آغاز برداشت گل گاوزبان از مزارع نکا/ نکا رتبه نخست کشت “اشکوه” در مازندران

برداشت گیاه دارویی گل گاوزبان، که در منطقه به نام «اشکوه» شناخته می‌شود، از مزارع شهرستان نکا آغاز شد.

به گزارش نیکاخبر سعید صمدی زرینی، مدیر جهاد کشاورزی نکا، گفت: شهرستان نکا به‌ویژه در مناطق کوهستانی و مرتفع، از شرایط آب‌وهوایی مطلوبی برای کشت گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان برخوردار است.









وی افزود: امسال ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی نکا به کشت این گیاه اختصاص یافت و این شهرستان توانسته رتبه نخست استان مازندران را در تولید این گیاه دارویی به خود اختصاص دهد.

صمدی در ادامه با اشاره به عملکرد مناسب این محصول اظهار کرد: متوسط برداشت گل گاوزبان ۴۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۶۰ تن گل گاوزبان خشک روانه بازار شود.

به گفته وی، قیمت این محصول در مناطق مختلف نکا بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ هزار تومان در نوسان است و انتظار می‌رود امسال، «اشکوه» حدود ۶۰ میلیارد تومان درآمد برای اقتصاد خانوارهای نکایی به همراه داشته باشد.

گفتنی‌ست، در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی مازندران به کشت گل گاوزبان اختصاص دارد.

یادآور می‌شود، گل گاوزبان علاوه بر خواص درمانی فراوان، یک آرام‌بخش طبیعی موثر برای کاهش استرس، تپش قلب و سردردهای عصبی و میگرنی است. وجود پتاسیم و کلسیم در ساختار این گیاه تأثیر مستقیم بر عملکرد سیستم عصبی دارد و مصرف دمنوش آن پیش از وعده‌های غذایی، در کنترل پرخوری‌های عصبی نیز مفید است.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *