانشگاه ها هم هنوز در این نظام فعال نشده اند که باید این نظام نیز در تولید اسباب بازی و لوازم التحریر مورد توجه قرار گیرد.
*کانون باید به ترویج لوازم التحریر در کشورهای عضو اکو بپردازد
اسحاقی ادامه داد: محصولات فرهنگی و به نوعی نوشت افزارهای ایرانی ـ اسلامی نباید تنها برای فرزندان ایران باشد بلکه کانون باید به سمت ترویج لوازم التحریر به کشورهای منطقه و عضو اکو بپردازد.
وی افزود: حق مالکیت طراحان هم باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد یعنی باید بانک ایده هایی نیز درنظر گرفته شود تا اسامی طراحان و تصویرگران نوشت افزارها در آنها حک شود.
*تولید اسباب بازی نباید در کشور کوچک شمرده شود
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسباب بازی وسیله ای فرهنگساز است که نباید در کشور کوچک شمرده شود.
وی اضافه کرد: نخبگان فرهنگی نباید نسبت به اسباب بازی بی توجه باشند، به همین منظور باید گفت ایران تاکنون حدود ۲۰۰ بازی ملی را تولید کرده است که این مهم در کشورهایی نظیر فرانسه مورد نقد قرار گرفته است.
اسحاقی ادامه داد: شبکه ۲۴ فرانسه چندی پیش درباره بازی های ملی که توسط ایران تولید شده بود بیان کرد که ما نباید فقط به بحث انرژی هسته ای ایران توجه کنیم بلکه بازی های ایرانی هم اکنون وارد منازل ما شده و توسط کودکان فرانسوی دیده می شود.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *